Η εννιάχρονη Αγκάθα Κρίστι… (ή αλλιώς ένα παιδί μυστήριο)

siggrafeas9

Της Ήρας Ανδρέου

Η μόλις εννέα ετών Χίλντε Λίσακ, μαθήτρια της τρίτης δημοτικού, δεν είναι ένα παιδί σαν όλα τ” άλλα. Την στιγμή όπου οι συνομήλικες της παίζουν με τις κούκλες υποδυόμενες τις μαμάδες και τα μωρά, εκείνη κρατά στα χέρια της την έκδοση μηνιαίας εφημερίδας με τον τίτλο “Orange Street News”, “τρέχει” το ομώνυμο site https://orangestreetnews.com/, κάνει αστυνομικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Scholastic ενώ πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο με έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους παιδικών βιβλίων της Αμερικής για την έκδοση μια σειράς τεσσάρων αστυνομικών βιβλίων με τον τίτλο : “Η Χίλντε λύνει το μυστήριο”

s2

Πολλοί είναι εκείνοι που την χαρακτηρίζουν από “παράξενη¨έως “εξωπραγματική” στέλνοντάς της αλλεπάλληλα μηνύματα με επικριτικά σχόλια και αυστηρές παρατηρήσεις του τύπου: “είναι λάθος να δουλεύεις από τόσο μικρή ηλικία! Βγες έξω και παίξε με τις φίλες σου”. Ωστόσο, το… μικροσκοπικό αυτί της μικρής δημοσιογράφου και επίδοξης συγγραφέως δεν φαίνεται να ιδρώνει. Πρόσφατα μάλιστα, ζήτησε διαδικτυακή συγνώμη από τους αναγνώστες της με τα παρακάτω λόγια: “Αγαπημένοι μου αναγνώστες, για μία βδομάδα δεν θα τα λέμε καθώς πρέπει κι εγώ να ξεκουραστώ λίγο. Θα είμαστε και πάλι μετά την επιστροφή μου από την κατασκήνωση!”

Όσον αφορά στα βιβλία που θα κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο του 2017 και θα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από έξι έως οκτώ ετών, η Χίλντε περιορίστηκε στην παρακάτω λιτή δήλωση: “Εύχομαι τα παιδιά που θα διαβάσουν τα βιβλία μου να λατρέψουν την δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ όσο εγώ…” Το μόνο σίγουρο είναι ότι η μικρή έχει ταλέντο και πως μπροστά σ” αυτό το ταλέντο δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο πέρα από το να υποκλιθούμε…

   

Άφησε ένα σχόλιο

*