300 ευρώ στις εγκύους για να κόψουν το κάπνισμα

kapnismastop

Με οικονομικό κίνητρο το γαλλικό υπουργείο Υγείας προσπαθεί να μειώσει το ποσοστό των γυναικών που καπνίζουν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τα γαλλικά νοσοκομεία λοιπόν πρόκειται να προσφέρουν χρήματα στις έγκυες γυναίκες που καπνίζουν αν θέλουν να κόψουν το κάπνισμα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι γυναίκες που θα θελήσουν να κόψουν το κάπνισμα, θα λαμβάνουν 20 ευρώ σε συνεχόμενες «επιταγές» σε τακτά χρονικά διαστήματα, με δυνατότητα να φθάσουν έως και τα 300 ευρώ αν κόψουν το κάπνισμα οριστικά.

Η ιδέα αυτή βασίζεται σε μελέτες που έχουν γίνει από τα δημόσια νοσοκομεία του Παρισιού σε συνεργασία με το εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, προβλέπει ότι όσες γυναίκες αποφασίσουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα παρουσιάζονται στα νοσοκομεία και θα ελέγχονται για το αν έχουν κόψει το κάπνισμα.
AdTech Ad

Οι γυναίκες που είναι πάνω από τα 18 έτη οι οποίες είναι σε εγκυμοσύνη λιγότερο από τέσσερις μήνες μπορούν να συμμετάσχουν στο αρχική, διερευνητική εφαρμογή της ιδέας, και μάλιστα εκείνες που καπνίζουν πάνω από πέντε τσιγάρα (ή τρία στριφτά) την ημέρα.

Κατά την διάρκεια της εφαρμογής αυτού του προγράμματος απαγορεύεται η χρήση κάθε είδους καπνού, από τα τσιγάρα και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μέχρι κάπνισμα πίπας, ενώ οι συμμετέχοντες θα πρέπει να υπογράψουν χαρτιά στα οποία θα δέχονται οποιαδήποτε αιφνιδιαστική κλήση για έλεγχο μέσω εξέτασης αίματος.

sm2

Οι μελέτες για την Γαλλία είναι απογοητευτικές σε ότι αφορά τις γυναίκες που καπνίζουν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, καθώς όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία από το 2015, μία στις πέντε γυναίκες συνεχίζει να καπνίζει και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Κάτι που καθιστά την Γαλλία την πρωταθλήτρια χώρα σ” αυτό το επικίνδυνο «σπορ» το οποίο προκαλεί τεράστια προβλήματα στο έμβρυο.

Πηγή: nooz.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*