Η Βίκυ Βολιώτη μιλά για την απόφασή της να υιοθετήσει ένα κοριτσάκι από την Αιθιοπία!

volioti

Για την απόφασή της να υιοθετήσει παιδί από την Αιθιοπία, αλλά και τη διαδικασία που ακολούθησε, μίλησε, για πρώτη φορά,γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός!

Έπειτα από πέντε χρόνια σχέσης, εκ των οποίων τα δύο παντρεμένοι, η Βίκυ Βολιώτη και ο αγαπημένος της, Σίμος Σαρκετζής, που κρατούν την προσωπική τους ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, υιοθέτησαν ένα κοριτσάκι.

Μάλιστα, η ηθοποιός έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή της με την μπέμπα, που θα πάρει το όνομα Άννα, με νονούς την Σμαράγδα Καρύδη και τον Θοδωρή Αθερίδη, στη βάπτιση του γιου του Νίκου Ψαρρά, τον Ιούνιο που μας πέρασε.

«Οι πρώτες μέρες ήταν δύσκολες. Φαντάζομαι για όλους τους γονείς! Γιατί δεν ξέρεις τίποτα, δεν υπάρχει κάποιο manual. Αλλά, ταυτόχρονα, ήταν πολύ μαγικό αυτό! Έχω αλλάξει από τότε που έγινα μητέρα. Έχω αποθέματα υπομονής που δεν είχα ανακαλύψει!» είπε, στην εκπομπή «To Πρωινό», η ηθοποιός.

volioti3

Ερωτηθείσα γιατί επέλεξαν την Αιθιοπία και όχι την Ελλάδα, η Βίκυ επισήμανε πως στη χώρα μας υπάρχουν λίγα μωρά και περισσότερα μεγαλύτερα παιδιά προς υιοθεσία, ενώ αναφέρθηκε και στη διαδικασία, λέγοντας: «Ενδιαφερθήκαμε να υιοθετήσουμε ένα παιδί από την Ελλάδα. Η χώρα μας -ευτυχώς- δεν έχει πολλά παιδιά προς υιοθεσία. Δεν είναι τόσα παιδιά όσα περιμένουμε και τα μωρά είναι πολύ λίγα. Είναι γύρω στα 40 το χρόνο. Τα ζευγάρια που ψάχνουν μωρό είναι 400 κάθε χρόνο… Η διαδικασία και η γραφειοκρατία για υιοθεσία είναι σχεδόν κοινή σε όλες τις χώρες. Η Αιθιοπία έχει 6 εκατομμύρια ορφανά. Δύο τρόποι υπάρχουν για να κάνεις διακρατική υιοθεσία. Ο ένας είναι μέσω της περιφέρειας στην οποία ανήκεις, με τους κοινωνικούς λειτουργούς του Δημοσίου. Και ο άλλος είναι μέσω της διεθνούς κοινωνικής υπηρεσίας. Είναι διεθνής οργανισμός, πιστοποιημένος από το ελληνικό κράτος»

Πηγή: opinionpost.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*