Μαρία Ενάντια σε κάθε εμπόδιο

maria-gr

Η ζωή σε αναπηρική καρέκλα ίσως φαίνεται απόλυτα μάταιη σε κάποιους ανθρώπους: όχι και στη Μαρία.

Η Μαρία Λιάσκου είναι 23 ετών και γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση. Η ζωή της είναι ένας διαρκής αγώνας για να κινηθεί στην αναπηρική καρέκλα. Σε μία πόλη που δε φροντίζει για τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία, η Μαρία έχει καταφέρει κάτι παραπάνω από το να κυκλοφορήσει. Η χαρισματική της προσωπικότητα της έχει δώσει τη δύναμη να κοιτάξει πέρα από τις διακρίσεις και να διαπρέψει, όχι μόνο ακαδημαϊκά, ως φοιτήτρια της Νομικής, αλλά και ως παθιασμένη αγωνιστική κολυμβήτρια, εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Η Μαρία είναι μόνο ένα παράδειγμα ανάμεσα σε πολλά. Ο αριθμός ανθρώπων με κινητική αναπηρία έχει αυξηθεί κατά τα τελευταία χρόνια και μεγάλο μέρος του απαρτίζεται από περιπτώσεις που οφείλονται σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα. Μπροστά σε έλλειψη υποδομών και θεσμικής υποστήριξης, ο αγώνας της Μαρίας αντιπροσωπεύει τον αγώνα πολλών που βρίσκονται στην ίδια θέση.

Το μήνυμα της Μαρίας είναι θετικό και ξεκάθαρο: τα άτομα με αναπηρία όχι μόνο δικαιούνται μια ζωή όπως όλοι οι άλλοι, αλλά μπορούν και να την απαιτήσουν.

Maria GR from niko on Vimeo

Πηγή: theprism.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*