Ένα «μαγικό» βιβλίο για τη λήψη των αποφάσεων και την υπευθυνότητα

babyads.gr-Nikola-Raykov

Ακόμα και το μακρύτερο ταξίδι ξεκινά με μικρά, απλά βήματα. Μια ιδέα, μια έμπνευση και λίγη πληκτρολόγηση. Λένε ότι κάθε καλό βιβλίο έχει γραφτεί για τον «τέλειο αναγνώστη», στο μυαλό του συγγραφέα. Ο τέλειος αναγνώστης για αυτό το βιβλίο ήταν ο γιος του Nikola Raykov.

Ο πατέρας αυτός και συγγραφέας ήθελε να διδάξει στο γιο του την έννοια των αποφάσεων που παίρνουμε κι ότι είναι εξ ολοκλήρου δικής μας ευθύνης. Για αυτό το λόγο, έγραψε ένα «μαγικό» βιβλίο, που θα επέτρεπε στο γιο του να δημιουργήσει το δικό του παραμύθι, αποφασίζοντας ο ίδιος πώς θα εξελιχθεί η ιστορία. Ένα βιβλίο που θα ήταν παράλληλα και παιχνίδι. Ένα βιβλίο με το οποίο θα μπορούσαν να παίξουν μαζί, πατέρας και γιος.

«Θυμάμαι την μέρα που έφερα στο σπίτι το πρώτο δοκιμαστικό αντίγραφο του βιβλίου. Οι εικόνες ήταν μικρές, τα χρώματα πολύ σκούρα, οι σελίδες πρόχειρα δεμένες. Ο γιος μου αδιαφόρησε. Σύντομα όμως έγινε το αγαπημένο του βιβλίο. Όταν ήρθε η στιγμή που με παρακαλούσε να του διαβάζω κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί, ήξερα ότι δεν το έλεγε στα ψέματα, γιατί πολύ απλά, τα παιδιά δεν υποκρίνονται όπως οι ενήλικες.», είπε ο Nikola.

Ο συγγραφέας θέλησε να μοιράσει τη χαρά που είδε στα μάτια του γιου του και σε άλλα παιδάκια. Έφτιαξε ένα site και ανέβασε το βιβλίο του, ώστε όλοι να μπορούν να το κατεβάζουν δωρεάν. Η επιτυχία που ακολούθησε ήταν πέρα από τη φαντασία του. Γονείς από όλη τη Βουλγαρία, τη γενέτειρά του, ανταποκρίνονταν και ζούσαν την όμορφη αυτή εμπειρία με τα παιδιά τους.

Πλέον, ο Nikola Raykov έχει γεμίσει ένα ράφι με βραβεία και εκατοντάδες παιδικοί σταθμοί και σχολεία χρησιμοποιούν το βιβλίο του, το οποίο έχει ήδη 4 εκδόσεις. Αλλά όπως ο ίδιος λέει, η μεγαλύτερη επιτυχία του είναι η λάμψη που βλέπει στα μάτια των παιδιών. Το βιβλίο ονομάζεται GameTale και διατίθεται πλέον και στα αγγλικά, έχει 94 διαφορετικούς τρόπους να διαβαστεί και 20 διαφορετικά τέλη. Αποτελείται από 50 μαγικές εικονογραφήσεις.

Εμπνευσμένος από τις αγαπημένες τοποθεσίες του γιου του, ο συγγραφέας έχει χωρίσει το βιβλίο σε 4 ζώνες περιπέτειας, την ανάβαση στο μεγάλο βουνό, την κατάβαση στο βαθύ ποτάμι, μέσα στο μαγεμένο δάσος και μέσα στη σκοτεινή σπηλιά.

Η απήχηση στον κόσμο είναι τεράστια. Διάφορες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται, όπως παιδικά πάρτι με θεματολογία και τούρτες από το βιβλίο, σχολικά, «μαγικά» παιχνίδια που οργανώνουν οι δασκάλες και ολόκληρες τάξεις που καταπιάνονται με τη συγγραφή μιας ιστορίας βασισμένης στο GameTale.

«Οι ζωές μας καθορίζονται από τον καθημερινό αγώνα για την απόκτηση χρημάτων. Περνάμε όλο και λιγότερο χρόνο με τα παιδιά μας, άγνωστοι στο ίδιο μας το σπίτι. Είμαι πολύ δεμένος με το γιο μου και ελπίζω αυτά τα βιβλία να εμπνεύσουν τους γονείς να διαβάζουν στα παιδιά τους και να παίζουν μαζί τους. Υπόσχομαι ότι θα τους δίνω ιστορίες γεμάτες χιούμορ και περιπέτεια, αλλά πάνω από όλα, κατανόηση, ευγένεια και όμορφα συναισθήματα.»

Ο Nikola Raykov είναι ο νεαρότερος συγγραφέας που έχει κερδίσει το βραβείο παιδικής λογοτεχνίας στη Βουλγαρία.

περισσότερα εδώ: gametale.eu

I-Created-a-Magical-Book-with-20-Endings-to-Teach-My-Child-an-Important-Lesson4__880

I-Created-a-Magical-Book-with-20-Endings-to-Teach-My-Child-an-Important-Lesson10__880

I-Created-a-Magical-Book-with-20-Endings-to-Teach-My-Child-an-Important-Lesson6__880

   

Άφησε ένα σχόλιο

*