Γιατί απολαμβάνω πραγματικά να είμαι με τα παιδιά μου

babyads.gr-joy-with-kids

Της Έλλης Πάντα

Τελευταία, βλέπω στα social media διάφορα άρθρα, του τύπου «Η μητρότητα είναι δύσκολη», «Δεν είναι υποχρεωτικό να απολαμβάνουμε τη μητρότητα», «Δεν είναι απαραίτητο να μας αρέσει που είμαστε γονείς», κλπ. Εγώ όμως, αγαπώ τη μητρότητα. Λατρεύω τη μητρότητα. Μου αρέσει που σε λίγο, θα πρέπει να κάνω τις ετοιμασίες για το πάρτι του γιου μου, κι ας είναι πάρα πολλές. Γιατί τελικά, καθημερινά πράγματα που μοιάζουν με αγγαρεία, είναι πραγματικά απίστευτο προνόμιο όταν αφορούν τα παιδιά μου.

Η αλήθεια είναι ότι ήξερα από πάντα ότι ήθελα να γίνω μητέρα, πολλά χρόνια πριν παντρευτώ τον άντρα μου, πολλά χρόνια πριν από τις σπουδές μου και μάλλον, πολύ πιο πριν κι από το λύκειο. Ήξερα ότι μια μέρα ήθελα να φτιάξω τη δική μου οικογένεια, μια μεγάλη οικογένεια με 4 παιδιά. Μου άρεσε που άκουγα τη γιαγιά μου να λέει ότι της άρεσε που είχε γίνει μητέρα και που έβλεπα τη μητέρα μου να μεγαλώνει εμένα και τον αδερφό μου με χαρά. Η γιαγιά μου έλεγε συνέχεια «αν δεν χαίρεσαι που έχεις παιδιά, τότε γιατί να τα κάνεις;». Αυτή η φράση της μου έμεινε για πάντα στο μυαλό και φώλιασε μέσα στην καρδιά μου.

Αυτό που έχω καταλάβει τα τελευταία χρόνια από αυτά που βλέπω να συμβαίνουν γύρω μου, είναι ότι πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμή όσο πιο έντονα μπορούμε και να μην παραπονιόμαστε, γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο. Έχω διάφορους γνωστούς που έζησαν τραγωδίες με τα παιδιά τους και είναι κάτι αβάσταχτο, ακόμα και μόνο που το σκέφτομαι.

Η μητρότητα στις μέρες μας μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά όταν η μητέρα εργάζεται. Μπορεί να ετοιμάσεις στα παιδιά φαγητό για το σχολείο και να επιστρέψουν όλα τα πακέτα άθικτα. Το ένα παιδί να παραπονιέται γιατί δεν έχει για φαγητό τις αγαπημένες του κοτομπουκιές ενώ παράλληλα, το άλλο μόλις λέρωσε τον καναπέ με γάλα κι εσύ να είσαι εξουθενωμένη γιατί τα 3 από τα 4 παιδιά σου δεν έλεγαν να κοιμηθούν το βράδυ (η ιστορία της ζωής μου) αλλά ξέρεις κάτι; Είναι τα παιδιά μας. Τα δικά μας παιδιά, εμείς τα φέραμε σε αυτόν τον κόσμο. Αυτό από μόνο του είναι κάτι μαγικό!

Για αυτό το λόγο, απολαύστε το να είστε γονείς και μην αφήνετε τις κακές στιγμές, που σε όλους συμβαίνουν, να σας εμποδίσουν να χαρείτε το μεγαλύτερο δώρο στον κόσμο. Παίξτε μαζί τους πριγκίπισσες και πειρατές, ζωγραφίστε, χτίστε τουβλάκια με υπομονή. Ενθαρρύνετέ τα να κάνουν δουλειές, παρόλο που εσείς θα τις κάνατε πιο γρήγορα. Διαβάστε τους παραμύθια, αφήστε τα να σας κάνουν ένα σωρό ερωτήσεις παρόλο που έχουν ακούσει το ίδιο παραμύθι 10 φορές, αγκαλιάστε τα και μην τους δίνετε να παίζουν με ηλεκτρονικά για να τα ξεφορτώνεστε. Παίξτε μαζί τους επιτραπέζιο, κρυφτό, κυνηγητό.

Απλώς, ζήστε το σήμερα με τα παιδιά σας και απολαύστε το στο έπακρο.

   

Άφησε ένα σχόλιο

*