Βίντεο: Μαθητές στην Θεσσαλονίκη υποδέχονται με χειροκροτήματα τα προσφυγόπουλα

sxoleiothes

Ευτυχώς, υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις…

Συγκινητική ήταν η υποδοχή που επιφύλασσαν τα παιδιά του 67ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου στους νέους του συμμαθητές

Συγκινητική ήταν η υποδοχή που επιφύλασσαν οι μαθητές του 67ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου στα προσφυγόπουλα που έφτασαν σήμερα για την πρώτη τους μέρα στο σχολείο.

Μαζεμένοι με τους δασκάλους τους στο προαύλιο, καλωσόρισαν με χειροκροτήματα τους μικρούς πρόσφυγες, που κρατώντας κίτρινες τσάντες και συνοδευόμενοι από ανθρώπους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης έφτασαν για την πρώτη τους μέρας το σχολείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 39 παιδιά που αναμένονταν έφτασαν μόνο 23.

Μιλώντας στα παιδιά του 67ου δημοτικού σχολείου που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο χώρο του σχολείου και υποδέχθηκαν τα προσφυγόπουλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης τους είπε μεταξύ άλλων πως «τα παιδιά αυτά έφυγαν από τον πόλεμο, από την κόλαση, έχασαν τα σπίτια τους. Είναι και αυτά παιδιά. Σε λίγο θα μάθουν ελληνικά. Θα μπορείτε να παίζετε μαζί, να τα αγαπάτε, να γίνετε μια αγκαλιά»

Στην συνέχεια τα παιδιά μαζί με τον δήμαρχο πήγαν στην αίθουσα όπου θα ξεκινούσαν μάθημα τα προσφυγόπουλα, όπου δόθηκαν τσουρεκάκια σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά με τον δήμαρχο να ζητά από τα παιδιά του δημοτικού να κάνουν μια αγκαλιά και να δώσουν ένα φιλί στα προσφυγόπουλα και να τους αφήσουν να κάνουν μάθημα.

Πηγή: thessnews.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*