Εξαφάνιση παιδιού: Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να κάνουμε για τον ασφαλή εντοπισμό του

o-CHILD-WALKING-ALONE-facebook

Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να κάνει ένας γονιός αν εξαφανιστεί το παιδί του ώστε  να αντιμετωπιστεί η κατάσταση όσο πιο άμεσα και αποτελεσματικά. Σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν είναι:

1. Βρείτε την πιο πρόσφατη φωτογραφία και αναφέρετε άμεσα την εξαφάνιση στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής σας. ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ 24 ΩΡΩΝ.
2. Επικοινώνηστε με το 116000, την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά. Θα λάβετε τις κατάλληλες κατευθύνσεις άμεσα, καθώς οι πρώτες ώρες και το τι θα γίνει μέσα σε αυτές παίζουν σημαντικό ρόλο για την έκβαση της εξαφάνισης.
3. Να θυμηθείτε αν είχε λόγο να φύγει. Εάν είχε συμβεί κάτι. Είναι πολύ σημαντική πληροφορία για να προσεγγίσει κάποιος το παιδί.
4. Έχει ξαναφύγει έστω και για λίγο; Που έχει πάει; Με ποιόν μίλησε; Είναι σημαντικό να ελεγχθούν και αυτές οι πληροφορίες.
5. Έχει πάρει χρήματα; Ταυτότητα; Ρούχα;
6. Επικοινωνήστε με φίλους, γνωστούς και συγγενείς. Πιθανά να είναι κάπου που νοιώθει ασφάλεια.
7. Προσπαθήστε να επικοινωνήσετε μαζί του. Μέσω κινητού, sms, e-mail, σελίδων κοινωνικής δικτύωσης (τύπου Facebook). Βοηθήστε το να καταλάβει ότι νοιάζεστε και το ψάχνετε.
8. Πείτε του Σ’αγαπώ, δείξτε του την αγάπη σας. Δεν είναι δεδομένο ότι την ξέρει.
9. Οι ώρες και πιθανά οι μέρες περνούν… και εσείς δεν κοιμάστε, δεν τρώτε. Απλα περιμένετε για να είστε έτοιμοι σε περίπτωση που κάτι γίνει. Όμως η δική σας σωματική κατάσταση είναι σημαντική για να είστε  αποτελεσματικοί Φάτε κάτι, πιείτε ένα χυμό, ξεκουραστείτε για να είστε πραγματικά έτοιμοι.
10. Σε περίπτωση που το παιδί επικοινωνήσει μαζί σας δείξτε του την αγάπη και το ενδιαφέρον σας και όχι το θυμό ή την απογοήτευση σας. Εξασφαλίστε την επικοινωνία μαζί του.

Πρόκειται για τις πιο δυσάρεστες και δύσκολες ώρες ενός γονέα….

Δεν είστε μόνοι σας…. έχετε κάπου να πάτε, κάποιον να μιλήσετε. Η Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 είναι δωρεάν, εικοσιτετράωρη και απαντούν κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι με μεγάλη εμπειρία σε θέματα παιδιών που έχουν φύγει ή εξαφανιστεί.

   

Άφησε ένα σχόλιο

*