Κρατούμενοι ή παιδιά : Ποιοί περνούν περισσότερη ώρα έξω;

free-the-kids

“Ενα καταπληκτικό video από την UNILEVER.

Αυτό το πολύ ενδιαφέρον video προβλήθηκε στις ΗΠΑ κατά τη διάσκεψη του  US Play Coalition από τον Kent Callison, διευθυντή επικοινωνίας και marketing της GameTime, εταιρίας εξοπλισμού παιδικών χαρών (συμπεριλαμβανομένου του εξωφρενικά δημοφιλούς Expression Swing). Συγχαρητήρια στη Unilever, για την παραγωγή ενός τόσο δυνατού βίντεο για τα παιδιά, την φυλακή και την ελευθέρια.
Αυτό είναι ένα βίντεο που θα πρέπει να προβάλλεται σε σχολεία καθώς και σε όλες τις κοινωνίες όπου οι παιδικές χάρες είναι συχνά άδειες.

Εμείς σιγουρά δεν εννοούμε να φυλακίσουμε τα παιδιά μας, αλλά όταν ανησυχούμε ότι ανά πασά στιγμή τα παιδιά μας είναι έξω, χωρίς επίβλεψη, βρισκόμενα σε κίνδυνο από τα αρπαχτικά ζωή ή ακόμα όταν μαθαίνουμε από την αστυνομία και τις ειδήσεις (δες αυτή την ιστορία, και αυτή, και αυτή, κ.λπ.) αναπόφευκτα, θα τα κρατήσουμε «φυλακισμένα»
Το αποτέλεσμα είναι τα παιδιά να βλέπουν το υπαίθριο παιχνίδι ως άγνωστο και ίσως ακόμη και επικίνδυνο, όταν στην πραγματικότητα αυτό το είδος παιχνιδιού είναι πολύ σημαντικό. Βαθιά μέσα μας ξέρουμε ότι το να παίζουν τα παιδιά έξω είναι ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα.

Ας κρατήσουμε αυτό το ανθρώπινο δικαίωμα.

   

Άφησε ένα σχόλιο

*