Βίντεο: Πατέρας που έχασε τον 3χρονο γιο του στην Βαρκελώνη αγκαλιάζει δημόσια ιμάμη

Της Νάνσυ Κουλούρα

Ο Javier Martinez εκφώνησε μια ομιλία καταδικάζοντας τη διχόνοια και εκφράζοντας την συμπαράστασή του για τη μουσουλμανική κοινότητα

Ένα μήνυμα ενάντια στο μίσος και το φόβο έστειλε το περασμένο Σάββατο ο πατέρας του μικρότερου θύματος της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη, του μόλις 3 ετών Xavi Martinez.

Το αγοράκι, που είχε ταξιδέψει με τους δικούς του στη Βαρκελώνη για να επισκεφθούν συγγενείς, υπέκυψε στα τραύματα που του προκάλεσε το φονικό φορτηγάκι του τζιχαντιστή τρομοκράτη.

Συνολικά 15 άτομα έχασαν τη ζωή τους και ακόμα 120 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης στην Λας Ράμπλας, έναν από τους πιο τουριστικούς δρόμους της πόλης. Ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, όπως το τρίχρονο αγοράκι και ο 7χρονος Julian Cadman από τη Βρετανία.

Ο πατέρας του Xavi, ο οποίος θρηνεί τον χαμό του γιου του αλλά και του αδερφού του που χάθηκε στην επίθεση, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα υπέρ της ενότητας του ισπανικού λαού και ενάντια στον φόβο και τη διχόνοια. Έτσι, σε μια συμβολική κίνηση, αγκάλιασε δημόσια τον Ιμάμη Driss Salym, με τους δύο άνδρες να ξεσπούν σε λυγμούς.

Η χειρονομία αυτή του τραγικού πατέρα καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Στη συνέχεια, ο Javier Martinez εκφώνησε μια ομιλία καταδικάζοντας τον φόβο και εκφράζοντας την συμπαράστασή του για τη μουσουλμανική κοινότητα. «Σας ευχαριστώ όλους. Με χαρά μου αντικρίζω και πάλι την Ράμπλα γεμάτη με κόσμο. Δεν υπάρχει χώρος ανάμεσά μας για φόβο ή μνησικακία. Αποφάσισα να αγκαλιάσω έναν μουσουλμάνο για να στείλω ένα μήνυμα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Martinez στην ομιλία του.

Πηγή: protothema.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*