Μια μητέρα “πλέκει” απίστευτα και πολύπλοκα χτενίσματα για την κόρη της.

pleximomalliwn

Επιμέλεια: Ελένη Διακογιάννη

Η Shelley Gifford είναι μια μητέρα από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Από μικρή της άρεσε να ασχολείται με το πλέξιμο και δεν έχανε ποτέ την ευκαιρία να “πλέκει” τα μαλλιά της οικογένειας της και των φίλων της.
Τον Απρίλιο του 2014, ανακάλυψε τον κόσμο του πλεξίματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλές μητέρες από όλο τον κόσμο αναρτούσαν φωτογραφίες με τα πολύπλοκα χτενίσματα που δημιουργούσαν στις κορούλες τους. Με την έμπνευση που εισέπραξε από εκείνες τις μητέρες, δημιούργησε τους δικούς της λογαριασμούς στο Facebook και στο Instagram με δικά της δημιουργήματα πλεξίματος σε μαλλιά. Όπως λέει και η ίδια “ Πάντα μου αρέσει να δοκιμάζω τον εαυτό μου, δημιουργώντας κάτι νέο και ξεχωριστό. ”
Συνεχίζει λέγοντας, “ Οι ζωές μας είναι τόσο απασχολημένες με το σχολείο και τις δραστηριότητες μετά το σχολείο. Για αυτό αγαπώ το χρόνο που μας συνδέει κάθε πρωί σαν οικογένεια, πριν αρχίσει η τρελή ρουτίνα της καθημερινότητας.”

“Καθώς μεγάλωνα μου άρεσε να πλέκω, και δεν έχανα πότε την ευκαιρία να πλέκω τα μαλλιά της οικογένειας μου και των φίλων μου.”

mom-braids-unbelievably-intricate-hairstyles-every-morning-before-school-9__700
… “Και τότε άρχισα να πλέκω τα μαλλιά της κόρης μου, Grace.”

mom-braids-unbelievably-intricate-hairstyles-every-morning-before-school-10__700
Έπειτα λέει ότι κάθε πρωί πριν η κόρη της φύγει για το σχολείο, φωτογραφίζει το νέο της καθημερινό χτένισμα.

mom-braids-unbelievably-intricate-hairstyles-every-morning-before-school-11__700
Στη διάθεση της έχει 15 – 20 λεπτά κάθε πρωί μέχρι να φύγει για το σχολείο η κόρη της για αυτό όταν δεν προλαβαίνει, δημιουργεί διάφορα χτενίσματα το σαββατοκύριακο, οπού τότε έχει περισσότερο χρόνο να ασχοληθεί με το πλέξιμο μαλλιών της Grace.

mom-braids-unbelievably-intricate-hairstyles-every-morning-before-school-14__700
Η Shilley συνεχίζει λέγοντας “ Αγαπώ να κάνω κάτι για το οποίο είμαι παθιασμένη, και ειδικά όταν η κόρη μου παίρνει μέρος σε αυτό.”

mom-braids-unbelievably-intricate-hairstyles-every-morning-before-school-8__700
Καθημερινά πολλοί άνθρωποι παρατηρούν με προσοχή και εντυπωσιασμό τα μαλλιά της κόρης της. Στο σχολείο, όπως και στις δραστηριότητες της μικρής.
Πολλοί από αυτούς τις προσεγγίζουν στο δρόμο σχολιάζοντας το μοναδικό πλέξιμο στα μαλλιά της κόρης της.

mom-braids-unbelievably-intricate-hairstyles-every-morning-before-school-7__700
“Αγαπώ να μαθαίνω νέα χτενίσματα, αναπτύσσοντας τις δεξιότητες μου και δοκιμάζοντας τον εαυτό μου να δημιουργήσει κάτι νέο και ξεχωριστό.”

mom-braids-unbelievably-intricate-hairstyles-every-morning-before-school-6__700
Είναι εύκολο να πλέκει και να «ανεβάζει» φωτογραφίες από τα διάφορα χτενίσματα καθημερινά. «Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, είναι εύκολο!»

mom-braids-unbelievably-intricate-hairstyles-every-morning-before-school-5__700
Δαπανά αρκετές ώρες από την καθημερινότητα της να σκεφτεί καινούργια χτενίσματα, γιατί θέλει το κάθε ένα από αυτά να είναι ξεχωριστό.

mom-braids-unbelievably-intricate-hairstyles-every-morning-before-school-4__700
Καμιά φορά το πλέξιμο μαλλιών μοιάζει περισσότερο με έργο τέχνης πάρα με ένα καθημερινό χτένισμα.

mom-braids-unbelievably-intricate-hairstyles-every-morning-before-school-2__700
Αντί να δαπανάτε λοιπόν χρόνο μπροστά από μια τηλεόραση ή από άλλες ασχολίες οι οποίες σας “τραβάνε” μακριά από την οικογένεια σας, είναι μια εποικοδομητική ευκαιρία να κάνετε όμορφα “πειράματα” στα μαλλάκια της κόρης σας. Η καθημερινή μας ρουτίνα είναι γεμάτη με υποχρεώσεις που μας αποσπούν από τις μικρές στιγμές, με την οικογένεια μας, τα παιδιά μας και τους φίλους μας. Για αυτό, να αγαπάτε και να αφιερώνετε χρόνο στα παιδιά σας γιατί το μόνο που μένει από τη ζωή είναι οι στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

   

Άφησε ένα σχόλιο

*