To σχολείο τελείωσε…Ώρα για καλοκαιρινά camp

SUMMER-CAMP

Της Ελένης Μάνου

Το σχολείο τελειώνει και η καλοκαιρινή περιπέτεια ξεκινά για τους μικρούς μας φίλους. Οι περισσότεροι γονείς αναζητούν τρόπους απασχόλησης των παιδιών τους πριν τις οικογενειακές διακοπές, περνώντας ευχάριστα και δημιουργικά τα πρωινά τους, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι που προτιμούν να συνδυάσουν το παιχνίδι με την εκπαίδευση και τη μάθηση. 

Καλοκαιρινά camp διοργανώνουν τα περισσότερα ιδιωτικά σχολεία, καθώς και διάφοροι αθλητικοί σύλλογοι. Το babyads.gr βρήκε και σας παρουσιάζει ορισμένα πρωτότυπα θερινά camp που θα βοηθήσουν τα παιδιά σας να απολαύσουν τις διακοπές στην πόλη αλλά και να αποκτήσουν γνώσεις.

 

Summer Camp στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

TEXNOPOLIS

Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία, πολύ παιχνίδι και ακόμα περισσότερο κέφι περιμένει τους μικρούς μας φίλους, από τις 21 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2016, στο Summer Camp στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Για τέσσερις εβδομάδες, η Τεχνόπολη και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, σε συνεργασία με τις «Μικρές Ιστορίες», διοργανώνουν το πιο πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του καλοκαιριού, με παιχνίδια απ’ όλο τον κόσμο, εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, video animation, ζωγραφική, χορό και όχι μόνο…
Για παιδιά από 6 έως 12 ετών, από τις 8:00 το πρωί ως τις 4:00 το απόγευμα!

Το Summer Camp περιλαμβάνει τέσσερις περιόδους, με διαφορετικές θεματικές ανά εβδομάδα:

– Την 1η εβδομάδα (21-24 Ιουνίου), με θέμα «Ο γύρος του κόσμου σε…μία εβδομάδα», ανακαλύπτουμε τις πέντε γωνιές του κόσμου! Ερχόμαστε σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες και γινόμαστε «πολίτες του κόσμου».

– Τη 2η εβδομάδα (27 Ιουνίου-1 Ιουλίου), με θέμα «Σχήματα και χρώματα», τα παιδιά πειραματίζονται με διαφορετικά υλικά, έρχονται σε επαφή με τη μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη και ασχολούνται με τη ζωγραφική, τη γλυπτική και άλλους τρόπους προσωπικής έκφρασης.

– Την 3η εβδομάδα (4-8 Ιουλίου), με θέμα «Δημιουργίες με νέες τεχνολογίες», τα παιδιά μυούνται στα μυστικά της κινούμενης εικόνας, γράφουν το σενάριο, δημιουργούν ήρωες και φτιάχνουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους animation. Παράλληλα, συναρμολογούν και προγραμματίζουν ρομποτάκια σε εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής.

-Την 4η εβδομάδα (11-15 Ιουλίου), με θέμα «Μαθαίνω το σώμα μου», μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, πολύ χορό και γυμναστική ανακαλύπτουμε το σώμα μας, μαθαίνουμε να τρώμε σωστά και να ζούμε καλύτερα.


1η περίοδος: 21-24 Ιουνίου, 8:00-16:00, κ
όστος: 115 ευρώ
2η, 3η & 4η περίοδος: 27 Ιουνίου-1 Ιουλίου, , 4-8 Ιουλίου & 11-15 Ιουλίου, 8:00-16:00, κόστος: 120 ευρώ
Για παιδιά από 6 έως 12 ετών

Κρατήσεις στα τηλέφωνα: 210 3475535, 210 3461589, 210 3475518

 

Ένα…δροσερό camp

ice skating

Το παγοδρόμιο ICE N’SKATE διοργανώνει δύο «δροσερά» καλοκαιρινά camp καλλιτεχνικού πατινάζ και ice hockey-χόκεϊ επί πάγου για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.Οι ημερομηνίες των camp θα είναι από 16 Ιουνίου έως και 1 Ιουλίου 2016 (Δευτέρα-Παρασκευή, με δυνατότητα παράτασης μέσα στον Ιούλιο και δυνατότητα απασχόλησης 3 ωρών κάθε Σάββατο και Κυριακή). Απευθύνονται σε αρχάριους αλλά και σε όσους έχουν μικρή εμπειρία πατινάζ.

SUMMER CAMP ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΑΤΙΝΑΖ:

Τμήμα αρχαρίων παιδιών χωρίς (ή με μικρή) γνώση πατινάζ. Όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός παρέχεται από το παγοδρόμιο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
– γνωριμία με τα βασικά στοιχεία του αθλήματος,
– καθημερινή προπόνηση εκτός πάγου,
– καθημερινή προπόνηση στον πάγο, διδασκαλία των βασικών αρχών του καλλιτεχνικού πατινάζ (σωστή στάση σώματος, κινήσεις των ποδιών, στροφές, πατινάζ προς τα πίσω κλπ.),
– διαλείμματα για δεκατιανό και ελαφρύ μεσημεριανό που παρέχονται από τοcamp
– μικρό θεωρητικό/εγκυκλοπαιδικό κομμάτι για το καλλιτεχνικό πατινάζ
– εξάσκηση σε pilates και μπαλέτο

SUMMER CAMP ICE HOCKEY:

Τμήμα αρχαρίων παιδιών χωρίς (ή με μικρή) γνώση πατινάζ. Όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός παρέχεται από το παγοδρόμιο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
– γνωριμία με τα βασικά στοιχεία του αθλήματος,
– καθημερινή προπόνηση εκτός πάγου,
– καθημερινή προπόνηση στον πάγο, διδασκαλία των βασικών αρχών του χόκεϊ επί πάγου (σωστή στάση σώματος, κινήσεις των ποδιών, στροφές, πατινάζ προς τα πίσω, απότομος ελιγμός, κλπ.),
– διαλείμματα για δεκατιανό και ελαφρύ μεσημεριανό που παρέχονται από τοcamp
– μικρό θεωρητικό/εγκυκλοπαιδικό κομμάτι για το χόκεϊ επί πάγου
– εξάσκηση στο χειρισμό του μπαστουνιού και κανόνες παιχνιδιού

Οι ώρες λειτουργίας των camp θα είναι οι εξής: 08.30 πμ – 16.00 μμ
Το κόστος συμμετοχής είναι 170€ την πρώτη εβδομάδα και 150€ κάθε επόμενη εβδομάδα. Παρέχονται εκπτώσεις σε αδέλφια. Παρέχεται δυνατότητα απασχόλησης και εξάσκησης των παιδιών και τα Σαββατοκύριακα, από 3 ώρες κάθε Σάββατο και Κυριακή, με μικρό επιπλέον κόστος. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα παράτασης του camp και στον Ιούλιο.

Για περισσότερες πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων ή γνωριμία με το χώρο, καλέστε στο 6972823506 ή στο παγοδρόμιο (καθημερινές 12.00-22.00).

ΜΟΝΙΜΟ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ ICE n SKATE
Εμμανουήλ Παππά 7 (από Ιερά Οδό 150), Τ.Κ. 12242, Αιγάλεω
100 μ. από σταθμό Μετρό «Ελαιώνας»
212 213 3257

 

 

Aqua e Sole, Summer Comp στον Άλιμο

aqua sel sole
 
 
 

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, που περιλαμβάνουν κλειστούς και ανοιχτούς χώρους (2 πισίνες, νεροτσουλήθρες , γήπεδο 5χ5  και παιδική χαρά), τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να αθληθούν, να παίξουν και να διασκεδάσουν υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου προσωπικού.Κόστος συμμετοχής στο camp :  80€ /εβδομάδα, (50€/ εβδομάδα για απασχόληση μέχρι 13:30), 10% έκπτωση στο δεύτερο παιδί ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CAMP08:00 – 09:00 Προσέλευση: Ελεύθερες δραστηριότητες – Πρωινό snack09:00 – 10:15 Αθλητικές Δραστηριότητες:

10:30 -11:00: Διάλειμμα για ένα χυμό και προετοιμασία για την πισίνα

11:00 – 13:15: Ομαδικά παιχνίδια στο νερό και κολύμβηση

13:30 – 14:30: Μεσημεριανό Γεύμα – Διάλειμμα- Ελεύθερες δραστηριότητες

14:30 – 17:00 Εργαστήρι Δημιουργίας, Έκφρασης , Παιχνιδιού & Μάθησης

16:30 – 17:00: Απογευματινό σνακ/φρούτο

Επτανήσου 8 & Καβάφη,
Άλιμος, Τ.Κ. 17 455.

Τηλέφωνο:     210 9841527, 210 988140

 

 

Μουσείο Μπενάκη: Καλοκαιρινά εργαστήρια στον Εθνικό Κήπο

benaki

 

 

Το Μουσείο Μπενάκη υποδέχεται στον Εθνικό Κήπο τα παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών που θέλουν να συμμετέχουν στα καλοκαιρινά εβδομαδιαία του προγράμματα. Αμέτρητα παιχνίδια, εξερευνήσεις με τα υλικά και τις τεχνικές της ζωγραφικής, πρωτότυπες κατασκευές με ιδέες δανεισμένες από το Μουσείο και τον Κήπο, θα τα συντροφέψουν στην πρώτη τους καλοκαιρινή έξοδο. Με ένα καπέλο και το σακίδιο στην πλάτη θα γνωρίσουν την ιστορία του Εθνικού Κήπου που ήταν πάντα αγαπημένος τόπος διασκέδασης για τα παιδιά. Στους πιο μεγάλους φίλους μας προτείνεται μια νέα διαδρομή προς και από την Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα.

Ηλικίες παιδιών, 6 – 10 χρονών

Διδασκαλία, Χριστίνα Ντεπιάν, εικαστικός Χρήστος Μητάς, εικαστικός

Διάρκεια, 27/06/2016 – 08/07/2016, ώρα 10:00-14:00

Κόστος, 85€ (έκπτωση 10% στα αδέλφια)

Εγγραφές, 23/05/2016 – 27/06/2016

Πληροφορίες – Συμμετοχές
Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, τηλ. 210 3671067-69, Δευτέρα-Πέμπτη 10.00-14.00

 

 

 

Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά: Θερινό πρόγραμμα για παιδιά στα γαλλικά

camp franco hellenic 2016

 

Η Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά διοργανώνει για πρώτη φορά ένα θερινό πρόγραμμα στα γαλλικά (Camp d’été à la française), όπου μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες που θέλουν να ζήσουν μία εμπειρία καθημερινής επαφής με την γαλλική κουλτούρα και τον γαλλικό τρόπο ζωής. Aπευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να εξασκούν καθημερινά τη γαλλική γλώσσα μέσα από έξυπνες διασκεδαστικές δραστηριότητες και παιχνίδια.

Το πρόγραμμα ξεκινά από το πρωί στις 9:00 με διάφορες αθλητικές δραστηριότητες και πολλά ψυχαγωγικά παιχνίδια (ομαδικά παιχνίδια, δραστηριότητες φυσικής αγωγής, κολύμπι, χορός). Ακολουθεί γεύμα, ενώ το απόγευμα, από τις 12:45 μέχρι τις 15:30, αφιερώνεται στη μελέτη μιάς ξένης γλώσσας (γαλλικά ή αγγλικά) καθώς και σε θεματικές ενότητες επιλογής (θέατρο, πληροφορική και εικαστικά). Στο τέλος κάθε Πέμπτης, τα ολοκληρωμένα έργα των δραστηριοτήτων παρουσιάζονται από τα ίδια τα παιδιά στους γονείς υπό μορφή έκθεσης και παράστασης, ενώ οι Παρασκευές προορίζονται για εξόδους στη θάλασσα ή στο βουνό, όπου θα δίνεται στους μαθητές η δυνατότητα να ανακαλύψουν το φυσικό περιβάλλον του Νομού Αττικής.
*Όλα τα παιδιά λαμβάνουν το αντίστοιχο πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρόγραμμα.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ : Το πρόγραμμα προτείνεται από 1 εώς 4 εβδομάδες (20 Ιουνίου – 15 Ιουλίου)

ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ : 6 – 14 ετών (για τις ηλικίες 3-5 ετών προτείνεται ξεχωριστό πρόγραμμα)

ΚΟΣΤΟΣ : 190 ευρώ/εβδομάδα (χωρίς τα έξοδα μετακίνησης με σχολικό λεωφορείο)

Περισσότερες πληροφορίες : Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένειος Ντελακρουά – Χλόης & Τρικάλων, Αγία Παρασκευή, Αθήνα, Τηλ : 211 300 91 31 (για το δημοτικό) / 211 300 91 24 (για το γυμνάσιο και το λύκειο) – www.lfh.gr   και  e-mail :http://aess@lyc-lf-athenes.ac-grenoble.fr

Καλοκαίρι παρέα με τη μουσική, στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

kalokairino MEGARO


Με το ξεκίνημα του καλοκαιριού, η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,  διοργανώνει ένα πρωτότυπο και ψυχαγωγικό διαδραστικό πρόγραμμα και καλεί για πρώτη φορά τους μικρούς της φίλους να περάσουν μία ή περισσότερες μέρες ή ακόμα και 2 εβδομάδες, στις δροσερές εγκαταστάσεις της στο Μέγαρο Μουσικής. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών.

Το καλοκαιρινό camp της Μουσικής Βιβλιοθήκης είναι ένα τρίωρο καθημερινό εργαστήριο, που με κεντρικό άξονα τη μουσική, περιλαμβάνει το χορό, τη γνωριμία με την ιταλική γλώσσα μέσω της μουσικής και την κατασκευή οργάνων-παιχνιδιών που προέρχονται από την αρχαία ελληνική μουσική. Κάθε μέρα της εβδομάδας, οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ένα διαφορετικό είδος χορού, ένα καινούριο ιταλικό τραγούδι και ένα νέο μουσικό όργανο.

Η μέρα ξεκινάει με χορό σε ήπιους ρυθμούς, που στην πορεία ζωηρεύουν μέσα από την εκτέλεση σύγχρονων χορών όπως zumba, break dance και contemporary dance, για να καταλήξουν σε χαλαρωτικούς ρυθμούς μέσα από ασκήσεις yoga. Στη συνέχεια, τα παιδιά έρχονται σε πρώτη επαφή με την ιταλική γλώσσα, ακούγοντας και τραγουδώντας ιταλικές φωνητικές συνθέσεις από την όπερα έως και το ελαφρό τραγούδι. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την κατασκευή μουσικών οργάνων-παιχνιδιών που σχετίζονται με την αρχαία ελληνική μουσική, χρησιμοποιώντας χρώματα, πηλό, χαρτί και ανακυκλώσιμο υλικό, πάντα Παρέα με τη μουσική.
Πρόγραμμα:
1η περίοδος: από Τρίτη 21 έως και Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, 10:00 – 13:00
2η περίοδος: από Δευτέρα 27 Ιουνίου έως και Παρασκευή 1η Ιουλίου 2016, 10:00 – 13:00
Κόστος: – 1η περίοδος (4 μέρες ): 55 ευρώ,  2η περίοδος (5 μέρες ): 70 ευρώ,  Μεμονωμένο ημερήσιο εισιτήριο: 15 ευρώ

Δήλωση συμμετοχής και πληροφορίες: Έως 10 Ιουνίου στο τηλέφωνο 210-7282553 (Δευτέρα έως Παρασκευή 12.30 – 16.30 ), στο e-mail:gabriellaspano@hotmail.com ή στο fax: 210-7259196.

 

Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής: Προγράμματα για παιδιά ανέργων

keramiki

Μια εναλλακτική πρόταση για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών στην πόλη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα γεμάτο πηλό και άλλες εικαστικές δραστηριότητες «Γνωρίζω την κεραμική» παράδοση της χώρας μου στο φιλόξενο χώρο του νεοκλασικού κτιρίου της οδού Μελιδώνη προτείνει για τα παιδιά των ανέργων το Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής.

Το πρόγραμμα συνδυάζοντας τη μάθηση με την ψυχαγωγία εστιάζει στη μετάδοση της γνώσης για την παραδοσιακή κεραμική του τόπου μας με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό, συμβάλλει στην εξάσκηση της φαντασίας και των συνθετικών ικανοτήτων των παιδιών μέσα από την αξιοποίηση διαφορετικών υλικών και τεχνικών και παράλληλα δίνει τη δυνατότητα έκφρασης μέσω του αγαπημένου τους υλικού, του πηλού.

To πρόγραμμα υλοποιείται δωρεάν και απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή των παιδιών είναι η επίδειξη κάρτας ανεργίας του γονιού και οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ. Πρόκειται για μία ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Τέσσερις εβδομαδιαίοι κύκλοι:
 Α’ κύκλος, 21 – 24 Ιουνίου 2016
 Β’ κύκλος, 27 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2016
 Γ’ κύκλος, 4 – 8 Ιουλίου 2016
 Δ’ κύκλος, 11 – 15 Ιουλίου 2016

Ώρες λειτουργίας του προγράμματος: 10:00΄ – 14:00΄

Εγγραφές 1η έως 15 Ιουνίου 2016 στα τηλέφωνα 210-3318491-2 (Δευτέρα-Παρασκευή 12.00΄ -15.00΄)

Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής
Ίδρυμα οικ. Γ. Ψαρόπουλου
Μελιδώνη 4-6, 105 53 Θησείο

Για τους μικρούς μας φίλους στη Θεσσαλονίκη

Καλοκαιρινή ακαδημία τεχνολογίας στο ΝΟUS (Ινστιτούτο Ψηφιακής Μάθησης και Επικοινωνίας)

noussummer

 

Οι μαθητές χρησιμοποιούν υπολογιστές, tablets και ειδικά λογισμικά κατά την διάρκεια του προγράμματος καθώς και το OSMO σε συνδυασμό με i-pad αλλά και βιβλία επαυξημένης πραγματικότητας. Tα παιδιά προγραμματίζουν σε Scratch και Kodu.
Για μαθητές από Β έως Στ δημοτικού.
Διάρκεια προγράμματος: 8:30 – 4:30. To κυρίως πρόγραμμα διαρκεί από τις 9:30 – 3:30. Τα παιδιά μπορούν να απασχολούνται στο χώρο μια ώρα πριν και μια ώρα μετά με ατομικές δραστηριότητες.

1η Εβδομάδα 18 -24 Ιουνίου (εκτός από 20/6 Δευτέρα, αργία πεντηκοστής).
Ταξίδι στη γη. Έτοιμοι; Ο γύρος του κόσμου σε 8Ο ημέρες για ….παιδιά!

2η Εβδομάδα.  27 Ιουνίου – 1 Ιουλίου. Ταξίδι στο διάστημα.

Κόστος 100 ευρώ (την κάθε εβδομάδα)

Φιλικής Εταιρείας 7, 54621, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 221378
Email: info@i-nous.org

 

2ο Olympic Summer Camp στο Ολυμπιακό Μουσείο

summercampolympiako

Καλοκαίρι σημαίνει ξεγνοιασιά, παιχνίδι και διασκέδαση! Ειδικά όμως το φετινό καλοκαίρι σημαίνει … Ολυμπιακοί Αγώνες, Βραζιλία και Ρίο!! Αν τα συνδυάσουμε όλα μαζί, τότε ο προορισμός είναι ένας και μοναδικός: το Ολυμπιακό Μουσείο και το  «2ο Olympic SummerCamp»! Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες της μοναδικής Ολυμπιακής εβδομάδας της πόλης, θα αποτελέσουν την καλύτερη προθέρμανση για το Ρίο… και θα ενθουσιάσουν τους μικρούς φίλους! Οι δράσεις Ολυμπιακής παιδείας σκοπό έχουν να φέρουν τους μικρούς φίλους, κοντά  στη θεματική των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και στις αρχές του »ευ αγωνίζεσθαι» και του Ολυμπιακού ιδεώδους και να τους ωθήσουν στην ανακάλυψη, μέσα από τη διασκέδαση!

Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα, μαθήματα θεάτρου, αθλητικής ένδυσης και μόδας, αρχιτεκτονικής και πολλά άλλα περιλαμβάνονται στο καθημερινό πρόγραμμα του 2ου Olympic Summer Camp, τα οποία οργανώνονται και υλοποιούνται από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς και μουσειοπαιδαγωγούς, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις και στους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους του Ολυμπιακού Μουσείου.

Το Olympic Summer Camp θα διεξαχθεί σε δύο αυτόνομους και συμπληρωματικούς κύκλους, τις τελευταίες εβδομάδες του Ιουνίου και απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού, ηλικίας 6-12 ετών. Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει!

Περισσότερες πληροφορίες:

Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Aγ. Δημητρίου & 3ης Σεπτεμβρίου, 54636, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 968531-2
Web: http://olympicmuseum-thessaloniki.org/

   

Άφησε ένα σχόλιο

*