Ο φίλος μου…ο Σπουργίτης

Η Βασιλική Μουργελά επισκέφθηκε την Παραμυθοχώρα και μας χάρισε υπέροχες στιγμές αφήγησης μέσα από το παιδικό της βιβλίο ¨Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ.. Ο ΣΠΟΥΡΓΙΤΗΣ» από τις Εκδόσεις Σιδέρη και σε εικονογράφηση του Γιώργου Πετρίδη. Πρόκειται για μια ευρηματική ιστορία που με περίτεχνο τρόπο μεταδίδει τα θετικά μηνύματα της αλληλεγγύης και της φιλίας.

Ο Θοδωρής κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί βάζει σε ένα αερόστατο όλες τις άσχημες στιγμές της μέρας που πέρασε και τις διώχνει μακριά. Κάποιο βράδυ όμως, το αερόστατο δεν απογειώνεται και η αιτία είναι ο Ατακτούλης, ένα σπουργίτι που μιλάει… Οι δυο τους θα ζήσουν ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες. Θα καταφέρουν άραγε να ανακαλύψουν το μυστικό της φιλίας;


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


Βασιλική Μουργελά (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στο χωριό Χώρα Γορτυνίας στην Ορεινή Αρκαδία όπου εκεί πέρασε τα παιδικά της χρόνια με όμορφες αναμνήσεις απ’ την οικογένειά της και μοναδικές εικόνες της φύσης.

Σήμερα ζει μαζί με τον σύζυγό της και τον γιο της στην Αθήνα , ωστόσο διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την ιδιαίτερη πατρίδα της και την επισκέπτεται συχνά.

Σπούδασε Πληροφορική.

Το μικρόβιο της συγγραφής εμφανίστηκε στη ζωή της σε μικρή ηλικία όπου έγραψε και το πρώτο της ποίημα με τίτλο “ Το πρώτο σκαλοπάτι της ζωής”.

Ως μαθήτρια Γυμνασίου και Λυκείου έγραφε στίχους τους οποίους μελοποιούσε η ίδια και τους τραγουδούσε στους συμμαθητές της.

Κυκλοφορούν τα παιδικά της βιβλία :

· Ο Αστρομικρούλης εκδόσεις Μέθεξις 2016

· Ο φίλος μου ο σπουργίτης εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη 2016

· Άμπα και Λήδα δυο γάτες σε μία μαγική ιστορία εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη 2017

· Τι γυρεύουν οι ποντικοί στο παλάτι ; εκδόσεις Μέθεξις 2018


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

1. Ποιο είναι το παραμύθι εκείνο το οποίο κουβαλάς από τα παιδικά σου χρόνια ;

Ένα παραμύθι που μου αφηγούνταν οι γονείς μου πολλά βράδια πριν κοιμηθώ με πρωταγωνίστρια τη μικρή “ Φροσούλα “ , μιλούσε για την εμπιστοσύνη . Ήταν ένα παραμύθι που πέρασε από γενιά σε γενιά προφορικά . Τις εικόνες τις έπλαθα με τη φαντασία μου.

Το οποίο φυσικά έλεγα και εγώ στον γιό μου όταν ήταν μικρότερος .

2. Ποιο παιδικό βιβλίο που διάβασες πρόσφατα σε έκανε να ταξιδέψεις;

Πάντα ταξιδεύω διαβάζοντας παιδικά βιβλία. Γι’ αυτό το λόγο

άλλωστε και συνεχίζω να τα διαβάζω .

3. Τι σημαίνει για σένα παιδικό βιβλίο;

Ένα καταφύγιο σε όλα τα επίπεδα. Διαβάζοντας παιδικά βιβλία μπορείς να ταξιδέψεις , να αισθανθείς , να διδαχτείς , να διασκεδάσεις. Γράφοντας παιδικά βιβλία καταφέρνεις να αισθάνεσαι πάντα παιδί.

4. Τι σε έκανε να ακολουθήσεις το συγγραφικό μονοπάτι και συγκεκριμένα το παιδικό βιβλίο;

Το μικρόβιο αυτό εμφανίστηκε στη ζωή μου από μικρή ηλικία. Είναι κάτι που αγαπάω και με κάνει να νιώθω όμορφα . Με το παιδικό βιβλίο με έκανε να ασχοληθώ το χαμόγελο του παιδιού μου. Όταν του διάβαζα παραμύθια και ιστορίες ενθουσιαζόταν και χαμογελούσε. Οπότε είπα να δοκιμάσω τη γραφή μου σ’ αυτό το είδος .

5. Αν είχες ένα μαγικό ραβδί τι θα ήθελες να αλλάξεις;

Πάρα πολλά αλλά δυστυχώς το ξέρω πως δεν θα μπορέσω να το κάνω ποτέ. Αν όμως έμπαινα κρυφά σε κάποιο παραμύθι τότε θα χάριζα χαμόγελα και ευτυχία σε όλα τα παιδιά. Στα παιδιά μας αξίζει ένας όμορφος κόσμος όπως οι δικές τους ψυχές .

6. Αν σου χάριζαν μια χρονόσφαιρα σε ποια εποχή θα ήθελες να ταξιδέψεις και γιατί;

Θα ήθελα να μεταφερθώ στην Αρχαία Ελλάδα. Από παιδί ενθουσιαζόμουν με τον πολιτισμό εκείνης της εποχής .


Παναγιώτης Δημητρόπουλος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος γεννήθηκε την 1η Ιουνίου 1976, στα Χανιά.
Είναι παντρεμένος με την Κυριακή Σεραφειμίδου, Διοικητική υπαλληλο της ΕΡΤ και έχουν ενα κοριτσάκι, την Καλλιόπη, δέκα ετών.
Τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια τα έζησε στην Αμαλιάδα.
Το 1997 επιτυγχάνει σε Πανελλαδικό Δια­γωνισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και κατάσσεται με τον βαθμό του Λοχία στον Ελληνικό Στρατό όπου υπηρετεί μέχρι και σήμερα και φέρει τον βαθμό του Αρχιλοχία (ΠΖ). Έχει λάβει μέρος σε ειρηνευτικές αποστολές στο ΚΟΣΟΒΟ και εχει τιμηθεί με εύφημο μνεία από το ΝΑΤΟ το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΣ για την προσφορά του αυτήν.
Από το 2010 έχει εισαχθεί στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Πολιτισμού και βρίσκεται στο 3ο έτος της φοίτησής του.
Είναι Γεν. Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντοπούλων Κεραμειών.
Το 2014 ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων.
Πλούσια η δράση του στα κινήματα Γονέων σε Χανιά και Παλλήνη Αττικής.

Άλλα συγγραφικά του έργα:
1. Το χρυσαφένιο κουκούτσι, εκδόσεις Περίπλους, 2014
2. Η Μαγεμένη ευχή, εκδόσεις Anima, 2015
3. Ο Μπαμπάς μου.. Ο ήρωας μου, ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, 2016
4. Τρεις νύχτες.. Ένα Θαύμα. Σαϊτης, 2016
5. Το Μυστικό της Γαλέρας, Αρτέον, 2016

   

Άφησε ένα σχόλιο

*