Καινούριος νόμος σε διάφορες χώρες, για τους καπνιστές οδηγούς με επιβάτες παιδιά

prostimokapnismatos

Εάν είστε από τη Βιρτζίνια της Η.Π.Α., από εδώ και πέρα πρέπει να ξανασκεφτείτε το γεγονός να καπνίσετε μέσα στο αμάξι όταν υπάρχουν παιδιά μέσα, διότι σύντομα θα είναι παράνομο. Άμα η κυβέρνηση αποφασίσει να ισχύσει ο νόμος αυτός, θα επιβάλλεται πρόστιμο στους κάτοικους της Βιρτζίνια. Το πρόστιμο θα είναι 100$ για κάθε φορά που καπνίζει ένας οδηγός μέσα σε αυτοκίνητο που βρίσκονται παιδιά.

Η Γερουσία σε «συνεργασία» με τη Βουλή έδωσε έγκριση σε ένα νομοσχέδιο που θα κάνει το κάπνισμα σε μηχανοκίνητο όχημα με επιβάτες ηλικίας κάτω των 8 ετών, να τιμωρείται με πρόστιμο 100 δολαρίων.

Γιατί σε αυτή την ηλικία; Τα παιδιά μέχρι αυτή την ηλικία είναι υποχρεωμένα από τον νόμο της Βιρτζίνια να κάθονται σε συγκεκριμένο παιδικό καρεκλάκι όσο είναι επιβάτες σε οποιοδήποτε μηχανοκίνητο όχημα.

Αυτό το νομοσχέδιο θα κάνει το κάπνισμα στο αυτοκίνητο με ένα παιδί δευτερεύον αδίκημα, που σημαίνει ότι ο οδηγός θα τιμωρείται με πρόστιμο όταν θα τον έχουν σταματήσει για ένα πιο σοβαρό αδίκημα.

Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου ισχυρίζονται ότι ο περιορισμένος χώρος ενός αυτοκινήτου καθιστά το παθητικό κάπνισμα πολύ πιο επικίνδυνο από ότι σε άλλους χώρους.

Ωστόσο, άλλοι υποστηρίζουν ότι ο νόμος αυτός είναι υπερβολικός.

Αν ο κυβερνήτης υπογράψει το νομοσχέδιο τότε θα εφαρμοστεί από την 1 Ιουλίου.

Image credits: Getty Images

   

Άφησε ένα σχόλιο

*