Δεν χρειάζεται να αλλάξουν πολλά φέτος: Μόνο Ένα.

denxreiazetai

Της Μαρίας Στραγαλινού

Φέτος δοκίμασε να μην αλλάξεις πολλά στη ζωή σου. Μεγαλόστομες διακηρύξεις δεν χρειάζονται, ούτε μεγαλεπήβολα σχέδια, που πολύ συχνά εγκαταλείπονται στην εκπνοή του πρώτου μήνα της νέας χρονιάς.

Δοκίμασε κάτι άλλο φέτος: βάλε έναν στόχο ταπεινό, που όμως θα έχει πολύ μεγάλη επιρροή στη ζωή σου.

Ζήσε πιο αργά.

Ρίξε τους ρυθμούς, κάθε μέρα κι από λίγο, συνειδητά.

Ετοίμασε το πρωινό με αργές κινήσεις. Εστίασε στο πως πέφτει στην κούπα ο καφές, κόψε μία-μία τις φέτες το ψωμί, και τίναξε απαλά τα ψίχουλα απ΄ τα χέρια σου.

Οδήγησε αργά. Κατέβασε ταχύτητες, στάσου λίγο παραπάνω στα Stops, παρατήρησε το πρόσωπο του οδηγού απέναντι που σου παραχωρεί προτεραιότητα.

Κάνε μπάνιο το παιδί σου με απαλές κινήσεις, μην βιάζεσαι. Μείωσε τη ροή του νερού, μεγαλώνοντας έτσι τη διάρκεια που το νερό έρχεται σε επαφή με το σώμα. Κάνε αυτή την στιγμή μαζί με το παιδί σου να μην είναι διεκπεραιωτική, να είναι μια στιγμή ένωσης.

Περπάτα πιο αργά. Άνοιξε το οπτικό σου πεδίο, μην κοιτάς μόνο μπροστά, η ζωή δεν είναι μόνο μπροστά, η ζωή εκτυλίσσεται και στο πλάι σου, μην την αγνοείς.

Φάε αργά. Μία-μία μπουκιά, νιώσε τις υφές, νιώσε τις γεύσεις, σεβάσου το σώμα σου και τους ρυθμούς του.

Μην πετάγεσαι σαν ελατήριο το πρωί απ” το κρεβάτι. Δώσε στο σώμα σου λίγα λεπτά να προσαρμοστεί, σήκω χαλαρά, μην βιάζεσαι, όλη η μέρα δική σου είναι.

Ζήσε σε αργή κίνηση: κινήσου με χάρη, κι όχι με νευρικότητα.

Ρίχνοντας συνειδητά τους ρυθμούς στη ζωή σου, δεν χάνεις χρόνο, αν αυτό φοβάσαι. Ρίχνοντας τους ρυθμούς, εστιάζεσαι καλύτερα σε αυτό που κάνεις, είσαι πιο αποτελεσματικός, πιο προσεκτικός και τελικά όχι μόνο δεν χάνεις, αλλά κερδίζεις χρόνο. Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι αποκτάς εσωτερική ηρεμία και τοποθετείς ένα τείχος απέναντι στο άγχος, δυσκολεύοντάς το να σε πλησιάσει. Βελτιώνεις τον ψυχισμό σου, και την ποιότητα ζωής σου.

Κι όλα αυτά, έχοντας απλά κάθε στιγμή στο νου σου να κάνεις πιο αργές κινήσεις.

Κι αν το ξεχνάς, ένα κουμπάκι είναι, απλά πάτα το.

Πάτα το slow down.

Ενώ όλα γύρω μας τρέχουν, εσύ δοκίμασε να πας κόντρα στο ρεύμα: δοκίμασε να ζήσεις τη ζωή σου σε αργή κίνηση.

Κι όσο κι αν ακούγεται περίεργο, όσο πιο αργά κινείσαι, τόσο πιο γρήγορα θα φτάσεις στον προορισμό σου.

Πηγή: paidikokouti.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*