10 πράγματα που πρέπει να κάνουν καθημερινά όλες οι μαμάδες

ten things

Επιμέλεια: Ελένη Μάνου

Αναμφισβήτητα όλες οι μαμάδες ζουν καθημερινά σε τρελούς ρυθμούς. Κάνουν τα πάντα και αλλάζουν με ευκολία ρόλους. Μπορούν να μετατραπούν από CEO σε μαγείρισσες. Πολλές φορές στέκονται σε λεπτομέρειες και αγωνιούν να προλάβουν κάθετι, με αποτέλεσμα να περνούν απαρατήρητα όλα όσα κάνουν τις ημέρες τους ξεχωριστές και δίνουν αξία στη ζωή τους.

Καθώς λοιπόν ξεκίνησε η νέα χρονιά και έχουν τεθεί στόχοι που θα κάνουν τη ζωή του καθενός καλύτερη, ας αναφέρουμε 10 πράγματα που κάθε μαμά πρέπει να κάνει καθημερινά.

  1. Αγκαλιάστε τα παιδιά σας. Τουλάχιστον μέχρι να γίνουν έφηβοι και να αποφεύγουν τις αγκαλιές…
  2. Σταματήστε ότι κάνετε και χαμογελάστε όταν τα παιδιά σας μπαίνουν στο δωμάτιο που βρίσκεστε. Αυτή η απλή κίνηση τους δείχνει πόσο χαρούμενη είστε που τα βλέπετε.
  3. Καθιερώστε ένα γεύμα που θα τρώτε όλη η οικογένεια μαζί. Δεν είναι απαραίτητο να είναι το βραδυνό. Μπορεί να είναι οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας υπάρχει ευκαιρία, ακόμη και το πρωί.
  4. Ξυπνήστε το πρωί 15 λεπτά πριν από τα παιδιά σας και εξασφαλείστε λίγο χρόνο για να πιείτε καφέ ήσυχα και να ετοιμαστείτε για την ημέρα που ξεκινά.
  5. Πάρτε πέντε βαθιές ανάσες και σκεφτείτε.
  1. Φάτε τα λαχανικά σας. Φτιάξτε ένα smoothie για πρωινό, μία σαλάτα για μεσημέρι ή μαγειρέψτε τα στον ατμό για το βράδυ.
  2. Κάντε μία ουσιαστική συζήτηση με το σύντροφο σας. Βγάλτε μαζί το σκύλο βόλτα, πλύντε παρέα τα πιάτα…δεν έχει σημασία πότε ή που, αρκεί να βρείτε λίγα λεπτά για να μιλήσετε.
  3. Πείτε κάτι ευγενικό σε ένα συνάνθρωπο. Κατά προτίμηση σε κάποιο φίλο ή γνωστό, ή στη χειρότερη περίπτωση κάντε μία ανάρτηση στο facebook.
  4. Γελάστε. Αν η ώρα είναι 8 μ.μ. και συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχετε γελάσει όλη μέρα, βρείτε ένα αστείο βίντεο και παρακολουθήστε το.
  5. Δείξτε ευγνωμοσύνη. Ξαπλώστε στο κρεβάτι λίγα λεπτά και σκεφτείτε ένα ή δύο πράγματα για τα οποία νιώθετε ευγνωμοσύνη και ένα ή δύο πράγματα τα οποία ανυπομονείτε να ζήσετε μέσα στην ημέρα.

Υπάρχουν εκατοντάδες άλλα πράγματα που πρέπει να κάνει κάποιος και σίγουρα δεν είναι δυνατό να γίνονται όλα κάθε μέρα. Ωστόσο, τα παραπάνω είναι πολύ εύκολο να υλοποιηθούν και γι’ αυτό τα τοποθετήσαμε στην κορυφή της λίστας.

Τυπώστε τα και τοποθετήστε τα κάπου που θα μπορείτε να τα βλέπετε κάθε πρωί για να θυμάστε ότι τα μικρά πράγματα μπορούν να βοηθήσουν εσάς και την οικογένεια σας να εκτιμήσετε τις χαρές της ζωής.

   

Άφησε ένα σχόλιο

*