Μητέρα εφευρίσκει ζώνη που βοηθά τα παιδιά με ειδικές ανάγκες να περπατούν

mama_anapiria

Επιμέλεια: Αγγελική Αλεξοπούλου

Μια μητέρα ενός παιδιού από το Ισραήλ με εγκεφαλική παράλυση έφτιαξε μια ειδική κατασκευή που αλλάζει τον τρόπο με τον οποία τα παιδιά με ειδικές ανάγκες εξερευνούν τον κόσμο.

Η Debby Elnatan σχεδίασε μια ειδική ζώνη υποστήριξης που βοηθάει τον γιο της, Rotem, να σηκώνεται από το αμαξίδιό του. Συνδέοντας τη ζώνη στη δική της μέση και φορώντας τα ειδικά σχεδιασμένα σανδάλια, η συσκευή βοηθά τη μητέρα και το παιδί να περπατούν μαζί, έχοντας τα χέρια τους ελεύθερα για άλλες δραστηριότητες.

«Όταν ο γιος μου ήταν 2 ετών, οι γιατροί μου είπαν ότι δεν ήξερε τι ακριβώς ήταν τα πόδια του κι ότι δεν είχε καμία αίσθησή τους.», είπε η Debby. Αυτό ήταν κάτι πολύ σκληρό για μια μητέρα και μέσα στον πόνο και την απόγνωσή της, της ήρθε η ιδέα της κατασκευής του Firefly Upsee Harness, όπως ονόμασε την ειδική αυτή ζώνη.

Η Debby συνεργάστηκε με μια Ιρλανδέζικη εταιρεία για τη μαζική κατασκευή του προϊόντος της και τους πρώτους 3 μήνες της παραγωγής, 20 οικογένειες από όλο τον κόσμο το δοκίμαζαν δωρεάν.

HT_Noah_Farm_ml_140325_16x9_608

Η Stacy Warden και ο 5χρονος γιος της, Noah, είναι από τις τυχερές οικογένειας που δοκίμασαν το προϊόν αυτό. Ο Noah έχει σπαστική μορφή εγκεφαλικής παράλυσης, μια κατάσταση που δε του επιτρέπει να μπουσουλήσει, να καθίσει, να σταθεί, να περπατήσει ή να φάει μόνος του. Η μητέρα του δήλωσε ότι η χρήση της ζώνης της Debby ήταν μια εμπειρία που του άλλαξε τη ζωή.

«Γελάει και διασκεδάζει, κάτι που δεν κάνει όταν χρησιμοποιεί τις άλλες συσκευές του για περπάτημα, αφού όταν τις χρησιμοποιεί, το βλέπει σαν αγγαρεία.», είπε η Stacy. «Έχω ενθουσιαστεί με το καλό που έκανε η συσκευή αυτή και στους δύο μας.»

Η Stacy είπε ότι η ζώνη βοηθάει τον Noah να πραγματοποιεί πολλές κινήσεις, τις οποίες αδυνατούσε να κάνει στο παρελθόν. Μπορεί τώρα να σηκώνει το βάρος του με τα δύο του πόδια και έχει αρχίσει να μιμείται τις κινήσεις του φυσιολογικού βαδίσματος, αντί για τα ακανόνιστα βήματα που έκαναν τα πόδια του, προσπαθώντας να περπατήσει. Η ίδια ελπίζει ότι με τη βοήθεια της ζώνης, μια μέρα ο γιος της θα καταφέρει να περπατήσει μόνος του.

HT_upsee_ml1_140325_16x9_608

Η ζώνη κυκλοφορεί στην αγορά από τον Απρίλιο του 2014, κοστίζει 540 δολάρια συν τα μεταφορικά έξοδα και είναι κατάλληλη για παιδιά από 3 ως 8 ετών.

   

Άφησε ένα σχόλιο

*