Ιταλία: Φυλάκιση σε γονείς που επιβάλουν τη χορτοφαγία στα παιδιά τους προτείνει πολιτικός

xortofagia_fulakish

Η Elvira Savino προτείνει όσοι γονείς επιβάλλουν σε παιδιά κάτω των 16 ετών να τρέφονται «ανεπαρκώς» να τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης έως και έξι χρόνια

Μια Ιταλίδα πολιτικός υποστηρίζει πως πρέπει να τιμωρούνται οι γονείς των χορτοφάγων παιδιών, καθώς επιβάλλουν «απερίσκεπτες και επικίνδυνες διατροφικές συνήθειες» στα παιδιά τους.

Η Elvira Savino από το κεντροδεξιό κόμμα «Forza Italia» πρότεινε έναν νέο νόμο, σύμφωνα με τον οποίο οι γονείς που επιβάλλουν στα παιδιά κάτω των 16 ετών να τρέφονται «ανεπαρκώς» θα πρέπει να τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης έως και έξι χρόνια.

savino

Ο γνωστός ως «νόμος της Savino» βάζει στο στόχαστρο τις δίαιτες που απαγορεύουν το κρέας, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς έτσι τα παιδιά στερούνται διαφόρων θρεπτικών στοιχείων όπως ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και πολλές βιταμίνες απαραίτητες για την ομαλή ανάπτυξή τους.

Vegan-Food-on-Childs-Plate

Η 39χρονη πολιτικός, η οποία εργαζόταν στο χώρο των δημοσίων σχέσεων πριν εκλεγεί βουλευτής το 2008, υποστήριξε την άποψη πως: «Δεν υπάρχει καμία ένσταση αν το άτομο που παίρνει την απόφαση είναι ένας ενήλικας. Το πρόβλημα προκύπτει όταν εμπλέκονται παιδιά».

Η ποινή που προτάθηκε είναι φυλάκιση ενός έτους, με την πιθανότητα επέκτασης, όμως, αν το παιδί είναι κάτω των τριών ετών. Ακόμα η ποινή για τους γονείς, των οποίων τα παιδιά αρρωσταίνουν ως αποτέλεσμα της διατροφής τους κυμαίνεται από δυόμιση έως τέσσερα χρόνια. Σε περίπτωση θανάτου του παιδιού, ο γονέας προτείνεται να φυλακίζεται για έξι χρόνια.

Στον αντίποδα, η ιταλική Εταιρεία Επιστήμης Τροφίμων απέρριψε τους ισχυρισμούς της Savino, με τον πρόεδρο της Andrea Ghiselli να υποστηρίζει ότι οι δίαιτες που περιέχουν υπερβολική ζάχαρη και λίπος προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία από τους κινδύνους μιας χορτοφαγικής διατροφής.

Πηγή: protothema.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*