Ψηλά βουνά στην Ιπποκράτους

babyads.gr-PSILA-VOUNA

“Τα Ψηλά Βουνά” του Ζαχαρία Παπαντωνίου, υπήρξαν το πρώτο αναγνωστικό στη δημοτική, γράφτηκαν το 1918 επί κυβερνήσεως του Ελ. Βενιζέλου, κατά παραγγελία του Υπουργείου Παιδείας. Τα επόμενα χρόνια προκάλεσαν λυσσαλέες αντιδράσεις και κάηκαν δημοσίως από τις κυβερνήσεις που ακολούθησαν, επέστρεψαν στα σχολεία με τη νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Βενιζέλου το 1929 και το 1933, αλλά και το 1974, οπότε και ξανατυπώθηκαν για τους μαθητές της Μεταπολίτευσης.

Όλο αυτό το διάστημα, και μέχρι σήμερα, παρέμειναν ένα από τα πιο σημαντικά και αγαπημένα παιδικά βιβλία. Με ζωντανή γλώσσα, χωρίς δασκαλίστικο ύφος, αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας 26 παιδιών που περνούν μόνα τους -με την άδεια των γονιών τους- τις καλοκαιρινές διακοπές στα βουνά της Ευρυτανίας. Εκεί, μέσα στις ομορφιές της ελληνικής φύσης, μαθαίνουν να λειτουργούν σαν ομάδα, να αλληλοβοηθιούνται, να σέβονται το ένα το άλλο, αλλά και να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας.
Φέτος τα “Τα Ψηλά Βουνά” βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, στο θέατρο Ακροπόλ. Με 3D animation, παραδοσιακά μουσικά όργανα, ήχους και μυρωδιές του δάσους ο Βασίλης Μαυρογεωργίου ζωντανεύει το βιβλίο σε μια παράσταση που έχει στόχο να ζωντανέψει όλες τις εικόνες, όπως επίσης και τις αυθεντικές ζωγραφιές του βιβλίου. Σκοπός των δημιουργών της είναι να νιώσουν οι μικροί μας θεατές μέρος αυτής της παρέας των παιδιών πάνω στα βουνά. Στο μικρό χωριό με τα ξύλινα σπιτάκια, σε ένα ξέφωτο στη μέση του δάσους… Να μάθουν την αξία της φύσης και κυρίως την ευθύνη της προστασίας της, για το κοινό καλό.

psila vouna (Medium)

Παίζουν: Παίζουν: Κουρούµπαλης Δηµήτρης, Τρουπάκης Άρης, Δόβρης Θανάσης
Ποιµενίδης Γρηγόρης, Μάρκου Κλεοπάτρα, Μεντζέλος Σωτήρης,
Σύρµας Γιώργος, Φλατσούσης Παντελής, Φλωράτος Γιώργος

Σάβ. 3 μ.μ., Κυρ. 11.30 π.μ., 3 μ.μ.

Θέατρο Ακροπόλ Ιπποκράτους 9-11 Τηλ :2103648303 Εισιτήριο € 12, 10.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: tapsilavouna.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*