Διδάσκει κατ’ οίκον τα παιδιά της με επτά ώρες παιχνίδια στον υπολογιστή

Δεν υπάρχει πρωινό ξύπνημα και διαγωνίσματα

Έναν ανορθόδοξο τρόπο επέλεξε η Katie Pybus από την Αγγλία για τη μόρφωση των τριών παιδιών της.

Η 44χρονη διδάσκει τα παιδιά της στο σπίτι ενώ τους επιτρέπει να περνάνε έως και επτά ώρες μπροστά από τον υπολογιστή παίζοντας παιχνίδια όπως το Minecraft και το Pokemon Go.

Όπως υποστηρίζει η Katie το σχολείο είναι πολύ επικεντρωμένο στα διαγωνίσματα και τις εξετάσεις. Προσθέτει ακόμη ότι τα τρία της παιδιά μαθαίνουν πολλά περισσότερα από τα online παιχνίδια και τις κονσόλες από ό,τι με το διάβασμα και το γράψιμο.

Η 12χρονη Sapphire, ο 10χρονος Etienne και ο 7χρονος Orin θα γράψουν εξετάσεις μόνο όταν εκείνοι το θελήσουν ενώ ξυπνάνε ότι ώρα θέλουν.

«Δεν νομίζω ότι το αλφάβητο έχει μεγάλη σημασία όσον αφορά στην εκμάθηση της ανάγνωσης», αναφέρει η 44χρονη και σχολιάζει ότι θέλει τα παιδιά της να μάθουν μέσα από το παιχνίδι.

Η Katie και ο μηχανικός σύζυγος της Roger αποφάσισαν να παρακολουθούν τα παιδιά τους μαθήματα κατ΄οίκον πριν από δώδεκα χρόνια.

Η κόρη τους Sapphire έμαθε να διαβάζει σε ηλικία τεσσάρων χρόνων με παιδικά βιβλία, ενώ τα αδέλφια της έπαιζαν Lego και ξύλινα παιχνίδια.

Οι περισσότεροι φίλοι τους είναι οι διαδικτυακοί συμπαίκτες τους, ωστόσο η μητέρα των παιδιών σημειώνει ότι τους κάνει καλό να έρχονται σε επαφή με ανθρώπους από διαφορετικό περιβάλλον με το δικό τους.

Η ασυνήθιστη αυτή μέθοδος θεωρείται νόμιμη από τις αρχές, καθώς μόνο όσα παιδιά παρευρίσκονται στα σχολεία πρέπει να ακολουθούν το εθνικό πρόγραμμα σπουδών.

Περίπου 36 χιλιάδες από τα 9,5 εκατομμύρια παιδιά σχολικής ηλικίας στο Ηνωμένο Βασίλειο παρακολουθούν μαθήματα κατ” οίκον.

Η Katie λέει ότι οι υπεύθυνοι που την επισκέπτονται κάθε χρόνο είναι πάντα ευχαριστημένοι με την πρόοδο της οικογένειάς της.

Πηγή: newsbeast.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*