Ένας δάσκαλος ΗΡΩΑΣ!

enas_daskalos

Ο δάσκαλος πηγαίνει σε απομακρυσμένες περιοχές του Αφγανιστάν με το ποδήλατό του για να μεταφέρει βιβλία στα παιδιά

Τα πρωινά του σαββατοκύριακου, ο δάσκαλος Saber Hosseini παίρνει βιβλία από την βιβλιοθήκη του και με το ποδήλατό του τα πηγαίνει σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν σχολεία. Στις πόλεις αυτές, το βιβλίο είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο προϊόν.

Σύμφωνα με τον δάσκαλο, πολλά από τα παιδιά που μένουν εκεί είναι αρκετά μεγάλα και θα μπορούσαν να πηγαίνουν τρίτη ή τετάρτη δημοτικού, ωστόσο δεν ξέρουν καν να διαβάζουν και να γράφουν. «Κάθε φορά που τους δίνω τα βιβλία, βλέπω τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους.», λέει ο Hosseini. «Είναι η χαρά της δυνατότητας για μάθηση και αυτό αποτελεί έμπνευση για μένα.»

Όταν έγινε γνωστό το έργο του Hosseini, οι δωρεές που έγιναν στη βιβλιοθήκη του αύξησαν τα βιβλία του από 200 σε χιλιάδες. Έτσι, μετέφερε τη συλλογή του σε ένα άδειο σπίτι κοντά στο σπίτι του, το οποίο είναι ανοιχτό για το κοινό. Πλέον, αποτελεί την πρώτη δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης Bamyan του Αφγανιστάν.

Ωστόσο, κάθε σαββατοκύριακο συνεχίζει να οδηγεί το ποδήλατο-βιβλιοθήκη του στα απομακρυσμένα χωριά, ώστε να δίνει στα παιδιά βιβλία.

   

Άφησε ένα σχόλιο

*