Παιδικός σταθμός γύρω από ένα δέντρο

KG

Το Fuji Kindergarten είναι ένα νηπιαγωγείο στην Tachikawa της Ιαπωνίας, που μοιάζει με «δαχτυλίδι», αφού χτίστηκε γύρω από μία ζέλκοβα, ένα δέντρο με μακρά ιστορία. Η κατασκευή από γυαλί, μέταλλο και ξύλο που βρίσκεται γύρω από το δέντρο, επιτρέπει στα παιδιά να παίζουν και να εξερευνούν στον περίβολο του νηπιαγωγείου.

kindergarten-around-tree-zelkova-fuji-tezuka-architects-32
Το δέντρο, που είναι περίπου 50 ετών, σχεδόν ξεριζώθηκε από έναν τυφώνα. Μετά από αυτό, έγινε γκρι και φαινόταν ότι θα ξεραθεί, όμως, επανήλθε και είναι και πάλι απόλυτα υγιές. Πριν από το χτίσιμο του νηπιαγωγείου το 2007, το δέντρο ήταν ένας δημοφιλής προορισμός για τα παιδιά, όπου μπορούσαν να παίξουν και να σκαρφαλώσουν.

kindergarten-around-tree-zelkova-fuji-tezuka-architects-13Τώρα, τα εσωτερικά παράθυρα του νηπιαγωγείου βρίσκονται προς το δέντρο, ώστε τα παιδιά να μπορούν να το βλέπω συνέχεια. Κατά την αποχώρησή τους από το σχολείο ή καθώς περιμένουν το λεωφορείο, τα παιδιά μπορούν να παίξουν στις πλατφόρμες γύρω από το δέντρο. Ένας ενήλικας μπορεί να επισκεφθεί μόνο τους 2 ορόφους της κατασκευής, όμως τα παιδιά, που έχουν μικρότερο ύψος, μπορούν να εξερευνήσουν σημεία της κατασκευής όπου οι ενήλικες δεν χωρούν.

kindergarten-around-tree-zelkova-fuji-tezuka-architects-29

kindergarten-around-tree-zelkova-fuji-tezuka-architects-27

   

Άφησε ένα σχόλιο

*