Μαγικά Πειράματα

babyads.gr-kid-experiments

Τι είναι το φως, γιατί πατάμε στη γη και δεν πετάμε, πως μεγαλώνουν τα φυτά, πότε είναι μέρα και πότε νύχτα, τι υπάρχει πέρα από τον ουρανό, είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα προσπαθήσουν να απαντήσουν παιδιά από 5 ως 10 χρονών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών που οργανώνει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα τα παιδιά εισάγονται στη μαγεία των φυσικών επιστημών και μαθαίνουν διασκεδάζοντας. Η προσέγγιση όλων των θεμάτων γίνεται με ευαισθησία και με μέσα και τεχνικές, οικείες προς το παιδί και τις αυξημένες ανάγκες του (χρήση εκπαιδευτικού δράματος, χρήση νέων τεχνολογιών, θεατρικό παιχνίδι, κ.λπ). Οι Φυσικές Επιστήμες, εμπλέκουν ενεργά το παιδί σε διαδικασίες επιστημονικής μεθόδου (παρατήρηση, ταξινόμηση, πείραμα, μοντελοποίηση, κ.λπ), βοηθώντας το να ξεπεράσει τα γνωστικά εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η παιδική σκέψη σε θέματα των Φυσικών Επιστημών. Μέσω του εργαστηρίου επιδιώκεται η συσχέτιση των Φυσικών Επιστημών με τα σχολικά εγχειρίδια του παρελθόντος, καθώς και η εναρμόνιση αυτών με τις σύγχρονες παιδαγωγικές τεχνικές.

1ος Κύκλος

8 Οκτωβρίου: Συλλογές φύλλων και φυτών στις αυλές της Πλάκας (πειράματα με φυτικούς οργανισμούς)

15 Οκτωβρίου: Εναλλαγή ημέρας και νύχτας στους χώρους του μουσείου (πειράματα για την περιστροφή της γης και των πλανητών και τρισδιάστατη κατασκευή)

22 Οκτωβρίου: Μπαλόνια και πειράματα (πειράματα με την αεροδυναμική και τις ιδιότητες του αέρα, μπαλόνια που φουσκώνουν μόνα τους)

29 Οκτωβρίου: Βροχή και σύννεφα (εξερευνώντας τη σύσταση των σύννεφων και τη διαδικασία της βροχής)

2ος Κύκλος

5 Νοεμβρίου: Ανακαλύπτοντας τις πέντε αισθήσεις (πειράματα με τις πέντε αισθήσεις στις αίθουσες του Μουσείου)

12 Νοεμβρίου: Φως ( πειράματα με το φως και τις ιδιότητές του. Κατασκευή φωτεινών δεσμών στις αίθουσες του Μουσείου)

19 Νοεμβρίου: Σκιές (κατασκευάζουμε σκιές και ανακαλύπτουμε τις μεταβολές του σχήματός τους)

26 Νοεμβρίου: Χρώματα (ανάλυση και σύνθεση χρωμάτων, κατασκευάζουμε τη «σβούρα του Νεύτωνα»)

Κόστος Συμμετοχής: 40€ ολόκληρος ο κύκλος (4 εργαστήρια) 12€ μεμονωμένα εργαστήρια Έκπτωση 10% για αδέρφια και για συμμετοχή στους 2 κύκλους Πληροφορίες – Κρατήσεις: nfo@ekedisy.gr 210 3250341

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης – Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα

   

Άφησε ένα σχόλιο

*