Ισπανία: 64χρονη έφερε στον κόσμο δίδυμα!

Η γυναίκα είχε γεννήσει ένα ακόμη κοριτσάκι σε ηλικία 58 ετών, για το οποίο είχε χάσει την επιμέλεια

Ένα ακόμη θαύμα της φύσης, ή η ανθρώπινη αποφασιστικότητα που υπερπηδά κάθε εμπόδιο; Σε κάθε περίπτωση, η μεγάλη είδηση είναι ότι μία 64χρονη στην Ισπανία γέννησε δίδυμα, τα οποία είναι υγιέστατα και παρά τους κινδύνους που προϋπήρχαν του τολμήματός της.

Ο διευθυντής της γυναικολογικής κλινικής Ρεκολέτας, ανακοίνωσε πως την Τρίτη μία 64χρονη γυναίκα έφερε στον κόσμο δύο υγιέστατα βρέφη, βάρους 2,4 κιλών το αγόρι και 2,2 κιλών το κορίτσι. Ήταν η δεύτερη εγκυμοσύνη της γυναίκας, η οποία, παρόλα αυτά, επιχείρησε να γεννήσει εκ νέου, παρά την προχωρημένη της ηλικία.

Η γυναίκα είχε γεννήσει και πάλι στα 58 της με την ίδια διαδικασία, ωστόσο είχε χάσει την επιμέλεια της κόρης της, διότι οι ισπανικές αρχές έκριναν ότι δεν ήταν ικανή να τη μεγαλώσει και να τη φροντίσει. Παρόλα αυτά, ταξίδεψε και πάλι στις ΗΠΑ, όπου γονιμοποιήθηκε σε ειδική κλινική, κυοφορώντας δίδυμα.

Η κλινική γνώριζε την όλη ιστορία. Ωστόσο, δήλωσε περήφανη για την προσπάθεια των γιατρών της και το ιατρικό προσωπικό κατέθεσε αίτηση να αναλάβει την επιμέλεια των δύο παιδιών που ήρθαν στον κόσμο την Τρίτη.

«Ήρθε στο νοσοκομείο μας όταν ήταν πάνω από 4 μηνών. Εμείς έπρεπε να εκτιμήσουμε την κατάσταση και να πάρουμε μία απόφαση», δήλωσε ο εκπρόσωπος των γιατρών.

Πηγή: protothema.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*