Πάτρα: Απίστευτα «καψόνια» από εργοδότη σε εγκυμονούσα υπάλληλο

Για να την οδηγήσει σε παραίτηση της πέταξε την ειδική καρέκλα που είχε προμηθευτεί  η ίδια, για να κάθεται με ασφάλεια μαζί με το έμβρυο – Όπως η ίδια καταγγέλλει, αυτό της προκάλεσε σπασμούς και τελικά γέννησε πρόωρα

Σάλος έχει προκληθεί στην πόλη της Πάτρας, έπειτα από μία καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία θυμίζει «εργασιακό μεσαίωνα».

Σύμφωνα με την καταγγελία, ένας ιδιοκτήτης περιπτέρου της πόλης, υποχρέωνε την έγκυο υπάλληλό του να εργάζεται καθήμενη πάνω σε ξύλινη επιφάνεια, προκειμένου να την εξωθήσει σε παραίτηση, καθώς δεν επιθυμούσε να έχει στην υπηρεσία του μία έγκυο γυναίκα.

Παράλληλα, της εξαφάνισε την ειδική καρέκλα που είχε προμηθευτεί για να κάθεται με ασφάλεια μαζί με το έμβρυο, με αποτέλεσμα -όπως η ίδια καταγγέλλει- να υποστεί σπασμούς και τελικά να γεννήσει πρόωρα.

Η γυναίκα -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- εργαζόταν επί χρόνια κάτω από αντίξοες συνθήκες, καθώς αναγκαζόταν να ασφαλίζεται μόνη της, ενώ λόγω της αδιαφορίας του εργοδότη της έχασε τόσο το επίδομα τοκετού, όσο και αυτό της μητρότητας.

Πηγή: patrastimes.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*