Το χέρι της ελπίδας: Έμβρυο πιάνει το χέρι του γιατρού μέσα από τον αμνιακό σάκο σα να τον ευχαριστεί για το δώρο της ζωής

Ένα αγέννητο μωρό διαγνώστηκε με διχοτομημένη σπονδυλική στήλη και οι γιατροί προέβησαν σε μία χειρουργική επέμβαση ενώ ήταν ακόμη στη μήτρα για να του σώσουν τη ζωή. Προς το τέλος της χειρουργικής επέμβασης, ένα μικρό χεράκι “πετάχτηκε” έξω από την κοιλιά και άρπαξε το δάκτυλο του γιατρού, αφήνοντας έκπληκτους τους πάντες.

Το 1999, ο Samuel Armas ήταν 21 εβδομάδων στην κοιλιά της μητέρας του όταν διαγνώστηκε με διχοτομημένη σπονδυλική στήλη, ένα σοβαρό εκ γενετής ελάττωμα που θα μπορούσε να του στοιχίσει τη ζωή. Οι γιατροί πρότειναν να χειρουργηθεί το μωρό ενώ ήταν ακόμη στη κοιλιά. Ήταν μια επικίνδυνη επιχείρηση, αλλά η μητέρα του, η Julie, ήταν αποφασισμένη να σώσει το παιδί της.

©Michael Clancy

Ο Δρ. Joseph Bruner χειρούργησε τον Armas στις 19 Αυγούστου. Προς το τέλος της χειρουργικής επέμβασης, το χέρι του μωρού “πετάχτηκε” ξαφνικά έξω από τη μήτρα και άρπαξε το δάκτυλο του γιατρού. Ο Michael Clancy, ένας φωτογράφος, απαθανάτισε γρήγορα την εκπληκτική στιγμή που αργότερα αποκάλεσε “Το Χέρι της Ελπίδας”.
Στις 2 Δεκεμβρίου, τέσσερις μήνες αργότερα, ο Armas γεννήθηκε και μεγάλωσε σαν κανονικό παιδί χάρη σ’ αυτήν την επέμβαση. Ωστόσο, λόγω της κατάστασής του, ο Armas πρέπει να χρησιμοποιεί ποδοκνημικούς νάρθηκες για το υπόλοιπο της ζωής του. Χρησιμοποιεί, επίσης, αναπηρικό καροτσάκι όταν κάνει μεγάλες αποστάσεις.

Η φωτογραφία “Το Χέρι της Ελπίδας” έκανε τον Armas το πιο διάσημο μωρό εκείνη την εποχή. Το 2009, δέκα χρόνια μετά τη γέννησή του, είπε στους Fox News τις σκέψεις του για τη φωτογραφία.
“Όταν βλέπω αυτή την εικόνα, το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι πόσο ξεχωριστός και τυχερός είμαι που με βοήθησε ο Θεός. Νιώθω πολύ ευγνώμων που ήμουν σε αυτή την εικόνα.”
“Είναι απλώς ένα θαύμα. Δείχνει την πιο ξεχωριστή ανθρώπινη αλληλεπίδραση που καταγράφηκε ποτέ,” δήλωσε ο Clancy.

Ο Armas δήλωσε ότι η φωτογραφία μπορεί να βοηθήσει πολλά μωρά να ζήσουν, αφού η συγκινητική αυτή σκηνή δείχνει ότι η άμβλωση ενός μωρού, για οποιοδήποτε λόγο, είναι ένα λάθος.
“Είναι πολύ σημαντικό για μένα. Πολλά μωρά θα είχαν χάσει τη ζωή τους αν δεν συνέβαινε αυτό,” δήλωσε ο Armas.
“Ο Θεός χρησιμοποίησε αυτή τη φωτογραφία για να δείξει στους ανθρώπους ότι τα μωρά στην κοιλιά της μαμάς τους είναι ζωντανά και πως καταλαβαίνουν και αισθάνονται τα πάντα,” είπε η Julie.

Πηγή: diaforetiko.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*