«Είμαι μια κακή μητέρα και είμαι περήφανη γι’ αυτό»

denimaikali

Μητέρες μιλούν για τους πολλές φορές παράδοξους τρόπους που ανατρέφουν τα παιδιά τους, με αφορμή την κυκλοφορία στους κινηματογράφους της ταινίας «Bad Moms» («Μαμάδες με Κακή Διαγωγή»).

Για παράδειγμα, η Vanessa Coppes εξαιτίας μιας προθεσμίας στη δουλειά, δεν κατάφερε να φτιάξει πρωινό για τους δυο γιους της, 7 και 4 ετών, οπότε γυρνάει και τους ρωτά: «Θέλετε πίτσα ή κέικ;».

«Οι άνθρωποι μπορούν να πουν ότι είτε είμαι η καλύτερη ή η χειρότερη μητέρα του κόσμου. Δε με ενδιαφέρει. Αυτό που εγώ ξέρω, είναι ότι το να είσαι γονιός δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και κάθε λεπτό καλούμαι να πάρω αποφάσεις που θα είναι καλές για όλους μας», λέει η ίδια στο σχετικό αφιέρωμα της New York Post.

«Όταν γεννήθηκε ο πρώτος μου γιος, προσπάθησα να κάνω τα πάντα “σωστά” και ήμουν δυστυχισμένη», λέει η Coppes. «Αγαπούσα τον γιο μου όσο τίποτα στον κόσμο, αλλά έχασα εμένα. Μου έλειπε το να ντύνομαι, να φορώ τακούνια και να βγαίνω με τις φίλες μου. Όταν γεννήθηκε και ο δεύτερος γιος μου, πήρα την απόφαση ότι η μητρότητα δεν θα με έκανε να χάσω “εμένα”. Είχα ανάγκη να απολαμβάνω τη δουλειά μου, να απολαμβάνω την κοινωνική ζωή μου και το να είμαι μαμά».

Για τη Vanessa, αυτό σημαίνει ότι μπορεί και παίρνει μαζί της τα παιδιά της στα συμβούλια της εταιρείας και τα αφήνει να παίζουν με τα iPads σε κάποιο καναπέ, όταν εκείνη συζητάει για δουλειές. «Αυτό που ανακάλυψα είναι ότι όταν βάζω τις δικές μου ανάγκες ως προτεραιότητα, τότε έχω χρόνο να είμαι 100% μητέρα», συμπληρώνει η Νεοϋορκέζα. «Και αν ο κόσμος με κρίνει ως κακιά μητέρα, τότε δε με πειράζει».

Από την άλλη, η Alina Adams είναι 48 ετών και επίσης ενστερνίζεται την ταμπέλα της «κακής μητέρας». Η συγγραφέας του βιβλίου «Getting Into NYC Kindergarten», είχε αφήσει κάποτε τον 10χρονο γιο της να διασχίσει μόνος του το Σέντραλ Παρκ μέχρι να φτάσει στο διαμέρισμά τους, στο Upper West Side και περιστασιακά άφηνε το νεότερο γιο της μόνο του στο σπίτι για τουλάχιστον 20 λεπτά. Όλα τα παιδιά της, έχουν μετακινηθεί με τα μέσα μαζικής μεταφοράς μόνα τους πριν κλείσουν τα 10 τους χρόνια.

«Μεγάλωσα στην πρώην Σοβιετική Ένωση, όπου ήταν φυσιολογικό για τους γονείς να στείλουν ένα τετράχρονο μόνο του στο φούρνο. Ήθελα να δώσω στα παιδιά μου αυτή την ελευθερία», λέει η Alina, μητέρα 3 παιδιών. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει πως η ίδια δεν αγωνιά: «Η καρδιά μου πήγε να σπάσει όταν ο γιος μου ερχόταν σπίτι μόνος του από το Σέντραλ Παρκ. Αλλά κατά βάθος, ήξερα ότι θα τα κατάφερνε. Με έπαιρνε στο τηλέφωνο κάθε 20 λεπτά. Όταν τελικά έφτασε σπίτι, ήταν τόσο περήφανος για τον εαυτό του».

Πλέον, όπως δηλώνει η ίδια, τα 3 παιδιά της έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά από τους φίλους τους.

Πηγή: newsbeast.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*