Γρίπη: Τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο εφόσον είναι δύο μέρες χωρίς πυρετό

Ο αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ συμβουλεύει τους γονείς για το πότε είναι η καλύτερη στιγμή να επιστρέψουν στο σχολείο εάν έχουν περάσει γρίπη

Κι ενώ η εποχική γρίπη είναι σε έξαρση και φαίνεται να «προτιμά» τους νέους ενήλικες και τα παιδιά, ο αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Άγης Τερζίδης έδωσε οδηγίες για τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Τερζίζη στην ΕΤ1 βρισκόμαστε στη μέση της επιδημικής κρίσης, με ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα, αλλά αυτό είναι κάτι αναμενόμενο. «Πρέπει να λάβουμε όλοι ατομικά μέτρα, αλλά θα πρέπει να εμβολιαστούν και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες», δήλωσε ο κ. Τερζίδης. Επεσήμανε ακόμη ότι τα θύματα της γρίπης ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, γεγονός που σημαίνει ότι θα έπρεπε να είχαν εμβολιαστεί κάτι το οποίο δεν είχε γίνει.

Σε ό,τι αφορά τα παιδιά που ήδη νοσούν ο αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ επεσήμανε ότι τα παιδιά είναι πιο εύκολο να κολλήσουν γρίπη επειδή λόγω του ότι πηγαίνουν σχολείο συνωστίζονται καθημερινά σε κλειστούς χώρους. Σύμφωνα με τον κ. Τερζίδη δεν είναι αποτελεσματικό μέτρο το κλείσιμο των σχολείων. Αυτό όμως που πρέπει να κάνουν οι γονείς είναι να στέλνουν τα παιδιά που νόσησαν πίσω στο σχολείο εφόσον έχουν περάσει δυο 24ωρα χωρίς πυρετό. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του «Θα πρέπει να στέλνουμε τα παιδιά που ασθένησαν, στο σχολείο, αφού έχουν περάσει δύο 24ωρα που δεν είχαν πυρετό. Αυτό αποτελεί και το καλύτερο ατομικό μέτρο».

Πηγή: ygeiamou.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*