Η Κύπρια που ταξίδεψε στην Αφρική για να διδάξει εθελοντικά σε σχολεία φτωχών παιδιών

kypriadaskala

Αποφάσισε να φύγει από την Κύπρο και να πάει κάπου που η προσφορά της είναι πιο σημαντική.

Ο λόγος για την δασκάλα Αγγελική Δημητρίου η οποία τους τελευταίους μήνες ζει στο Γιοχάνεσμπουργκ στη Νότιο Αφρική, όπου παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες της σε σχολεία φτωχών παιδιών. Μέσα από ανάρτηση στο facebook εξιστορεί την εμπειρία της κάνοντας λόγο για αληθινή αγάπη την οποία εισπράττει από τα παιδιά παρά τις μεγάλες δυσκολίες τις οποίες βιώνουν καθημερινά.

Πιο συγκεκριμένα η Κύπρια εκπαιδευτικός αναφέρει:

«Εκστρατεία συλλογής ειδών ένδυσης και υπόδησης για παιδιά Ν.Αφρικής.

Φίλοι και Φίλες, τους τελευταίους μήνες ζω στην Νότιο Αφρική και διδάσκω εθελοντικά σε δύο σχολεία πολύ φτωχών περιοχών του Γιοχάνεσπουρκ, Diesploot και Tembisa.
Οι στιγμές που ζω μοναδικές και η αγάπη που εισπράττω αληθινή! Εμπειρίες και μαθήματα ζωής από πολλά παιδικά χαμόγελα που παρά τις δυσκολίες ποτέ δεν σταματούν.

Ζούμε σε ένα κόσμο που όλα τα παιδιά αξίζουν να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση αλλά και σε όλα τα αγαθά πρώτης ανάγκης, ωστόσο αυτά τα παιδιά δεν τα έχουν την ίδια στιγμή που εμείς τα θεωρούμε δεδομένα. Για παράδειγμα, πριν λίγες μέρες είχα μάθει πως ολόκληρη η κοινότητα τους δεν είχε ηλεκτρισμό για περισσότερες από 7 μέρες∙ αυτό είναι καθημερινότητα για αυτούς.

Θέλοντας λοιπόν, πέραν από την εκπαίδευση τα παιδιά να λάβουν και τα απαραίτητα αγαθά πρώτης ανάγκης, θα ξεκινήσει σήμερα στο Δήμο Αραδίππου μία εκστρατεία συλλογής ειδών ένδυσης και υπόδησης, η οποία θα σταλεί στην Ν.Αφρική.
Η εκστρατεία αυτή έχει ως στόχο τη συλλογή ειδών ένδυσης και υπόδησης (σε καλή κατάσταση), για βρέφη μέχρι και παιδιά ηλικίας 15 χρονών.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Δήμο Αραδίππου για τη χορήγηση χρημάτων για τα έξοδα αποστολής των πακέτων στην Ν.Αφρική, αλλά και για την παροχή χώρου για τη συλλογή των ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Τέλος, ευχαριστώ όλους εσάς και είμαι σίγουρη ότι η ανταπόκρισή σας θα είναι μεγάλη!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου με προσωπικό μήνυμα στο facebook.

Σχετικά:
Έναρξη: Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016
Ολοκλήρωση: Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016
Χώρος παράδοσης: Στο ισόγειο του Δημαρχείου Αραδίππου, Λάρνακα

“Η εξάλειψη της φτώχειας δεν είναι μια χειρονομία φιλανθρωπίας. Είναι μια πράξη δικαιοσύνης. Είναι η προστασία ενός θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος, του δικαιώματος στην αξιοπρέπεια και μια ευπρεπή ζωή”, Νέλσον Μαντέλα»

Πηγή: dinfo.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*