Τα Top 10 ξενοδοχεία για οικογενειακές διακοπές

κείμενο: Ρομίνα Ξύδα για το www.talcmag.gr

Κάστρα, πειρατές, νεροτσουλήθρες, σεμινάρια καλοπισμού για μικρές κυρίες, μαγικοί παιδότοποι, τραγούδι, θέατρο, χειροτεχνίες, παραμύθια, αθλήματα, εξερευνήσεις, «μαθήματα» paintball, υπηρεσίες Babe Watch και Breakfast Babysitting. Όταν ένα θέρετρο πραγματοποιεί κάθε επιθυμία των παιδιών τότε οι διακοπές των μεγάλων δεν μπορεί παρά να μοιάζουν με… παιχνιδάκι!

Aldemar Olympian Village

Μόλις 3 ώρες από την Αθήνα, στη Σκαφιδιά, στη Δ. Πελοπόννησο, πάνω σε μία απέραντη χρυσή αμμουδιά 2 χιλιομέτρων, το Aldemar Olympian Village, 5 * έχει καθιερωθεί πλέον ως το hot spot των οικογενειακών καλοκαιρινών διακοπών. Από τα υψηλά standards της διαμονής για οικογένειες, σε μικρές γειτονιές ανάμεσα σε πισίνες και κήπους μέχρι την ασφαλή και δημιουργική απασχόληση παιδιών έως τα ειδικά παιδικά μενού και τις ατέλειωτες επιλογές διασκέδασης, όλα συνθέτουν μία παλέτα χρωματιστών και ξέγνοιαστων καλοκαιρινών οικογενειακών διακοπών. Τα παιδιά (4-12 ετών) ανανεώνουν καθημερινά το ραντεβού τους στα 2 mini clubs όπου μαζί με ειδικούς παιδαγωγούς ζωγραφίζουν, δημιουργούν χειροτεχνίες, χτίζουν κάστρα, ψάχνουν χαμένους θησαυρούς, παίζουν παιχνίδια στη θάλασσα, βρίσκουν κοχύλια… και δημιουργούν καλοκαιρινές αναμνήσεις. Αργά το απόγευμα η mini disco δίνει το beat της βραδιάς με πολύ χορό και τραγούδι, ενώ η διασκέδαση απλώνεται και στους μεγάλους της παρέας, καθώς η ομάδα ψυχαγωγίας του ξενοδοχείου εντυπωσιάζει με πρωτότυπα και φαντασμαγορικά  show.

Info: www.aldemarhotels.com Τηλ: 210-6288400

2. Agrikies Country Retreat
Οι agrikies είναι ένας ξενώνας στη Μαραθόπολη Πελοποννήσου με δομή μεταξύ εξοχικής κατοικίας και μικρού πολυτελούς θερέτρου. Ο ξενώνας βρίσκεται μέσα σε έναν ελαιώνα 12,5 στρεμμάτων σε αμφιθεατρική θέση προς τη θάλασσα. Η αρχιτεκτονική είναι παραδοσιακή, η διακόσμηση country ενώ ο ξενώνας διαθέτει πισίνα, μπαρ, εστιατόριο και  παιδική χαρά. Η τοποθεσία είναι αγροτική και εξαιρετικά ήσυχη, ενώ η θάλασσα απέχει μόλις 500 μέτρα. Τους θερινούς μήνες διοργανώνονται δραστηριότητες για παιδιά με συγκεκριμένα θέματα από ειδική παιδαγωγό ενώ όλα τα παιδιά θα πρέπει να φέρουν τα ποδήλατά τους! Η γύρω περιοχή ενδείκνυται για εξερεύνηση: Οι λάτρεις των κάστρων θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν μια βόλτα στην Πύλο, τη Μεθώνη ή την Κορώνη ενώ οι θαυμαστές των πειρατών μπορούν να δουν αλλά και να αγγίξουν επιγραφές χαραγμένες σε βράχους σε απόσταση μόλις ενός μιλίου στη Ν. Πρώτη που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Μαραθόπολη.  Όλες οι παραλίες βρίσκονται πολύ κοντά στις αγροικίες και είναι ιδανικές για παιδιά καθώς «λούζονται» από άμμο και πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Στις agrikies θα βρείτε επίσης: μποστάνι με βιολογικά προϊόντα, φύλαξη παιδιών (Baby-sitting), παιδικά κρεβάτια, θαλάσσια εκδρομή, διαθέσιμη υπηρεσία μεταφοράς στο αεροδρόμιο/λιμάνι, πρόσβαση στο Internet, παιχνίδια εξωτερικού χώρου, βιβλιοθήκη & ταινιοθήκη, επιτραπέζια παιχνίδια, ΒΒQ και ξυλόφουρνο.
www.agrikies.gr Τηλ: 27630 61226 – 694 455 3227

Porto Elounda

Το Porto Elounda είναι ένα μοναδικό resort αναψυχής και καλαίσθητης πολυτέλειας, ένα  παραθεριστικό θέρετρο ιδανικό για οικογενειακές διακοπές. Στην διάθεση των φιλοξενούμενων υπάρχει ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος 7.000 τμ για την διασκέδαση των παιδιών ηλικίας από 6 μηνών έως 16 ετών. Η Παιδική Κιβωτός προσφέρει στους μικρούς παραθεριστές χώρους δημιουργικής απασχόλησης, ειδικούς κοιτώνες μέσα σε ένα πανέμορφο ελαιώνα, νεροτσουλήθρες μέχρι και ακαδημία ποδοσφαίρου της Άρσεναλ! Το πολυβραβευμένο Six Senses Spa του ξενοδοχείου προσφέρει σεμινάρια καλοπισμού στις μικρές επισκέπτριές του porto elounda ενώ μαθήματα γκολφ, τένις και κολύμβησης είναι διαθέσιμα σε εβδομαδιαία βάση. Αφήστε λοιπόν τα παιδιά σας στα χέρια έμπειρων παιδαγωγών και απολαύστε τις υπηρεσίες που σας προσφέρει το Porto Elounda: το γήπεδο γκολφ, το κέντρο θαλάσσιων sport, καθώς και πιστοποιημένο με PADI κέντρο καταδύσεων στην βραβευμένη, από την ΕΕ, με μπλε σημαία ιδιωτική παραλία. Στο resort λειτουργούν 6 εστιατόρια με Ελληνική, Κρητική, Γαλλική, Ιταλική, Μεσογειακή και Ασιατική κουζίνα.

Info: www.portoelounda.com   τηλ: 28410 68012.

Apollonion Resort & Spa Hotel (Κεφαλονιά)

Βρισκόμαστε στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, στην περιοχή Ξι, πολύ γνωστή για την παραλία με την  χρυσή αμμουδιά. Οι άριστα συντηρημένοι κήποι, η μοναδική αρχιτεκτονική, οι κομψοί χώροι υποδοχής με αυθεντικά έργα σύγχρονης τέχνης και οι αμέτρητες παροχές για τα παιδιά συγκαταλέγουν το συγκεκριμένο θέρετρο σε έναν από τους top οικογενειακούς προορισμούς. Το ξενοδοχείο διαθέτει οικογενειακά δωμάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 4 άτομα, σε έναν έξυπνα διαρρυθμισμένο χώρο, σε δύο επίπεδα που ενώνονται με ξύλινη σκάλα. Για μεγαλύτερες οικογένειες υπάρχουν σουίτες – μεζονέτες, που έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν μέχρι και 5 άτομα σε 2 ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες οι οποίες διαθέτουν ιδιωτικό τζακούζι/πισίνα ενώ μοιράζονται μία μεγαλύτερη πισίνα ανά επτά σουίτες. Τα παιδιά θα περάσουν υπέροχες στιγμές παιχνιδιού στον «Μόγλη» τον εξωτερικό παιδότοπο για όλες τις ηλικίες ενώ για παιδιά μικρότερης ηλικίας υπάρχει ο εσωτερικός παιδότοπος «Μικρός Απόλλωνας». Το συγκρότημα διαθέτει ακόμη παιδική πισίνα, παιδική χαρά, ηλεκτρονικά παιχνίδια, γήπεδο τένις, table tennis, και babysitting (κατόπιν ζήτησης)

Info: www.apollonia-hotel.gr Τηλ: 26710-94400

Sany Resort (Χαλκιδική)

To Sani Resort είναι ιδανικός προορισμός για τις διακοπές με παιδιά όλων των ηλικιών, από 6 μηνών έως 16 ετών. Το Melissa Mini Club φροντίζει τα παιδιά 4–16 ετών, συνδυάζοντας αθλητισμό σε εξωτερικούς χώρους με ήρεμα παιχνίδια σε εσωτερικούς, με έμφαση στην ποικιλία σπορ και δραστηριοτήτων. Με εκδρομές, μαγειρική, καλλιτεχνικά και κατασκευές, αθλητισμό και διαγωνισμούς μουσικής, το Melissa Mini Club σίγουρα έχει κάτι για τον καθένα. Για τα μικρότερα παιδιά, ο παιδικός σταθμός Melissa αναλαμβάνει μωράκια από 6 μηνών έως παιδιά 4 ετών. Το έμπειρο προσωπικό διαθέτει δυο διαφορετικά, εξειδικευμένα προγράμματα για να ψυχαγωγεί και να κινεί το ενδιαφέρον τους με ζωγραφική με τα δάχτυλα, παιχνίδια με νερό και μπάλες και τραγούδι. Για τους γονείς που θέλουν να διαβάσουν ένα βιβλίο ήσυχα στην παραλία ή  να απολαύσουν ένα ποτό στο μπαρ, υπάρχουν οι νταντάδες της υπηρεσίας Babe Watch! Μαζί τους τα παιδιά μπορούν να χτίσουν κάστρα και να υψώσουν βουνά στην άμμο ή να παίξουν παιχνίδια με μπάλες και χαρτιά. Επίσης οι γονείς μπορούν να απολαύσουν ένα μεγάλο, ήρεμο πρωινό, ενώ τα παιδιά τους βρίσκονται υπό την επίβλεψη της νέας υπηρεσίας Βreakfast Βabysitting. Για τους δραστήριους εφήβους ηλικίας 12-17 ετών το Sani Resort διοργανώνει το Break-dancing Camp όπου τα παιδιά διδάσκονται break-dance και hip-hop σε δίωρα καθημερινά μαθήματα. Επίσης, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα στηθεί πάρκο paintball στο δάσος που περιβάλλει το Sani Resort. Έφηβοι 14 έως 17 χρονών, με πλήρη εξοπλισμό ασφαλείας, όπλα paintball και κράνη, θα αναμετρηθούν στην αρένα του δάσους μέχρι να τελειώσουν οι «σφαίρες»…

 

Info: www.sani-resort.com τηλ: 23740- 99500

 

Costa NavarinoThe Westin Resort

Στην Costa Navarino, σε μια περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς με ιστορία χιλιάδων ετών, η ψυχαγωγία των παιδιών συνδυάζεται με τη μάθηση, με μια μοναδική προσέγγιση μέσα από το Cocoon και το SandCastle. Το Cocoon, ένα ειδικά σχεδιασμένο κέντρο για επισκέπτες από 8 μηνών έως 4 ετών προσφέρει δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης ενώ ενθαρρύνεται παράλληλα η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των βρεφών, νηπίων και παιδιών μέσα από τα ειδικά προγράμματα, με τη φροντίδα βρεφονηπιοκόμων και παιδαγωγών. Το SandCastle είναι ένα κτίριο που μοιάζει με πύργο από άμμο με συναρπαστικές δραστηριότητες αναψυχής και εκπαίδευσης και δυνατότητες διανυκτέρευσης. Έχει σχεδιαστεί για παιδιά από 4 έως 7 και 8 έως 12 ετών, με διαφορετικά προγράμματα ανάλογα με την ηλικία. Ο κόσμος της ελληνικής μυθολογίας ζωντανεύει μέσα από δράσεις και τα παιδιά γίνονται αρχαιολόγοι ανακαλύπτοντας τους δικούς τους μικρούς θησαυρούς, ενώ επιδίδονται σε ομαδικά παιχνίδια με τους συνομήλικούς τους. Σε συνεργασία με το National Geographic έχει δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα ειδικά για το SandCastle: μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά μαθαίνουν για το φυσικό περιβάλλον και την πανίδα της Μεσσηνίας. Τα παιδιά μπορούν να ζήσουν την περιπέτεια μέσα από το Κυνήγι του Θησαυρού, να ταξιδέψουν με Μεσσήνιους πειρατές, να ανακαλύψουν τη ζωή στην Αρχαία Μεσσήνη, να ακολουθήσουν τα βήματα του Ηρακλή στη Μεσσηνία και να ζωγραφίσουν το δικό τους αρχαιοελληνικό κοστούμι. Μπορούν επίσης να πραγματοποιήσουν υπαίθριες δραστηριότητες (πεζοπορία, ποδηλασία) να επιλέξουν μέσα από μία ποικιλία υδάτινων αθλημάτων (surfing, wind surfing, kite surfing, καταδύσεις), να παίξουν πολλαπλά σπορ με ρακέτες και να διασκεδάσουν στις νεροτσουλήθρες, τα σιντριβάνια και τα άλλα παιχνίδια του υδάτινου πάρκου.

Info: www.costanavarino.com

Casa Campos, Λευκάδα

Εκεί όπου απλώνεται ο πανέμορφος ελαιώνας της Λευκάδας δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι το Casa Campos με στόχο την χαλάρωση των μεγάλων και την απόλυτη ελευθερία των παιδιών. Τέσσερα πανέμορφα κτίρια με μεγάλες βεράντες και ιδιωτικούς κήπους κάτω από τον ίσκιο των δέντρων της ελιάς σας εξασφαλίζουν χαλάρωση και ιδιωτικότητα την ίδια στιγμή που τα μικρά κυλιούνται ανέμελα στο γρασίδι ή κάνουν βουτιές στην πισίνα. Η οικογενειακή μεζονέτα περιλαμβάνει στο ισόγειο μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα – τραπεζαρία με καναπέ που μπορεί να φιλοξενήσει τρίτο άτομο. Η ατομική βεράντα ενώνεται με τον φροντισμένο κήπο. Εσωτερική σκάλα οδηγεί στον όροφο που υπάρχει το υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι και μπάνιο.  Το Casa Campos διαθέτει όλες τις ανέσεις ενός σύγχρονου σπιτιού: Ιδιωτικό πάρκινγκ, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, κλιματισμό,  θέρμανση, ιδιωτική βεράντα με πρόσβαση στους κήπους, ασύρματο (WI-FI) Ιnternet, επίπεδη TV, παρκοκρέβατα και παιδική χαρά. Το υπέροχο αυτό συγκρότημα ενδείκνυται για όσους αναζητούν χαλαρές διακοπές μέσα στην φύση. To συγκρότημα βρίσκεται σε ιδανική απόσταση από την χώρα της Λευκάδας, χωρίς τον θόρυβο της πόλης, αλλά και τόσο κοντά στις παραλίες και στην φύση. Στην περιοχή υπάρχει η δυνατότητα πολλών δραστηριοτήτων όπως : τένις, 5Χ5 , ιππασία , kite, surfing. εκδρομή με ταχύπλοο , ιστιοπλοΐα κτλ.

Info: www.casacampos.gr  Τηλ: 69837-64605

Aldemar Paradise Mare (Ρόδος)

Ένας καλοκαιρινός παράδεισος για μικρούς και μεγάλους. Στο Νησί του Ήλιου οι διακοπές είναι ιδανικές για χαλάρωση, χαρά και ανέμελες, οικογενειακές στιγμές. Έναν ιδανικό προορισμό για οικογένειες με παιδιά αποτελεί το ξενοδοχείο Aldemar Paradise Mare στη Καλλιθέα της Ρόδου, μόλις λίγα χιλιόμετρα από την παλιά πόλη. Μικρές  γειτονιές δίπλα στη θάλασσα με αμέτρητες πισίνες που μοιάζουν με μικρές οάσεις για τους επισκέπτες.  Πολλές επιλογές διασκέδασης έχουν τα παιδιά με πισίνες με νεροτσουλήθρα  83 μέτρων, ρηχές πισίνες για τους μικρότερους, αμέτρητα παιχνίδια για κάθε ηλικία και μια παραλία με κρυστάλλινα νερά. Στο ξενοδοχείο λειτουργεί Mini club και δέχεται παιδιά από 4-12 ετών πρωί και απόγευμα κάνοντας το χρόνο των παιδιών δημιουργικό και εποικοδομητικό. Ζωγραφική, χειροτεχνίες, τραγούδια, παραμύθια συνθέτουν τις διακοπές των παιδιών με χαρά και δημιουργικότητα. Διάλειμμα για μικρό κολατσιό και αργότερα ένας πλούσιος παιδικός μπουφές περιμένει τους μικρούς μας φίλους στο κεντρικό εστιατόριο. Τα βράδια το ρυθμό στη διασκέδαση δίνει  η ψυχαγωγική ομάδα  του ξενοδοχείου που κάθε χρόνο παίρνει  τα εύσημα από μικρούς και μεγάλους για το φαντασμαγορικό και άκρως διασκεδαστικό πρόγραμμά της.

Info: www.aldemarhotels.com Τηλ: 22410-54400

 

 

Lakitira Resort and Village (Κως)

Το Lakitira Resort and Village είναι ένα από τα πιο χαρούμενα ξενοδοχεία της Κω ενώ έχει βραβευθεί επανειλημμένα στο εξωτερικό ως ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία για οικογενειακές διακοπές και ένα από τα καλύτερα Ευρωπαϊκά tennis resorts.

Η θάλασσα αγκαλιάζει το ξενοδοχείο από δύο πλευρές, προσφέροντας έτσι δύο πανέμορφες παραλίες με άμμο και πεντακάθαρα νερά ενώ οι περιποιημένοι κήποι του χαρίζουν στα παιδιά μία ανεπανάληπτη αίσθηση ελευθερίας.  Το Lakitira προσφέρει μεταξύ άλλων στα παιδιά, τη δυνατότητα να μάθουν σωστά τένις και ιστιοπλοΐα, δίπλα σε Βρετανούς προπονητές που έχουν ειδικευθεί να διδάσκουν παιδιά με τρόπο ευχάριστο και αποδοτικό, και με απόλυτη ασφάλεια. Tο βραβευμένο Lakitira Tennis Center διαθέτει 10 γήπεδα τένις, επιβλέπεται από την εταιρεία Service Line και είναι εγκεκριμένο κέντρο εκμάθησης τένις από το Lawn Tennis Association. Τα παιδιά μπορούν να αρχίσουν μαθήματα από 4 ετών. Όποιος αγαπάει τη θάλασσα, μπορεί να προπονηθεί στην ιστιοπλοΐα και την ιστιοσανίδα. Παρέχονται μαθήματα ομαδικά ή ατομικά, σε μικρούς και μεγάλους, τα οποία οδηγούν, για όσους το επιθυμούν, στην απόκτηση διπλωμάτων του Βρετανικού Royal Yachting Association. Επίσης, προσφέρονται μαθήματα καταδύσεων, οργανωμένες βόλτες με ποδήλατα βουνού καθώς και ένα πλούσιο πρόγραμμα γυμναστικής σε καθημερινή βάση.

 

Info: www.lakitira.com, Τηλ: 22420 91 537-40

Capsis Beach (Κρήτη)

To Capsis Beach αποτελεί ένας από τους ιδανικότερους προορισμούς για διακοπές με παιδιά με δεκάδες παιχνίδια, θέατρα, ζογκλέρ, mini disco, αληθινές νεράιδες και ένα εξαίσιο πάρκο όπου ζωντανεύουν οι Μινωικοί Μύθοι.  Οι επιλογές παιχνιδιού, αμέτρητες. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν με τον λαβύρινθο, ένα παιχνίδι εξωτερικού χώρου με περισσότερα από 20 δωμάτια που επικοινωνούν μεταξύ τους, όπου ο «νικητής» φτάνει στον μίτο της Αριάδνης ενώ ο «χαμένος» πέφτει στην παγίδα του Μινώταυρου καθώς και με τα Δεντρόσπιτα. Οι κήποι που περιτριγυρίζουν το πάρκο είναι γεμάτοι από γειτονιές με χειροποίητα δεντρόσπιτα όπου παιδιά όλων των ηλικιών θα μπορέσουν να ζήσουν την μαγεία του παραμυθένιου Μινωϊκού κόσμου. Το Capsis Minoan Amusement Park προσφέρει επίσης στους μικρούς επισκέπτες του εντυπωσιακές παραστάσεις που ζωντανεύουν την Μινωική μυθολογία. Κάθε βράδυ στο ανοικτό θέατρο, διοργανώνονται παραστάσεις και σόου από την ομάδα θεάτρου του πάρκου. Επίσης κάθε βράδυ μία μίνι disco λειτουργεί στο εξωτερικό θέατρο όπου οι νεαροί μπορούν να κάνουν τις «επαφές» τους και να απολαύσουν ευχάριστες παρουσιάσεις όπως τους ζογκλέρ που παίζουν με την φωτιά. Το ξενοδοχείο περιλαμβάνει επίσης και έναν υπέροχο παιδικό ξενώνα και παιδικό σταθμό: Τοποθετημένος στο πίσω μέρος του πάρκου ο ξενώνας αυτός είναι ένας ήσυχος παράδεισος όπου οι μικροί επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον ύπνο τους (κατά τη διάρκεια της ημέρας) για να αναζωογονηθούν και να είναι έτοιμοι να εξορμήσουν στην επόμενη αποστολή τους. Διατίθενται κρεβάτια και παιδικές κούνιες για παιδιά όλων των ηλικιών. Οι τοίχοι είναι ζωγραφισμένοι με το χέρι με Μινωικούς χαρακτήρες cartoon οι οποίοι φαίνονται να τραγουδούν γλυκά νανουρίσματα και να σιγοψυθιρίζουν στους μικρούς πολεμιστές τα μυστικά των Μινωϊτών. Άλλες υπηρεσίες: Baby-sitting (κατά παραγγελία), καλλιτεχνικό πρόγραμμα για παιδιά,  (με επίβλεψη των παιδιών), ανοικτός παιχνιδότοπος, παιδική πισίνα, ειδικά μενού για παιδιά, παιδικές κούνιες.

Info: www.capsis.com, τηλ. 210-6142083-7

 

   

Άφησε ένα σχόλιο

*