Παραμυθένιες χριστουγεννιάτικες ιστορίες μόνο για τα παιδιά

xmas tail

Της Ρομίνας Ξύδα

Χριστούγεννα σημαίνει παραμύθι και παραμύθι σημαίνει παιδί – Γνωρίστε στα παιδιά τη μαγεία των γιορτών μέσα από τα ωραιότερα βιβλία…

«Βυθούγεννα»: Πριν από περίπου δύο χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι είχαν ανάγκη όσο ποτέ από μία σφιχτή αγκαλιά. Τότε ήταν που γεννήθηκε ο Χριστός και τους έμαθε τον τρόπο. Τους μίλησε για την αγάπη και για το πόσο σπουδαίο είναι να κάνεις τον διπλανό σου χαρούμενο, πόσο υπέροχο είναι να μοιράζεσαι και να νοιάζεσαι για τους άλλους, και πόσο ευλογημένο είναι να αγαπάς τον εαυτό σου. Κατάφερε να κάνει όλο τον κόσμο όμορφο και φωτεινό μόνο με μια αγκαλιά. Αυτό είναι τα Χριστούγεννα κι οι στεριανοί τα γιορτάζουν κάθε χρόνο, στολίζοντας την πόλη και τα σπίτια τους, κι ανταλλάσσοντας δώρα”, είπε το τέρας, το οποίο για πρώτη φορά μιλούσε τόσο πολύ. Μυστήριο τα Χριστούγεννα, μυστήρια κι αυτή η ιστορία. Μα πώς μπορεί να απαγορεύτηκαν οι γιορτές στη στεριά; Και με ποιον τρόπο θα βρει ο Βρασίδας ο αχινός τη μαγεμένη λύση;

Συγγραφέας: Γιώργος Λεμπέσης, Εικονογράφηση: Θοδωρής Τιμπιλής, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

«Το παιδί και το όνειρο»: Παραμονή Πρωτοχρονιάς και ο μικρός Βασιλάκης, θέλοντας να παίξει, μετατρέπει το σαλόνι του σπιτιού του σε αλάνα. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα γύρω έπιπλα δεινοπαθούν τόσο πολύ από τις σκανταλιές του που ζωντανεύουν και στήνουν ολόκληρο δικαστήριο σε βάρος του. Μόνος κι ανυπεράσπιστος μπροστά σε τόσους μάρτυρες κατηγορίας, περιμένει την καταδίκη του, ώσπου ξαφνικά εμφανίζεται ο Άγιος Βασίλης για να τον υπερασπιστεί και η υπόθεση παίρνει μια απρόσμενη τροπή.

Συγγραφέας: Κάρμεν Ρουγγέρη, Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια και η μουσική τουΤο βιβλίο συνοδεύεται από CD σε μουσική  Στέφανου Βαρελά ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ).

«Τα Χριστούγεννα του Κλουζ»: Δύο βδομάδες πριν τα Χριστούγεννα ο Κλουζ βρίσκει ένα μυστηριώδες σημείωμα σ” ένα καλάθι αχρήστων: «Αύριο, παιδιά, θα γίνει το μπαμ!», διαβάζει. Κι ενώ αρχίζει να μαζεύει στοιχεία κι αποδείξεις, έρχεται η όμορφη Τίνα και τον μπερδεύει… Και σαν να μην έφτανε αυτό, ανακαλύπτει ότι το περίπτερο της Όλγας κινδυνεύει. Και έτσι πρέπει να επιλέξει _ και να πάρει αποφάσεις…

Μία αστυνομική σειρά για μικρούς αναγνώστες, με ήρωα ένα εννιάχρονο αγόρι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ήρωες των κλασικών αστυνομικών μυθιστορημάτων.

Συγγραφέας: Γίργκεν Μπανσέρους, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

«Ο Βασιλιάς Ντο»: Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα αγόρι που το έλεγαν Μίμη. Όταν πέθανε η γιαγιά Αθηνά, την οποία ο Μίμης υπεραγαπούσε, το σπίτι για έξι μήνες ζούσε στο πένθος. Το πιάνο ήταν κλειστό ώσπου ένα πρωί ο Μίμης το πλησίασε, το άνοιξε και άγγιξε τα πλήκτρα. Τότε συνειδητοποίησε πως όσο πήγαινε προς τα δεξιά ο ήχος γινόταν οξύτερος, ενώ όσο πήγαινε προς τα αριστερά γινόταν πιο βαρύς. Έτσι μπορούσε να παίζει ό,τι άκουγε. Μαγεμένος από αυτή την κατάκτηση, θυμήθηκε ένα παραμύθι που του είχε πει ο θείος Τάκης με την ιστορία ενός βασιλιά που είχε δύο γιους. Όταν ήρθε η στιγμή να αποφασίσει ποιον από τους δύο θα όριζε κληρονόμο, βρέθηκε σε δίλημμα… Το υπέροχο αυτό βιβλίο συνοδεύεται από CD που περιλαμβάνει: την αφήγηση του παραμυθιού από τη Λουκίλα Καρρέρ και τον Μίμη Πλέσσα στο ρόλο του βασιλιά Ντο, πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Μίμη Πλέσσα και δύο τραγούδια.

Εικονογράφηση: Λαυρέντης Χωραΐτης, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

«Άι Βασίλη, θέλω ένα φίλο»: 
Μία τρυφερή ιστορία με εξαιρετική, κυριολεκτικά λαμπερή, εικονογράφηση, που μιλάει για ένα κούνελο που ήθελε για δώρο… ένα φίλο. Ξεκινώντας να βρει τον Άγιο Βασίλη προσφέρει σε ζώα που τον χρειάζονται ό,τι έχει μαζί του και τελικά αποδεικνύεται ότι μόνος του κατορθώνει να αποκτήσει αυτό που ζήτησε. Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία για τη δύναμη της ευγένειας, που θα γίνει η αγαπημένη όλης της οικογένειας

Συγγραφέας: Rebecca Harris, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ

«Φρικαντέλα-Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα»: Ήτανε κάποτε μια μάγισσα που τη λέγανε Φρικαντέλα Ζαρζουέλα Σαλμονέλα Στρυφνίνη. Η Φρικαντέλα ήταν κακιά. Πολύ κακιά. Πάρα πολύ κακιά. Τόσο κακιά ήταν που μισούσε αφάνταστα όλα τα καλά. Αλλά πιο πολύ απ’ όλα η μάγισσα Φρικαντέλα μισούσε τα κάλαντα!»

Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΝΤΗΣ

«Το άστρο των Χριστουγέννων»
: Μία ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη ιστορία με φωτεινό αστέρι και γιορτινή μελωδία για παιδάκια από ενός έτους. Ένα βιβλίο που θα τα μαγέψει!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

«Ο Καρυοθραύστης»: Γιόρτασε με τη Μαρί, τον πρίγκιπα-Καρυοθραύστη και τη Ζαχαρένια Νεράιδα, τους ήρωες μιας από τις πιο αγαπημένες ιστορίες σε όλο τον κόσμο. Ένα μαγικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, στο οποίο η καταξιωμένη καλλιτέχνις, Μαίρη Ενγκελμπράιτ, χαρίζει τη δική της χρυσόσκονη.

Διασκευή-Εικονογράφηση: Μαίρη Ενγκελμπράιτ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

«Παραμονή Χριστουγέννων»: Μία κλασική και αγαπημένη ιστορία που με τρόπο μαγικό φέρνει στη ζωή των παιδιών τη χαρά των Χριστουγέννων.

Συγγραφέας: Κλέμεντ Κ. Μουρ, Εικονογράφηση: Ερίκ Πουιμπαρέ, Απόδοση: Ράνια Μπουμπουρή, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

«24 ιστορίες της Πρωτοχρονιάς»: Ετοιμάστε τα δώρα παρέα με τα ξωτικά, βοηθήστε τους ταράνδους στο μακρινό ταξίδι τους και δείξτε ακόμα λίγη υπομονή. Ο Αϊ-Βασίλης θα έρθει και στο δικό σας σπίτι! Όπως ήρθε και στο σπίτι του μικρού Βασιλάκη….

(Εκδόσεις Ψυχογιός)

Πηγή: protothema.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*