Υπερορθόδοξος Εβραίος έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου και τώρα δεν θα ξαναδεί τα παιδιά του

Άφησε πίσω του τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά του, ηλικίας από έξι μηνών έως δέκα χρονών

Ένας πατέρας μίας επταμελής ορθόδοξης εβραϊκής οικογένειας που διαβίωνε υπό τις αυστηρές αρχές της κοινότητας μίας μικρής αγγλικής πόλης, αποφάσισε να αφήσει πίσω του τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά ηλικίας έξι μηνών έως δέκα χρονών και να προβεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου.

Η απόφαση αυτή μπορεί να σόκαρε ή να μη σόκαρε τη σύζυγό του και τους κοντινούς τους ανθρώπους, σίγουρα όμως δεν επηρέασε την ψυχολογία των παιδιών, που είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο τη φυγή του πατέρα τους και δεν έμαθαν για την επιλογή του να αλλάξει φύλο.

Όταν, λοιπόν, ο πατέρας των παιδιών αποφάσισε 18 μήνες αργότερα να εμφανιστεί ξανά μπροστά στα πέντε μικρά, ως γυναικεία φιγούρα πλέον, η μητέρα τους δεν το επέτρεψε με αποτέλεσμα η υπόθεση να φτάσει στα δικαστήρια.

Ο 61χρονος δικαστής, Πίτερ Τζάκσον, ήταν αυτός που ανέλαβε τη «διαμάχη» και αποφάνθηκε πως δεν μπορεί να επιστρέψει στα παιδιά του, τα οποία σήμερα είναι δύο χρονών το μικρότερο και δώδεκα το μεγαλύτερο.

«Δεν βλέπω πως αυτά τα παιδιά θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση. Στην τελική ανάλυση, το χάσμα μεταξύ μίας μητέρας μίας αυστηρής εβραϊκής κοινότητας και ενός πατέρα που επιστρέφει σαν γυναίκα, είναι τεράστιο»
, δήλωσε ο δικαστής και συνέχισε: «Η απόφαση του δικαστηρίου δεν σημαίνει πως είμαστε αντίθετοι με το δικαίωμα αλλαγής φύλου, ούτε σηματοδοτεί τη ‘νίκη’ μίας αυστηρής κοινότητας. Σημαίνει πως τα παιδιά πρέπει να έχουν το δικαίωμα να μην επιφορτίζονται από περίπλοκες αποφάσεις, οι οποίες μάλιστα δεν είναι δικές τους και ενδεχομένως να τους δημιουργήσουν τραύματα»

Πηγή: protothema.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*