Μανώλης Σφακιανάκης: Μεγάλη απειλή για τα παιδιά το cyber bullying

Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που θέλει μεγάλη προσοχή. Ο κόσμος της εφηβείας δεν μπορεί να καταλάβει που πρέπει να σταματήσει. Πολλά περιστατικά ξεκινούν από μία απλή πλάκα, χαβαλέ και από τον χαβαλέ έχουμε ένα ισχυρό bullying και το οποίο μετατρέπεται σε αυτοκτονία», δήλωσε ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας Μανώλης Σφακιανάκης.

Όπως επισήμανε ο τέως επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Σφακιανάκης στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, «έχουμε διαχειριστεί πολλά περιστατικά στο παρά- ένα, πολλά παιδιά που έχουν δεχθεί δυνατό bullying, με την επέμβαση στα σχολεία σώσαμε πολλά παιδιά από το τελευταίο βήμα».

«Μετά από καταγγελίες που δέχθηκαν οι αστυνομικοί για παιδιά που εξέφραζαν κραυγές απόγνωσης στο διαδίκτυο , η ΕΛ.ΑΣ κατάφερε και έσωσε πολλά παιδιά», πρόσθεσε ο κ. Σφακιανάκης.

Παράλληλα , ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας Μανώλης Σφακιανάκης τόνισε ότι »σε λίγα μόνο χρόνια έχουμε τρεις μεταλλάξεις του bullying. Δυστυχώς, η σύγχρονη τεχνολογία έχει συμβάλλει στο cyber bullying. Μέσω της τεχνολογίας μπορεί ένα παιδί να δέχεται απειλητικά ή εκβιαστικά e-mails, συκοφαντίες μέσα από αναρτήσεις».

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του ANT1:

   

Άφησε ένα σχόλιο

*