Σήμερα η δίκη για το θάνατο του 13χρονου παιδιού σε λούνα παρκ στο Ελληνικό

lounaparkdiki

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών

Το άτυχο παιδί είχε τιναχτεί στον αέρα και κατά την πτώση τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, το θώρακα και την κοιλιά, χάνοντας τελικά τη ζωή του – Είχε τραυματιστεί σοβαρά και η 9χρονη αδερφή του

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών αναμένεται να καθίσουν σήμερα οι πέντε κατηγορούμενοι για το θάνατο του 13χρονου Β.Ζ. και τον σοβαρό τραυματισμό της 9χρονης, τότε, αδελφης του, στο υπαίθριο λούνα παρκ που είχε στηθεί στο Ελληνικό, τον Απρίλιο του 2014.

Πρόκειται για τον διαχειριστή της εταιρείας, η οποία εκμεταλλευόταν το λούνα παρκ, για τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, για τον ιδιοκτήτη, υπεύθυνο και χειριστή των παιχνιδιών και για δύο εργάτες οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Η απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε γύρω στις 4 το απόγευμα της 27ης Απριλίου. Ο άτυχος 13χρονος και η αδελφή του επισκέφθηκαν μαζί με τους γονείς τους το λούνα παρκ χωρίς τίποτα να προμηνύει το κακό που θα ακολουθούσε. Τα δύο αδέλφια, θέλοντας να διασκεδάσουν, επέλεξαν ένα από τα παιχνίδια του λούνα παρκ και μπήκαν σε μια κυλινδρική πλαστική κατασκευή, η οποία επέπλεε σε μια τεχνητή πλαστική πισίνα. Ξαφνικά, λόγω σφοδρής ριπής αέρα, η κυλινδρική κατασκευή, στην οποία επέβαιναν οι δύο ανήλικοι, απογειώθηκε σε ύψος περίπου 10 μέτρων, αιωρήθηκε στον αέρα, χτύπησε σε ξύλινα και μεταλλικά κιγκλιδώματα άλλου παιχνιδιού και στη συνέχεια προσγειώθηκε στο έδαφος. Στο λούνα παρκ επικράτησε χάος με τους γονείς των δυο παιδιών να τρέχουν πανικόβλητοι, μη μπορώντας να πιστέψουν τα όσα είχαν διαδραματιστεί μπροστά στα μάτια τους.

Από την πτώση, ο 13χρονος υπέστη κακώσεις στο κεφάλι, το θώρακα και την κοιλιά από τις οποίες επήλθε ο θάνατός του ενώ η 9χρονη αδελφή του που είχε τραυματιστεί σοβαρά στους πνεύμονες, κατάφερε τελικά να σωθεί μετά από νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το παραπεμπτικό βούλευμα, το λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια, σε χώρο που είχε παραχωρηθεί από τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και στο οποίο υπήρχαν διάσπαρτα, διάφορα ψυχαγωγικά παιχνίδια, τα οποία δεν τηρούσαν τις απαραίτητες προδιαγραφές, δεν είχαν ελεγχθεί και δεν έφεραν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά. Ειδικότερα και σε ό, τι αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι, οι κατηγορούμενοι δεν φρόντισαν να είναι ελεγχόμενη η πορεία της κυλινδρικής κατασκευής, η οποία θα έπρεπε να ήταν είτε αγκυροβολημένη στην πισίνα με σχοινί ή με άλλο τρόπο, είτε να υπήρχε κάγκελο ανάσχεσης ή περίφραξη γύρω από τη πισίνα, ώστε η κίνησή της να περιοριζόταν εντός της πισίνας και να μην επηρεαζόταν από τις καιρικές συνθήκες.

Πηγή: protothema.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*