Πως θα φτιάξετε χάρτινα λουλούδια που θα «ζήσουν» για πάντα!

Untitled-1

Επιμέλεια: Ελένη Διακογιάννη

Είναι γεγονός ότι τα σημερινά παιδιά δαπανούν αρκετές ώρες της ημέρας κολλημένα στην τηλεόραση, ενώ αν το καλοσκεφτείτε υπάρχουν αμέτρητες δραστηριότητες με τις οποίες μπορούν να ασχοληθούν μέσα στο σπίτι. Είναι ακόμη ένας εποικοδομητικός τρόπος να περάσετε χρόνο μαζί με το παιδί σας αλλά και να του εμπλουτίσετε τη φαντασία του όπως και τη δημιουργικότητα του.

Πως θα σας φαινόταν λοιπόν σε εσάς και κυρίως στην κόρη σας άμα φτιάχνατε εύκολα και σχετικά γρήγορα χάρτινα λουλούδια, που το μόνο σίγουρο είναι ότι θα «ζήσουν» πολύ περισσότερο από τα κανονικά;

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
– χρωματιστά χαρτόνια
– μαρκαδόρους
– κουμπιά
– σύρμα
– κολλητική ταινία
– και ένα πρόθυμο παιδί (ή και δύο)

Paper Flowers 1

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε βήμα προς βήμα πως θα φτιάξετε τα δικά σας χάρτινα λουλούδια.
Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να σχεδιάσετε και να κόψετε λωρίδες από χαρτόνι 3,5″ x 12″ και στη συνέχεια να αφήσετε τη φαντασία του παιδιού σας ελεύθερη.

Όταν το παιδί σας διακοσμήσει τις λωρίδες, φτιάξτε παράλληλες περικοπές στο μακρύ άκρο του χαρτονιού, αφήνοντας περίπου μια ίντσα μεταξύ τους.

Paper Flowers 2

Paper Flowers 3

Στη συνέχεια εφαρμόστε το σύρμα μέσα από τις δυο τρύπες ενός κουμπιού της αρεσκείας σας.

Paper Flowers 7

Με την διακοσμημένη πλευρά του χαρτονιού προς τα μέσα, τυλίξτε το σφιχτά γύρω από το κουμπί και το σύρμα. Χρησιμοποιήστε κολλητική ταινία για να κρατήσει το χαρτόνι μαζί με το κουμπί και το σύρμα.

Paper Flowers 5
Και ναι, είναι έτοιμα τα χάρτινα και όμορφα σας λουλούδια! Εκτός από την όμορφη διακοσμητική νότα που θα δώσουν στο σπίτι σας ή στο δωμάτιο του παιδιού, σκεφτείτε πόσο χαρούμενο θα είναι το παιδί σας που πέρασε διασκεδαστικά και δημιουργικά το χρόνο του μαζί σας.

Paper Flowers 8

   

Άφησε ένα σχόλιο

*