7χρονο αγόρι χρέωσε τον πατέρα του 5.900 δολάρια για να παίξει “Jurassic World”

agori

Επιμέλεια: Ελλη Πάντα

«Η ζωή βρίσκει τον τρόπο», είχε πει ο Jeff Goldblum στην ταινία Jurassic Park. Το ίδιο φαίνεται κάνουν και οι εθισμένοι παίκτες του παιχνιδιού.

Ο Βρετανός Mohamed Shugaa σοκαρίστηκε τον προηγούμενο μήνα όταν ανακάλυψε ότι ο 7χρονος γιος του είχε ξοδέψει πάνω από 5.900 δολάρια σε μικροσυναλλαγές για το παιχνίδι Jurassic World που παίζει στο iPad του πατέρα του.

Το παιχνίδι αυτό συνδυάζει στοιχεία από παιχνίδια με ζώα και μάχες σε στυλ Πόκεμον. Οι παίκτες καλούνται να χτίσουν ένα θεματικό πάρκο για δεινοσαύρους, να τους κάνουν να αναπαραχθούν και να γεννήσουν μικρά και τελικά, να τους στείλουν στη μάχη Το παιχνίδι είναι δωρεάν, αλλά η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες μέσω της αγοράς των λεγόμενων “Dino Bucks” από τον λογαριασμό τους στο iTunes.

Ξετρελαμένος με το παιχνίδι, ο γιος του Shugaa πραγματοποίησε πάνω από 65 συναλλαγές για Dino Bucks μέσα στο Δεκέμβριο, ώσπου ο πατέρας του το ανακάλυψε. Ο Shugaa επικοινώνησε με την εξυπηρέτηση πελατών της Apple και ζήτησε επιστροφή ενός μέρους των χρημάτων, ωστόσο η πολιτική της Apple υπαγορεύει ότι οι γονείς θα πρέπει να ελέγχουν στενά τη χρήση του λογαριασμού του iTunes από τα παιδιά και μάλιστα μπορούν να τα αποκλείσουν από τη χρήση τους, μέσα από ειδικά εργαλεία αποκλεισμού.

Αυτή είναι μια καλή συμβουλή. Η πολιτική των δωρεάν παιχνιδιών βασίζεται στις μικροσυναλλαγές για διάφορες έξτρα δυνατότητες και από ότι φαίνεται, αυτές δεν θα εξαλειφθούν. Για αυτό γονείς, να προσέχετε.

   

Άφησε ένα σχόλιο

*