Πως να φτιάξετε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι μνήμης για τα παιδιά σας

paixnidi_mnimis

Δημιουργήστε στο σπίτι παιχνίδια μνήμης για τα παιδιά σας εύκολα και διασκεδαστικά. Το καλύτερο είναι ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να προσαρμοστεί με τα ενδιαφέροντα κάθε παιδιού. Το παιχνίδι μνήμης με έντομα είναι ιδανικό για τα παιδιά που λατρεύουν τη φύση.

Τα παιχνίδια μνήμης είναι πολύ καλή ιδέα για δώρο γενεθλίων στα παιδιά. Πολύχρωμα αυτοκόλλητα, τα οποία θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με γραφικές ύλες, θα βοηθήσουν να δημιουργήσετε το δικό σας παιχνίδι μνήμης.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 2 σετ από αυτοκόλλητα
  • Χαρτόνι (λευκό ή λευκό και χρωματιστό στη μια όψη)
  • Ψαλίδι ή κοπίδι

Θα ήταν καλή ιδέα για αυτό το project να προτιμήσετε λευκό χαρτόνι. Επιλέγοντας χαρτί που είναι χρωματιστό από τη μια πλευρά και λευκό από την άλλη είναι εξίσου μια εξαιρετική επιλογή.

IMG_3525

Αφού μαζέψετε τις προμήθειες σας, κόψτε τις τετράγωνες κάρτες σε διαστάσεις6Χ6cm, οι οποίες θα είναι οι κάρτες του παιχνιδιού. Θα χρειαστείτε τόσες κάρτες όσα είναι τα αυτοκόλλητα που έχετε.

IMG_3530

Στη συνέχεια κολλήστε τα αυτοκόλλητα στις κάρτες στη λευκή πλευρά τους. Να θυμάστε ότι πρέπει να έχετε τουλάχιστον ένα σετ (2 κάρτες) από κάθε σχέδιο (αυτοκόλλητο).

IMG_3531

Γυρίστε τις κάρτες από τη άλλη μεριά ώστε να κρύβεται το αυτοκόλλητο.

Ο κάθε παίχτης που παίζει το παιχνίδι πρέπει κάθε φορά να γυρνάει δυο κάρτες ώστε να βρει το ζευγάρι. Ο παίχτης που βρίσκει ένα ζευγάρι το κρατάει! Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να μαζέψεις τις περισσότερες κάρτες.

IMG_3557

Το παιχνίδι σας είναι έτοιμο καλή διασκέδαση!

Untitled-design-39

   

Άφησε ένα σχόλιο

*