Kiddle, η νέα μηχανή αναζήτησης για παιδιά και 7 χαρακτηριστικά που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

KIDDLE

Το Kiddle είναι η τελευταία μηχανή αναζήτησης που στοχεύει ξεκάθαρα την ασφαλή αναζήτηση για τα παιδιά. Κατά κάποιο τρόπο, θα χρησιμοποιείται ο αλγόριθμος της Google για να δημιουργηθεί μια προσαρμοσμένη εμπειρία αναζήτησης απευθυνόμενη αποκλειστικά στα παιδιά.

Οι γονείς ωστόσο ανησυχούν για τον τρόπο που τα παιδιά τους θα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και πως αυτό θα επηρεάσει την ανάπτυξη τους, όπως το ότι το διαδίκτυο είναι μια «αποθήκη» με πολλά περιεχόμενα που μπορεί να μην είναι κατάλληλα για τα παιδιά. Για αυτό δημιουργήθηκε το Kiddle. Βοηθά τους γονείς να ενημερώνονται για τις κινήσεις των παιδιών τους καθώς και να περιορίζεται η πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο.

Παρόλο που υπάρχουν αρκετές παιδικές μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο συμπεριλαμβανομένων των KidRex και Ask Kids, δεν είναι τόσο καλές ή εύκολες να χρησιμοποιηθούν σε αντίθεση με το Kiddle. Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε και να μάθετε τα χαρακτηριστικά του Kiddle.

Αποτελέσματα αναζήτησης διαλεγμένα από συντάκτες του Kiddle.

Το Kiddle χρησιμοποιεί τον ανθρώπινο συντάκτη για να εξαλείψει το μεγαλύτερο μέρος του ακατάλληλου περιεχομένου. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το Kiddle παραθέτει τα αποτελέσματα αναζήτησης με την ακόλουθη σειρά: ασφαλείς ιστοσελίδες που δημιουργήθηκαν ειδικά για παιδιά και γράφτηκαν από τους συντάκτες του Kiddle (αποτελέσματα 1-3), αξιόπιστες ιστοσελίδες που δεν είναι γραμμένες αποκλειστικά για τα παιδιά αλλά επιλέγονται από τους συντάκτες (αποτέλεσμα 4-7) και τα υπόλοιπα αποτελέσματα αναζήτησης προέρχονται απευθείας από το Google Safe.

1

Δεν υπάρχουν «ζιζάνια» από όλο το ακατάλληλο περιεχόμενο για να εμφανιστούν στα  αποτελέσματα της παιδικής αναζήτησης.

Το Kiddle χρησιμοποιεί ένα ειδικά διαμορφωμένο αλγόριθμο για να φιλτράρει όλα τα ακατάλληλα περιεχόμενα και την εμφάνιση των αποτελεσμάτων αναζήτησης η οποία είναι χρήσιμη μόνο για τα παιδιά. Πάρτε για παράδειγμα τη λέξη-κλειδί «Salman Khan». Παρέχει αποτελέσματα αναζήτησης για τον Salman Khan τον ιδρυτή της περίφημης Ακαδημίας Khan και όχι εκείνα για την Bollywood διασημότητα Salman Khan.

2

Μεγάλες μικρογραφίες κάνουν τα αποτελέσματα αναζήτησης πιο ευπαρουσίαστα.

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, τα παιδιά προσελκύονται περισσότερο από εικόνες πάρα από παραγράφους κείμενων. Ως εκ τούτου, για να γίνει το Kiddle περισσότερο φιλική προς τα παιδιά μηχανή αναζήτησης χρησιμοποιεί μεγάλες μικρογραφίες πριν από κάθε αποτέλεσμα αναζήτησης. Πέρα από αυτό, η μηχανή αναζήτησης φιλτράρει το περιεχόμενο με περισσότερες εικόνες από το γραπτό κείμενο. Το Kiddle χρησιμοποιεί επίσης, μεγάλες Arial γραμματοσειρές που είναι πιο εύχρηστες για κάθε ηλικία παιδιού.

3

Πληκτρολογήστε μια «κακή» λέξη μόνο για να αντιμετωπίσετε ένα θυμωμένο ρομπότ.

Το Kiddle έχει το δικό του κατάλογο με λέξεις που αναφέρονται ως «κακές». Περιλαμβανόμενες οι λέξεις όπως: «σεξ» και «γεννητικά όργανα (genitalia)». Έτσι σε περίπτωση που τα παιδιά σας πληκτρολογήσουν μια από αυτές τις λέξεις στο πλαίσιο της αναζήτησης τους θα αντιμετωπίσουν ένα οργισμένο ρομπότ.

4

Αποτυγχάνει να φιλτράρει διαφημίσεις αναζήτησης.

Αν το Kiddle κατόρθωσε να «πετάξει έξω τα ζιζάνια», και σχεδόν όλο το ακατάλληλο περιεχόμενο, οι διαφημίσεις εξακολουθούν να μην φιλτράρονται στις περισσότερες περιπτώσεις. Μερικές από τις διαφημίσεις που ξεπροβάλλουν στην μηχανή αναζήτησης δεν είναι κατάλληλες για τα παιδιά.

5

Η προστασία της προσωπικής ζωής των παιδιών σας είναι σε καλά χεριά.

Ένα σημαντικό ζήτημα για όσους περιηγούνται στο διαδίκτυο είναι η ιδιωτικότητα, και ειδικά για τα παιδιά. Με το Kiddle όμως, η προστασία της προσωπικής ζωής των παιδιών είναι σε ασφαλή χεριά, η μηχανή αναζήτησης δεν συλλεγεί προσωπικές αναγνωρίσιμες πληροφορίες και ισχυρίζεται ότι οι κορμοί αναζήτησης διαγράφονται κάθε 24 ώρες.

6

Δυνατότητα να ζητήσει τον αποκλεισμό των ακατάλληλων ιστοσελίδων και των λέξεων-κλειδιά

Το Kiddle παρέχει στους γονείς τον πλήρη έλεγχο, επιτρέποντας τους να ενημερώσουν τους συντάκτες του, μόνο στην περίπτωση που νιώθουν οτι μια λέξη-κλειδί ή μια ιστοσελίδα είναι ακατάλληλη για τα παιδιά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να πάνε στο Μπλοκάρισμα Διαδικτυακού τόπου ή στην επιλογή Αποκλεισμός Λέξης στο κάτω μέρος της σελίδας και στη συνέχεια να συμπληρώσουν την φόρμα αίτησης.

7

   

Άφησε ένα σχόλιο

*