Cookies με κομματάκια σοκολάτας

angelascookies

Της Άντζελας Μανουσάκη,

Υλικά: Σοκολάτα γάλακτος ή σταγόνες σοκολάτας 170gr, 110 γρ βούτυρο αγελάδος, 210gr μαύρη ζάχαρη, 1 αυγό και 1 ασπράδι 220gr αλεύρι, λίγο αλάτι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.

 Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο mixer ανακατεύουμε το βούτυρο (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) μαζί με την ζάχαρη, χτυπάμε πολύ καλά να ασπρίσει το μείγμα!! Προσθέτουμε το αυγό και το ασπράδι ! Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το αλάτι και το μπέικιν, όλα αυτά τα ρίχνουμε στο mixer και συνεχίζουμε το χτύπημα !!! Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας !! Σταματάμε το mixer και μ” ένα κουτάλι πιάνουμε το μείγμα και το τοποθετούμε στο ταψί αφού έχουμε βάλει λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης, μικρές μικρές κουταλιές γιατί απλώνει το μείγμα μας. Ψήνουμε 12 με 15 λεπτά. Καλή επιτυχία!!!
Η Άντζελα Μανουσάκη είναι Ζαχαροπλάστης και ιδιοκτήτρια του ζαχαροπλαστείου «Tao Patisserie Deluxe» στην Καλλιθέα.
   

Άφησε ένα σχόλιο

*