Τετραπληγική γέννησε φυσιολογικά ένα υγιέστατο αγοράκι!

jane

Tης Ήρας Ανδρέου

Ονειρευόταν να γίνει μητέρα. Όμως, η Jen Goodwin από το Benton των ΗΠΑ, έμεινε παράλυτη πριν από περίπου 7 χρόνια μετά από ένα ατύχημα σε σκάφος στο οποίο επέβαινε.

 

Στις 22 Ιουνίου, η τετραπληγική Jen Goodwin γέννησε ένα αγοράκι, που η ημερομηνία γέννησής του είχε προγραμματιστεί για τις 28 Ιουλίου.

Η γυναίκα έκανε εκπαίδευση για αρκετούς μήνες πάνω σε πράγματα φαινομενικά εύκολα, όπως το να αλλάζει πάνες, να βάζει και να δένει μια κούκλα με βάρος μωρού σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου, το οποίο είναι σχεδιασμένο για άτομα με ειδικές ανάγκες και αποκλειστικά εξοπλισμένο για εκείνη και το μωρό της, κλπ.

Η 32χρονη γυναίκα, έπειτα από ένα ατύχημα με σκάφος σχεδόν 7 χρόνια πριν, έμεινε παράλυτη. Επανάκτησε μερικώς την κίνηση στα χέρια της, όμως μόνο με ένα θαύμα μπορεί να περπατήσει ξανά. Δούλεψε πολύ σκληρά για να ανακτήσει και πάλι την κίνηση στα χέρια της, όχι μόνο για εκείνη, αλλά και για το μωρό που τελικά θα έφερνε στον κόσμο.

«Ήξερα τους κινδύνους, ήμουν όμως σίγουρη ότι θα ήμουν καλά», είπε η Goodwin. «Ποτέ δεν αναρωτήθηκα. Ήξερα καθετί που μπορούσε να συμβεί, ήξερα όμως και πόση χαρά θα μου έδινε ένα παιδί, ή τουλάχιστον πίστευα ότι ήξερα. Δεν είχα πραγματικά ιδέα, μέχρι που τον κράτησα στην αγκαλιά μου και κατάφερα επιτέλους να ζήσω μια τέτοια εμπειρία.»

Το μωρό νοσηλεύεται ακόμα στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών. Έχει λίγο ίκτερο, αλλά οι γιατροί λένε ότι είναι φυσιολογικό και θα το ξεπεράσει. Σε σχέση με άλλα πρόωρα μωρά, οι γιατροί λένε ότι ο μικρός είναι πάρα πολύ καλά.

Μια τόσο υψηλού κινδύνου εγκυμοσύνη χρειαζόταν καλό σχεδιασμό. Η Goodwin εμπιστεύτηκε τον γυναικολόγο που έχει από 17 χρονών, οποίος συνεργάστηκε με μια ομάδα διαφορετικών γιατρών και νοσοκόμων που έπρεπε να τη βοηθήσουν μαζί, ώστε η εγκυμοσύνη της να είναι επιτυχής.

«Εξασφαλίσαμε όλο τον εξοπλισμό που χρειαζόμασταν, όλες τις αγωγές που θα χρειαζόμασταν σε περίπτωση οποιασδήποτε επιπλοκής», είπε ο γυναικολόγος και μαιευτήρας της. «Κυρίως, επιπλοκές θα μπορούσαν να προέλθουν από αλλαγές στη φυσιολογία της, που λόγω της κάκωσης του νωτιαίου μυελού της, θα μπορούσαν να απειλήσουν τη ζωή της.»

Το ιατρικό πλάνο που υπήρχε για την περίπτωση επιπλοκής πάντως δε χρησιμοποιήθηκε, αφού όλα κύλησαν ομαλά.

Η μητέρα γέννησε φυσιολογικά και πολύ εύκολα, παρόλο που δεν έχει καθόλου αίσθηση από τη μέση και κάτω. Οι γιατροί πίστευαν ότι δεν θα μπορούσε να σπρώξει για να γεννηθεί το μωρό και ότι θα χρειαζόταν να χρησιμοποιήσουν την ιατρική τσιμπίδα, όμως ο γιατρός της είπε, «κανείς δεν μπορεί να της πει ότι υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να κάνει».

Οι γιατροί ελπίζουν ότι το μωρό θα πάει στο σπίτι σε μερικές βδομάδες, όπου θα ξεκινήσει η νέα περιπέτεια.

«Θα είναι διαφορετικά και θα φαίνεται διαφορετικά και θα νιώθω κι εγώ διαφορετικά», είπε η μητέρα. «Όμως, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, αρκεί να βρούμε τον τρόπο για να κάνουμε αυτό που θέλουμε.»

 

   

Άφησε ένα σχόλιο

*