Πάτρα: Ολονυχτία και ταλαιπωρία έξω από τα γραφεία του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου για μία θέση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς-Τριτοκοσμικές εικόνες-ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Απίστευτες σκηνές με γονείς δικαιούχους voucher για είσοδο των παιδιών τους σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ της Πάτρας, να περιμένουν στην ουρά από την…νύχτα της Δευτέρας έξω από τα γραφεία του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου.

Γιατί: Τηρώντας μία άτυπη σειρά προτεραιότητας (έγραφαν με στυλό τον αριθμό στο χέρι τους) περιμένουν την λειτουργία των γραφείων από τις 7 σήμερα το πρωΐ, προκειμένου να πάρουν τις σχετικές βεβαιώσεις και να τρέξουν να εγγράψουν τα παιδιά τους στις δημοτικές δομές.
Μα γιατί; θα ρωτήσει κάποιος, και εύλογα, αφού χθες εκδόθηκαν από την ΕΤΑΑ τα αποτελέσματα για τους δικαιούχους εγγραφής των παιδιών σε ιδιωτικοιύς και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς;

Η απάντηση είναι απλή, όπως αναφέρουν στο tempo24 άνθρωποι που περίμεναν με τις ώρες στην οδό Γούναρη:»Η ΕΤΑΑ εξέδωσε μεν αποτελέσματα για τους δικαιούχους, αλλά πέταξε το μπαλάκι στους Δήμους για την αξιολόγηση. Ο Δήμος όμως επειδή δεν διαθέτει το απαιτούμενο προσωπικό, ζητά από τους γονείς να προσέλθουν στις Υπηρεσίες για βεβαιώσεις και εν συνεχεία όποιος προλάβει να σπεύσει για να εγγράψει το παιδί του. Ελλοχεύει όμως ο κίνδυνος να προηγηθεί ο οποιοσδήποτε και να προλάβει να πάρει θέση για το παιδί του και να μείνει κάποιος εκτός, και ας έχει περισσότερα μόρια, επειδή έχασε την προτεραιότητα» αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Έτσι από τη νύχτα της Δευτέρας, μέχρι και τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Τετάρτης, δεκάδες άνθρωποι (ακόμη και έγκυες γυναίκες) παραμένουν κάτω από αντίξοες συνθήκες στην οδό Γούναρη, προκειμένου να πάρουν σειρά και να προλάβουν να γράψουν τα παιδιά τους!
Να σημειωθεί μάλιστα οτι υπάρχουν πολλοί που είχαν πάρει σειρά προτεραιότητας και άλλαζαν το πόστο τους με άλλα μέλη της οικογένειάς τους προκειμένου να μην καταπονούνται σωματικά.

Πηγή: tempo24

   

Άφησε ένα σχόλιο

*