Έξυπνες συσκευές κάνουν το βούρτσισμα των δοντιών διασκεδαστικό

EKSYPNES-SYSKEYES

Επιμέλεια: Αγγελική Αλεξοπούλου

Η τεχνολογία είναι εδώ για να κάνει τις ζωές μας ευκολότερες κι αυτό γίνεται και όταν εισβάλει στο…στόμα των παιδιών μας. Ορισμένες κατασκευαστικές εταιρείες παράγουν έξυπνα προϊόντα που κάνουν το βούρτσισμα των δοντιών περισσότερο διασκεδαστικό για τα παιδιά.

Grush, η έξυπνη οδοντόβουρτσα

1

Μια οδοντόβουρτσα που έχει αισθητήρα ανίχνευσης κίνησης μέσω Bluetooth και συνοδεύεται από διαδραστικά, διδακτικά παιχνίδια στο κινητό. Μετατρέπει το βούρτσισμα των δοντιών σε ένα διασκεδαστικό και διαδραστικό παιχνίδι. Καθοδηγεί τα παιδιά στο να βουρτσίζουν τα δόντια τους υπό την κατάλληλη γωνία (παράλληλα στη γραμμή των ούλων). Οι γονείς μπορούν να παρακολουθούν τα αποτελέσματα και να επιβραβεύουν τα παιδιά.

Kolibree, η έξυπνη οδοντόβουρτσα

2

Συνδέεται με το κινητό και έχει 3D αισθητήρες κίνησης που παρακολουθούν τις περιοχές του στόματος από τις οποίες περνούν τα παιδιά την οδοντόβουρτσά τους. Έτσι, οι γονείς δεν χρειάζεται να παρακολουθούν διαρκώς το πώς τα παιδιά πλένουν τα δόντια τους. Διδάσκει στα παιδιά κανόνες υγιεινής, τα οποία παράλληλα διασκεδάζουν. Συνδέεται με μια εφαρμογή που καταγράφει ποιοτικές και ποσοτικές πληροφορίες για τους γονείς, σχετικά με τον τρόπο που τα παιδιά βουρτσίζουν τα δόντια τους.

Philips Sonicare για παιδιά

3

Μια διαδραστική οδοντόβουρτσα που είναι, επίσης, χειριστήριο παιχνιδιού για κινητό. Κάνει την στοματική υγιεινή παιχνίδι για τα παιδιά, ενώ παράλληλα τα διδάσκει πώς να βουρτσίζουν τα δόντια τους σωστά. Συνδέεται σε μια εφαρμογή κινητού και είναι κατάλληλη για παιδιά από 3 ετών και άνω.

Playbrush

4

Δεν είναι μια συμβατική οδοντόβουρτσα αλλά μια έξυπνη συσκευή. Επίσης, είναι το χειριστήριο ενός παιχνιδιού για το κινητό. Επιτρέπει στα παιδιά να παίζουν παιχνίδια καθοδήγησης καθώς βουρτσίζουν τα δόντια τους.

Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα για παιδιά της Foreo Issa Mini

5

H οδοντόβουρτσα αυτή, σε αντίθεση με τις άλλες έξυπνες, δεν απαιτεί μια εφαρμογή ή κινητό τηλέφωνο. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία Sonic και τον σχεδιασμό από σιλικόνη για να μετατρέψει το βούρτσισμα των δοντιών σε παιχνίδι. Κατάλληλη για ηλικίες από 5 ετών και άνω.

   

Άφησε ένα σχόλιο

*