Θα μπορούσε ο Άγιος Βασίλης να είναι γυναίκα; Τα παιδιά απαντούν!

Mrs-Claus

Ρώτησαν τα παιδιά αν θα μπορούσαν να φανταστούν μια γυναίκα να κάνει τη δουλειά του καλοσυνάτου παππούλη που μοιράζει δώρα τα Χριστούγεννα – και οι απαντήσεις τους ήταν εκπληκτικές!

Είναι μια ερώτηση που πολλοί από εμάς δεν είχαν φανταστεί, καθώς όλοι, όταν σκεφτόμαστε τα Χριστούγεννα, φέρνουμε στο μυαλό μας έναν άντρα ντυμένο στα κόκκινα, που μοιράζει δώρα και αγάπη.

Θα μπορούσε όμως αυτή η δουλειά να γίνει από μια γυναίκα;

Παιδιά από το Ηνωμένο Βασίλειο ερωτήθηκαν αν θα μπορούσαν να φανταστούν μια γυναίκα, εξίσου αγαπητή όσο ο Άγιος Βασίλης, που θα τους έφερνε τα δώρα την παραμονή των Χριστουγέννων. Οι απαντήσεις τους ήταν μοναδικές.

Το κοινωνικό πείραμα που διεξήχθη ίσως είχε κάπως ανησυχητικά αποτελέσματα, καθώς έδειξε ότι τα παιδιά αντιλαμβάνονται ότι η γυναίκα έχει ελαφρώς κατώτερο ρόλο στην κοινωνία, από ότι ο άντρας.

Ένα αγόρι είπε: «Μπορεί να χανόταν στον ουρανό.»

Ένα κοριτσάκι πρόσθεσε: «Αν είχε μωρό, θα προσπαθούσε να δώσει τα δώρα και παράλληλα να φροντίζει το μωρό, να του δίνει γάλα…»

Ένα άλλο είπε: «Μπορεί να είχε πονοκέφαλο.»

Ωστόσο, δεν υποστήριξαν όλα τα παιδιά ότι μια γυναίκα δε θα μπορούσε να παίξει το ρόλο του Αγίου Βασίλη.

Ένα αγόρι είπε: «Πιστεύω ότι μια γυναίκα θα τα κατάφερνε καλύτερα, αφού θα χώραγε πιο εύκολα στην καμινάδα.»

Ένα άλλο παιδί συμφώνησε, προσθέτοντας: «Νομίζω ότι θα ήταν πιο καλή στο να διοικεί τα ξωτικά.», ενώ ένα τρίτο είπε: «Τα κορίτσια δεν διαφέρουν καθόλου από τα αγόρια.»

Το βίντεο με τις συνεντεύξεις των παιδιών που ανέβηκε στο youtube, φυσικά, προκάλεσε τεράστια συζήτηση σχετικά με τα στερεότυπα για τα δύο φύλα.

Ένας χρήστης του youtube έγραψε: «Ορισμένα θέματα που αναφέρθηκαν από τα παιδιά ισχύουν, αλλά πρέπει να σκεφτούμε, επίσης, ότι τα παιδιά γενικά δεν μπορούν να εξετάζουν υποθετικά σενάρια. Έτσι, για αυτά, ο Άγιος Βασίλης είναι και θα είναι πάντα άντρας. Είναι σαν να ρωτάς αν ένας άντρας θα μπορούσε να είναι η Νεράιδα των Δοντιών ή η Κακιά Μάγισσα του παραμυθιού, χαρακτήρες που ήταν ανέκαθεν γυναίκες.»

Δείτε το βίντεο!

   

Άφησε ένα σχόλιο

*