Δείτε πως αυτή η μητέρα γεννάει με «φυσική καισαρική»

Αυτό το βίντεο σίγουρα θα σας αφήσει άναυδους. Πέρυσι, μια Αγγλίδα μαμά η Sarah Saunders κοινοποίησε ένα βίντεο στο Youtube με εκείνη να γεννάει με «φυσική καισαρική».

Αυτή η πρωτοποριακή διαδικασία γέννας λειτουργεί ως εξής: ο γιατρός δημιουργεί μια τομή στη μήτρα και βοηθά το μωρό, φέρνοντας το κεφάλι του προς τα έξω, αλλά στη συνέχεια αφήνει το βρέφος με τη βοήθεια της δύναμης του να βγει έξω από μόνο του, με τρόπο που μιμείται ένα φυσικό τοκετό. Η μέθοδος αυτή επιτρέπει στο μωρό και στην μητέρα να περάσουν λίγο χρόνο μαζί, διότι τα παιδιά που γεννιούνται με φυσική καισαρική περνούν τουλάχιστον 4 λεπτά με τη μητέρα τους κατά τη διάρκεια της γέννας.

«Ήθελα να μοιραστώ αυτό το βίντεο για να δείξω ότι, αν δεν είστε σε θέση να γεννήσετε με «φυσικό» τρόπο, η φυσική καισαρική είναι η κατάλληλη μέθοδος!», έγραψε η Saunders στη λεζάντα του βίντεο. Και ξέρετε τι; Συμφωνούμε απόλυτα, είναι η κατάλληλη επιλογή για τις γυναίκες που θα ήθελαν μια φυσιολογική γέννα αλλά δεν είναι σε θέση να την πραγματοποιήσουν.

   

Ένα σχόλιο.

  1. Ειναι καιρος να σταματησουν καποιοι να «παιζουν» με την ψυχολογια της γυναικας και να προτεινουν πραγματα που μαλλον εχουν αλλους στοχους και μπορει να ειναι και επικινδυνα. Το να προσπαθει καποιος να «χρυσωσει» την καισαρικη τομη προσθετοντας τη λεξη «φυσική¨ ειναι κατι που δεν μπορω να δεχτω. Οταν ο γυναικολογος κανει καισαρικη πρεπει να υπαρχει λογος ιατρικος. Αρα και η καισαρικη πρεπει να ακολουθει καποιους κανονες. Το να κανει καποιος καισαρικη μπορειτε να μου εξηγησετε πρακτικα σε τι διαφερει απο αυτο που προτεινει το αρθρο? Οτι ταχα η γυναικα σφιγγετε και βγαινει το μωρο μονο του? Ας μη γελιωμαστε… ολη η διαδικασια που περιγραφετε ειναι η διαδικασια της κλασσικης καισαρικης τομης και η λεξη «φυσικος» εξυπηρετει μαλλον αλλες σκοπιμοτητες. Επισης, το δηθεν πλεονεκτημα οτι μπορει να μεινει περισσοτερη ωρα η μαμα με το μωρο ακουγεται επισης γελοιο. Το πότε θα κοπει ο ομφαλιος λωρος (ειτε με καισαρικη ειτε με φυσιολογικο τοκετο) ειναι στη διακριτικη ευχερεια του γυναικολογου (που καλο ειναι να το εχει συζητησει απο πριν με την εγκυο). Τιποτα επιπλεον δεν προσφερει ο τροπος που προτεινεται απο το αρθρο. Ισα ισα που η καθυστερηση περιμενοντας να βγει το μωρο απο μονο του, επιβαρυνει την αιμορραγια απο την τομη που εχει γινει στη μητρα!!! Προσπαθουμε για φυσιολογικο τοκετο με καθε τροπο. Φροντιζουμε να εχουμε υπομονη και επιμονη και να βοηθησουμε τη γυναικα να γεννησει με ασφαλεια με φυσιολογικο τοκετο. Οταν ομως αυτο δεν ειναι δυνατο και αναγκαζομαστε να κανουμε καισαρικη τομη για ιατρικους λογους τοτε ακολουθουμε τους κανονες ασφαλειας και τα βηματα που ειναι σωστα.. χωρις κολπα που εχουν σαν σκοπο μονο και μονο το «marketing» και την δημιουργια εντυπωσεων για άλλους λόγους.

    Reply

Άφησε ένα σχόλιο

*