Δασκάλες σε παιδικό σταθμό έδιναν ζελεδάκια με μελατονίνη για να ηρεμήσουν τα παιδιά και να τα βάλουν γρήγορα για ύπνο!!!

Τρεις δασκάλες ενός παιδικού σταθμού στο Σικάγο συνελήφθησαν επειδή έδιναν σε μικρά παιδιά ζελεδάκια με μελατονίνη για να τα ηρεμήσουν και να τα βάλουν γρήγορα για ύπνο.

Οι αρχές μετέβησαν στον παιδικό σταθμό Kiddie Junction το απόγευμα της Παρασκευής επειδή αναφέρθηκε ένα «ύποπτο περιστατικό».

Τρεις δασκάλες παραδέχθηκαν ότι έδιναν ζελεδάκια με μελατονίνη σε 12 παιδιά ηλικίας από δύο έως τριών ετών.

Η χρήση της ουσίας δεν είχε εγκριθεί από τους γονείς των παιδιών.

“Προφανώς, αυτό έγινε σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τα παιδιά για να πάνε γρήγορα για ύπνο,” είπαν οι αστυνομικοί.

Οι δασκάλες δήλωσαν στις αρχές ότι δεν πίστευαν ότι τα ζελεδάκια με μελατονίνη θα ήταν ακατάλληλα για τα παιδιά, επειδή η μελατονίνη είναι διαθέσιμη χωρίς ιατρική συνταγή.

Οι γονείς των παιδιών που πήγαιναν στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό, ήρθαν σε επαφή με την αστυνομία και είπαν τι συνέβη.

Η 32χρονη Kristen Lauletta, η 19χρονη Jessica Heyse, και η 25χρονη Ashley Helfenbein, έχουν δεχθεί κατηγορίες ότι έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των παιδιών.

Οι τρεις δασκάλες ανακαλύφθηκαν από τότε που ένας υπάλληλος του σταθμού κάλεσε την αστυνομία και δήλωσε τις ανησυχίες του για τις πράξεις των συναδέλφων του.

Δεν είναι σαφές πόσο καιρό δίνονταν στα παιδιά τα ζελεδάκια αυτά, αλλά ευτυχώς, δεν φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην υγεία των παιδιών.

Η αστυνομία δήλωσε ότι το Τμήμα Παιδικών και Οικογενειακών Υπηρεσιών θα διενεργήσει εκτεταμένη έρευνα για το περιστατικό.

Και οι τρεις κατηγορούμενες δασκάλες αναμένεται να εμφανιστούν στο δικαστήριο του Illinois τον επόμενο μήνα.

Πηγή: diaforetiko.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*