Πες μου το ζώδιο σου να σου πω τι μαμά είσαι

zodia mama

Επιμέλεια Λίλιαν Μαργαρίτη

Στην αστρολογία δεν υπάρχουν προβλέψεις για καλές ή κακές μαμάδες, ωστόσο, αν προσπαθείτε να καταλάβετε τη συμπεριφορά της δικής σας μητέρας ή να φανταστείτε τι είδους μαμά θα γίνετε εσείς, ο ζωδιακός κύκλος μπορεί να σας βοηθήσει να αποκωδικοποιήσετε τα θετικά και τα αρνητικά χαρακτηριστικά κάθε ζωδίου.

Η μητέρα Κριός (21 Μαρτίου-19 Απριλίου)

http://a.dilcdn.com/bl/wp-content/uploads/sites/8/2015/12/ThinkstockPhotos-490506958.jpg
Πρόκειται για μία γυναίκα «πολεμιστή», γεμάτη αναεξάντλητη ενέργεια λόγω του στοιχείου της φωτιάς που την επηρεάζει. Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του κύκλου και αυτό κάνει τις μαμάδες-Κριούς ηγετικούς χαρακτήρες με αρχηγικές τάσεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν παραδίδουν τα όπλα στις αντιδικίες. Η μαμά Κριός είτε έχει ένα παιδί είτε δώδεκα, θα φροντίσει να έχει υπό έλεγχο τα μικρά της ενώ παράλληλα θα σεβαστεί την προσπάθεια τους να σταθούν στα δικά τους πόδια.
Ωστόσο, η μαμά Κριός θα πρέπει να είναι προσεκτική προκειμένου η ισχυρή φύση της να μην κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στα παιδιά: είναι εύκολο να χάσει την ψυχραιμία της και λόγω της παρορμητικότητας που τη χαρακτηρίζει να πει πράγματα στα παιδιά της χωρίς να τα έχει σκεφτεί πρώτα.

Η μητέρα Ταύρος (20 Απριλίου-20 Μαίου)

http://a.dilcdn.com/bl/wp-content/uploads/sites/8/2015/12/ThinkstockPhotos-490507082.jpg
Γήινη, σταθερή και αποφασιστική, η μητέρα Ταύρος μπορεί να προσφέρει στα παιδιά της ένα ασφαλές σπίτι ενώ παράλληλα να τα ενθαρρύνει να βγουν έξω και να χαρούν την ομορφιά της φύσης-χαρακτηριστικό του ζωδίου της γης. Οι εξωτερικές δραστηριότητες αποτελούν γι’αυτή ένα τρόπο να κρατά τα παιδιά της προσγειωμένα, ενώ παράλληλα τα ενθαρρύνει να παραμένουν εστιασμένα σε ένα στόχο κάθε φορά. Τα ευαίσθητα παιδιά που έχουν μία τόσο δυναμική μητέρα είναι τυχερά. Η Ταυρίνα είναι μία υπομονετική γυναίκα που μπορεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες, ενώ παράλληλα είναι αφοσιωμένη με πείσμα στα παιδιά της.
Ωστόσο, πρέπει να προσέξει γιατί μπορεί να φερθεί ξεροκέφαλα και να επιμένει σε λάθος απόψεις. Επίσης, λόγω της αγάπης της στους γευστικούς πειρασμούς, το φαί και το ποτό, διατρέχει τον κίνδυνο να κάνει «υπερτροφικά» παιδιά. Οι μαμάδες Ταύροι πρέπει να θυμούνται: το φαγητό δεν ισούται με την αγάπη!

Η μητέρα Δίδυμος (21 Μαίου-20 Ιουνίου)

http://a.dilcdn.com/bl/wp-content/uploads/sites/8/2015/12/ThinkstockPhotos-490507196.jpg

Η μητέρα που έχει γεννηθεί στον αστερισμό των Διδύμων το πιθανότερο είναι να έχει καλά ενημερωμένα παιδιά. Κυβερνήτης του ζωδίου είναι ο πλανήτης της πληροφόρησης, ο Ερμής και είναι βέβαιο ότι η μαμά Δίδυμος θα κάνει ωραίες συζητήσεις στο τραπέζι του φαγητού. Τα παιδιά της τις περισσότερες φορές είναι επικοινωνιακά και ομιλητικά. Ο Δίδυμος θεωρείται το «ανδρόγυνο» ζώδιο και γι’αυτό η μητέρα που ανήκει σε αυτό έχει την δυνατότητα να κατανοεί τις πιέσεις που νιώθουν τόσο ο γιος όσο και η κόρη της σε όλες τις ηλικίες.
Ωστόσο, η μητέρα Δίδυμος πρέπει να βεβαιώνεται κατά καιρούς ότι πατά γερά στο έδαφος. Μπορεί να είναι αφοσιωμένη στο να κάνει τα παιδιά της να περνούν καλά, όμως είναι υπάρχει ο κίνδυνος αυτά να γίνουν λίγο ατίθασα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι Δίδυμοι δεν είναι πάντα σταθεροί και η περίφημη δυαδικότητα τους μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στο θέμα της πειθαρχίας.

Η μητέρα Καρκίνος (21 Ιουνίου-22 Ιουλίου)

http://a.dilcdn.com/bl/wp-content/uploads/sites/8/2015/12/ThinkstockPhotos-490507342.jpg
Η μητέρα Καρκίνος είναι προσκολλημένη στο σπίτι, με αποτέλεσμα να διασφαλίζει ένα ζεστό περιβάλλον για τα παιδιά της. Η συναισθηματική της ευαισθησία –χαρακτηριστικό των ζωδίου του νερού- δείχνει μία μαμά που μπορεί να διαθέσει όλο το χρόνο της καθισμένη στο τραπέζι της κουζίνας βοηθώντας τα παιδιά της να ξεκαθαρίσουν τα συναισθήματα τους. Παράλληλα, έχει πάντα τον τρόπο να ικανοποιεί τις γευστικές προτιμήσεις των παιδιών της και είναι υπερπροστατευτική.
Ωστόσο, πρέπει κάποιος να της θυμίσει ότι δεν μπορεί να προστατεύει τα παιδιά της από όλα και απ” όλους. Εξάλλου, το σπίτι δεν είναι φρούριο για κάθε πιθανό κίνδυνο που μπορεί να υπάρξει στον κόσμο. Οι προθέσεις της μητέρας Καρκίνου είναι αγαθές αλλά συχνά ενέχουν τον κίνδυνο να μεγαλώσει παιδιά που είτε θα έχουν φοβίες είτε θα είναι είναι αφελή όταν φύγουν από τη «φωλιά» τους.

Η μητέρα Λέων (23 Ιουλίου-22 Αυγούστου)

http://a.dilcdn.com/bl/wp-content/uploads/sites/8/2015/12/ThinkstockPhotos-490507572.jpg

Πρόκειται για την πιο cool μαμά του ζωδιακού κύκλου, αφού ο Λέων είναι το πιο παιδιάστικο ζώδιο. Αυτή η μαμά θυμάται καλά πως είναι να είσαι μικρός και νέος γιατί η καρδιά της –και το μυαλό της πολλές φορές- δεν έχουν μεγαλώσει. Με το στοιχείο της φωτιάς και τη διάθεση για περιστασιακές περιπέτειες μπορεί να οργανώσει τα καλύτερα πάρτυ γενεθλίων. Η γενναιόδωρη φύση της μπορεί να κάνει τα παιδιά της κακομαθημένα, αλλά το πιο πιθανό είναι αυτά να νιώθουν ότι αποτελούν το κέντρο του σύμπαντος για τη μαμά τους.
Ωστόσο, μερικές φορές τα κίνητρα της μαμάς Λέων μπορεί να αμφισβητηθούν. Τα κάνει όλα για τα παιδιά της ή και για τον εαυτό της; Ο Λέων λατρεύει να βρίσκεται στο επίκεντρο και παρά το γεγονός ότι η περίφημη αίσθηση αφοσίωσης που τον διακατέχει τον αποτρέπει από το να παραμελήσει τα μικρά του, μπορεί ασυναίσθητα να δώσει προτεραιότητα στον εαυτό του. Η συγκεκριμένη μητέρα θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για κάνει τα παιδιά της αυτόφωτα και να μην νιώθουν παγιδευμένα στη σκιά της.

Η μαμά Παρθένος (23 Αυγούστου-22 Σεπτεμβρίου)

http://a.dilcdn.com/bl/wp-content/uploads/sites/8/2015/12/ThinkstockPhotos-490507722.jpg

Η μητρότητα αποτελεί μία πολυεπίπεδη κατάσταση και σίγουρα η μαμά Παρθένος είναι φτιαγμένη για αυτή! Οι εξαιρετικές οργανωτικές ικανότητες που διαθέτει της επιτρέπουν να ισορροπεί ανάμεσα στα προγράμματα των παιδιών της, την ικανοποίηση των αναγκών τους αλλά και τον οικογενειακό προγραμματισμό. Χαρακτηριστική είναι επίσης η εμμονή της με την καθαριότητα –φτάνοντας πολλές φορές και στην υπερβολή-. Η μαμά του συγκεκριμένου ζωδίου απολαμβάνει να εξυπηρετεί τα παιδιά της και τους δημιουργεί την αίσθηση ότι μπορούν να στηρίζονται πάνω της τόσο για θέματα του σχολείου όσο και για τα προσωπικά τους.
Ωστόσο, στηρίζεται πολύ στη λογική, σε βαθμό που μερικές φορές μπορεί να φαντάζει ψυχρή όταν τα παιδιά της ζητούν τη βοήθεια της σε θέματα συναισθηματικής φύσης. Επίσης, η αίσθηση τελειότητας που τη διακατέχει σημαίνει ότι έχει υψηλές προσδοκίες και για τα παιδιά της…διαφορετικά θα έχουν να κάνουν μαζί της. Η Παρθένος θα πρέπει να χαλαρώσει απένταντι στα παιδιά της και τον εαυτό της.

Η μητέρα Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου-22 Οκτωβρίου)

http://a.dilcdn.com/bl/wp-content/uploads/sites/8/2015/12/ThinkstockPhotos-490507788-1.jpg
Η μητέρα που γεννήθηκε στο αστερισμό του Ζυγού έχει ξοδέψει τη ζωή της προσπαθώντας να επιτύχει την ισορροπία, ώστε να μεγαλώσει τα παιδιά της σε ένα σπίτι όπου θα επικρατεί αρμονία και συνέπεια. Η ισχυρή αίσθηση δικαίου που έχει δεν της επιτρέπει να τιμωρήσει ή να είναι αυστηρή σε θέματα πειθαρχίας, ενώ σίγουρα θα μάθει στα παιδιά της να μοιράζονται, να κάνουν το σωστό απέναντι στους άλλους και να είναι καλοί φίλοι. Η μητέρα Ζυγός είναι πολύ τρυφερή, καθώς ο κυρίαρχος πλανήτης του ζωδίου της βρίσκεται στην Αφροδίτη, τον πλανήτη που σχετίζεται με την αγάπη και τις σχέσεις.

Ωστόσο, μερικές φορές οι καλύτεροι γονείς  έχουν παιδιά με κακή συμπεριφορά και αυτό είναι ένα μεγάλο ρίσκο για τη μητέρα Ζυγό: η ανάγκη της για ισορροπία και αρμονία στο σπίτι δεν την αφήνει να επιβάλλει την πειθαρχία. Αν καταφέρει να κάνει τα παιδιά της να αποκτήσουν την αίσθηση δικαιοσύνης που έχει η ίδια, τότε υπάρχουν περισσότερες ελπίδες να δημιουργήσει ευγενικούς ανθρώπους που δεν θα εκλαμβάνουν την ευγένεια του άλλου ως αδυναμία.

Η μητέρα Σκορπιός (23 Οκτωβρίου-21 Νοεμβρίου)

http://a.dilcdn.com/bl/wp-content/uploads/sites/8/2015/12/ThinkstockPhotos-493735908.jpg
Οι Σκορπιοί είναι ιδιαίτερα διαισθητικοί και έτσι μία μαμά που ανήκει σε αυτό το ζώδιο έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί της, πριν ακόμη το καταλάβει το ίδιο. Αυτή η μαμά δεν θα ντραπεί να συζητήσει σημαντικά θέματα με τα παιδιά της, αφού οι Σκορπιοί αγαπούν την ανάλυση και το μυστήριο. Μόλις το πρόβλημα γίνει γνωστό, δεν θα μπορούσε κάποιος να έχει καλύτερο σύμμαχο από τη μαμά Σκορπιό, η οποία είναι υπέρ του δέοντος πιστή και προστατευτική σε ότι αφορά τα αγαπημένα της πρόσωπα.
Ωστόσο, αυτός ο τύπος μητέρας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός ώστε να μην κάνει τα προβλήματα των παιδιών της δικά της. Όπως η μαμά αρκούδα που υπερασπίζεται τα μικρά της έτσι και ο γονιός Σκορπιός γίνεται ιδιαίτερα σκληρός όταν πρόκειται για τα παιδιά του, περισσότερο από όσο θα ήταν αν προσέβαλαν τον ίδιο. Και παρά το γεγονός ότι το «κεντρί» του Σκορπιού σπάνια θα κατευθυνθεί στα παιδιά του, όταν αυτό συμβεί θα προκληθούν τραυματικές καταστάσεις μεταξύ της μητέρας και του παιδιού.

Η μητέρα Τοξότης (22 Νοεμβρίου-21 Δεκεμβρίου)

http://a.dilcdn.com/bl/wp-content/uploads/sites/8/2015/12/ThinkstockPhotos-490507968.jpg
Πρόκειται για μία από τις πιο διασκεδαστικές μαμάδες του ζωδιακού κύκλου, η οποία έχει συνειδητοποιήσει ότι η παιδική ηλικία είναι σύντομη και ότι οι έγνοιες –εργασία, υπευθυνότητα- μας ταλαιπωρούν όλη την υπόλοιπη ζωή μας. Μία μητέρα Τοξότης είναι παρορμητική και μπορεί την ώρα που πηγαίνει τα παιδιά της στο σχολείο να τα ρωτήσει αν προτιμούν να περάσουν την υπόλοιπη ημέρα στην παραλία! Στο σπίτι φροντίζει να επικρατεί καλή διάθεση και ενθαρρύνει τα παιδιά της να ανακαλύπτουν τα καλύτερα στοιχεία του εαυτού τους.
Ωστόσο, αυτή η μαμά θα πρέπει να έχει μερικά πράγματα στο μυαλό της: ένα παιδί για να γίνει επιτυχημένο θα πρέπει να έχει όχι μόνο μία μαζορέτα αλλά και έναν προπονητή για να παραμείνει στο σωστό δρόμο. Παρά το γεγονός ότι επιτρέπει στα παιδιά της να ακολουθήσουν το δρόμο τους, η μητέρα Τοξότης πρέπει ορισμένες φορές να φέρεται ως ενήλικας και να γίνεται αυστηρή όταν χρειάζεται.

Η μητέρα Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου-19 Ιανουαρίου)

http://a.dilcdn.com/bl/wp-content/uploads/sites/8/2015/12/ThinkstockPhotos-490508046-1.jpg
Λαμπρό παράδειγμα εργαζόμενου γονιού, η μητέρα Αιγόκερως επιλέγει να συνεχίσει την δουλειά της ακόμη και όταν τα παιδιά της είναι μικρά, προσπαθώντας από την άλλη να ισορροπήσει το χρόνο της ανάμεσα στην καριέρα και την οικογένεια. Παράλληλα, θυμάται τα ραντεβού των παιδιών της, τις διατροφικές τους προτιμήσεις και τις υποχρεώσεις που έχουν τα σαββατοκύριακα. Αυτή η μαμά θα μάθει στα παιδιά της να προσπαθούν πάντα για καλύτερα και μεγαλύτερα πράγματα στη ζωή τους.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι δεν θα αφήσει ποτέ τα παιδιά της να περιμένουν έξω από το σχολείο, το φορτωμένο πρόγραμμα της και ο έντονος ρυθμός ζωής της μπορεί να την κάνουν πιο σκληρή. Επιπλέον, δυσκολεύεται να αφήσει στο γραφείο τα προβλήματα της δουλειάς και έτσι θα πρέπει να φροντίσει να περνά περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά της χωρίς «παρεμβολές».

Η μητέρα Υδροχόος ( 20 Ιανουαρίου-18 Φεβρουαρίου)

http://a.dilcdn.com/bl/wp-content/uploads/sites/8/2015/12/ThinkstockPhotos-490508186.jpg
Μία μητέρα στον αστερισμό του Υδροχόου θα μπορούσε να είναι χίπης, ιδιοκτήτρια μικρής επιχείρησης, ακτιβίστρια ή ακόμη και δήμαρχος της κοινότητας σας. Δεδομένου ότι δεν της αρέσει η συμβατικότητα, πιθανόν θα προτιμούσε να διδάξει τα παιδιά της στο σπίτι ή να τα στείλει σε εναλλακτικά σχολεία. Έχοντας γεννηθεί στο ζώδιο του ανθρωπισμού, η μητέρα Υδροχόος ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους και θα μεγαλώσει τα παιδιά της μαθαίνοντας τα να ασχολούνται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποι τους και παράλληλα να σκέφτονται για τους εαυτούς τους.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τα παιδιά της Υδροχόου αισθάνονται απόλυτα ελεύθερα στις επιλογές τους και μπορούν ακόμη και να βάψουν τα μαλλιά τους μπλε ηλεκτρίκ, δεν νοιώθουν και τόσο άνετα να συζητήσουν με τη μαμά τους προσωπικά θέματα. Αν και η Υδροχόος θα παλαίψει για το καλό της κοινότητας, δυσκολεύεται να χειριστεί τα συναισθήματα της σε προσωπικό επίπεδο. Χρειάζεται επιπλέον προσπάθεια για να δείξει την αγάπη της στα παιδιά της και να τους υπενθυμίσει ότι αποτελούν τη βασική της προτεραιότητα.

H μητέρα Ιχθύς (19 Φεβρουαρίου-20 Μαρτίου)

http://a.dilcdn.com/bl/wp-content/uploads/sites/8/2015/12/ThinkstockPhotos-490508250.jpg
Μία μητέρα Ιχθύς είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μεγαλώσει παιδιά με καλλιτεχνικές ανησυχίες. Γοητεύεται από τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά εκφράζουν τον εαυτό τους και θα τα ενθαρρύνει να το κάνουν, συχνά μάλιστα χρησιμοποιώντας τα χέρια τους- με πηλό, ζωγραφική, σχέδιο. Αυτό συμβαίνει γιατί ο Ιχθύς είναι το πιο ονειροπόλο ζώδιο και ως μητέρα θα διασκεδάσει το μαγικό ταξίδι που βιώνει παρασύροντας στη φαντασία της και τα παιδιά της. Παράλληλα δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τους γύρω της καθώς το βασικό χαρακτηριστικού του συγκεκριμένου ζωδίου είναι η συμπόνια.
Ωστόσο, ενώ είναι πολύ σημαντικό που βοηθά τα παιδιά της να κάνουν όνειρα και να έχουν αυτοεκτίμηση, η μητέρα Ιχθύς αντιμετωπίζει πρόβλημα όταν έρθει η ώρα να τους δείξει πως θα πραγματοποιήσουν τα όνειρα αυτά. Τα παιδιά δεν μπορούν να περνούν την ημέρα τους ονειροπολώντας και η η μητέρα δεν θα πρέπει να αγνοεί σημαντικές ευθύνες της πραγματικής ζωής, όπως ποια μέρα ξεκινά η σχολική χρονιά…

   

Άφησε ένα σχόλιο

*