Οι γονείς που κρέμονται από τους τοίχους για να δώσουν σκονάκια στα παιδιά τους!

skonakia

Εκεί που σπουδάζουν μόνο οι άριστοι των αρίστων….

Σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν τα παιδιά τους από τη φτώχεια, γονείς στην Ινδία σκαρφαλώνουν σε τοίχους και βοηθάνε τα παιδιά τους να αντιγράψουν, ώστε να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση!

Η κάμερα δημοσιογράφων κατέγραψε τους γονείς στο κρατίδιο Μπιχάρ της ανατολικής Ινδίας να σκαρφαλώνουν σαν αλλοτινοί Spiderman στα σχολεία, και να δίνουν στα παιδιά τους σκονάκια.

Τέτοιες εικόνες είναι διαδεδομένες στην Ινδία ενώ αντίστοιχες καταγράφηκαν και σε άλλες πόλεις όπως στο Χατζιπούρ και στη Ναουάντα, όπου ένας γονιός δήλωσε πως υποχρεούται να βοηθήσει το παιδί του αφού οι καθηγητές δεν τους διδάσκουν τίποτα, κατηγορώντας τους παράλληλα πως τον περισσότερο καιρό λείπουν από το σχολείο.

Σύμφωνα με αξιωματούχους περισσότεροι από 1.000 μαθητές συνελήφθησαν στην Μπιχάρ την ώρα που αντέγραφαν, ωστόσο μόνο 600 αποβλήθηκαν. Επίσης συνελήφθησαν και αρκετοί γονείς με διάφορες κατηγορίες.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα The Hindu reported, ο υπουργός Παιδείας Π.Κ. Σάχι, είπε πως η αντιμετώπιση του φαινομένου της αντιγραφής είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της κυβέρνησης και υπογράμμισε πως είναι και υποχρέωση της κοινωνίας να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση.

Η κυβέρνηση δεν επενδύει στην εκπαίδευση με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιορισμένες θέσεις στη τριτοβάθμια εκπαίδευση και λίγοι μαθητές να εισάγονται. Πρέπει να είσαι ο καλύτερος των καλύτερων, σημειώνουν….

 

Πηγή:mixanitouxronou.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*