Ζωγράφισε την αφίσα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης!

zografisenisi

Μάθετε για τον διαγωνισμό αφίσας του Μουσείου Κυκλάδικής Τέχνης, στον οποίο μπορεί να συμμετάσχει και να δημιουργήσει κάθε παιδί.

«Φανταστικές Κυκλάδες. Φτιάξε το Νησί σου!», είναι το φετινό θέμα του διαγωνισμού παιδικής αφίσας του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που γίνεται για τέταρτη χρονιά.

Το Μουσείο καλεί και φέτος τα παιδιά από 6 ως 12 ετών να ζωγραφίσουν μόνα τους την αφίσα των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων για την επόμενη χρονιά, 2016-2017, βάζοντας την φαντασία τους να ταξιδέψει… στις Κυκλάδες.

Πώς θα ήταν η Σίκινος με ένα πολύχρωμο καπέλο; Η Σέριφος με γυαλιά ή η Αμοργός ως… Σούπερμαν; Δεκαέξι νησιά του Αιγαίου μεταμορφώνονται σε πρόσωπα, ζώα, χάρτες ή πουλιά. Τα παιδιά καλούνται να διαλέξουν χρώματα και υλικά και να ζωγραφίσουν ένα νησί όπως το φαντάζονται, χωρίς κανέναν περιορισμό.

Στόχος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι να δημιουργήσει ένα μεγάλο χάρτη των Κυκλάδων από τις ζωγραφιές των παιδιών με τον οποίο θα διακοσμήσει ένα τοίχο του! Τα έργα των νικητών θα πρωταγωνιστούν στην αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου που ξεκινούν το Σεπτέμβριο. Τα παιδιά με τα καλύτερα έργα θα κερδίσουν δωρεάν συμμετοχή σε εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο και θα λάβουν το έργο τους καδραρισμένο.

Πώς να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό:
1. Μπες στο cycladic.gr – NEA
2. Επέλεξε ένα από τα νησιά/templates
3. Εκτύπωσε ένα από τα 16 σχέδια νησιών σε Α4
4. Ζωγράφισε το νησί όπως σου αρέσει
5. Στείλε το έργο και τη φόρμα συμμετοχή ταχυδρομικά
Τα έργα πρέπει να σταλούν ή να παραδοθούν έως Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 στη διεύθυνση:
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, 10674 Αθήνα
Υ/Ο: Τμήμα Επικοινωνίας & Ανάπτυξης

ΟΔΗΓΙΕΣ
Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν ό,τι υλικά θέλουν: ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, τέμπερες, χαρτιά για κολλάζ, κ.λπ. 
Απαραίτητη η συμπλήρωση και αποστολή της φόρμας συμμετοχής και η τοποθέτηση του ονόματος του παιδιού πάνω στο έργο του.
Οι νικητές θα αναδειχθούν από επιτροπή του Μουσείου και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Μουσείου τον Ιουλίου 2016.
Σε περίπτωση συμμετοχής στο διαγωνισμό ως σχολική ομάδα, απαιτείται όνομα και κινητό τηλέφωνο του υπεύθυνου εκπαιδευτικού.
Δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής των έργων.
Επιπλέον, τα έργα μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε άλλες εφαρμογές.

   

Άφησε ένα σχόλιο

*