Τι θα διαβάσουμε το Πάσχα, παιδιά;

pasxa-paramythiΙστορίες που μυρίζουν άνοιξη, παραμύθια με κοτούλες, λαγούς, πρίγκιπες, και μυστήριο για τα παιδιά

Ιστορίες που μυρίζουν άνοιξη, παραμύθια με κοτούλες, λαγούς, πρίγκιπες, και μυστήριο, πασχαλιάτικες κατασκευές κι ένα υπέροχο μαθησιακό παιχνίδι υπόσχονται ατέλειωτες ώρες χαράς στα ακριβότερα πλάσματα του κόσμου: τα παιδιά!

– Πάσχα με το Χρήστο: Μύρισε άνοιξη, το Πάσχα πλησιάζει, οι διακοπές αρχίζουν, ώρα για παιχνίδι! Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε πασχαλιάτικες κατασκευές και δραστηριότητες που θα σας κρατήσουν συντροφιά στις χαρμόσυνες τούτες μέρες και θα σας χαρίσουν πολλές ώρες διασκέδασης. Φτιάξτε λαγουδάκια, αυγά, λαμπάδες και καλαθάκια! Λύστε το σταυρόλεξο, αποκαλύψτε την κρυμμένη εικόνα, χρωματίστε το λαγουδάκι, βρείτε τις διαφορές και διασκεδάστε με την ψυχή σας!
Εκδόσεις Ψυχογιός. Συγγραφέας: Χρήστος Δημόπουλος. Εικονογράφηση: Χρήστος Δημόπουλος

– Ο Άτλαντας των Ζώων: Μπορεί να γνωρίζετε τα κοράκια και τις αρκούδες, ξέρετε όμως πώς είναι ο νωτορύκτης τύφλωπας; Έχετε δει ποτέ φρατέρκουλα; Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει με ωραίες εικόνες και ενδιαφέροντα κειμενάκια πληθώρα ζώων, από τον κοινό καφέ λαγό μέχρι τον τάπιρο της Μαλαισίας και τον θαλάσσιο ελέφαντα του νοτίου ημισφαιρίου ενώ στις σελίδες του παρουσιάζονται οι πιο αντιπροσωπευτικοί κάτοικοι των ηπείρων της Γης σε 7 εντυπωσιακούς αναδιπλούμενους χάρτες!
Εκδόσεις Ψυχογιός.

– Ο φίλος μου ο ύπνος: Ο φίλος μου ο ύπνος έρχεται να με δει το μεσημέρι… και μου απλώνει χαμογελαστός το χέρι. Ο φίλος μου ο ύπνος πάντα μου ανακατεύει τα μαλλιά… κι όταν ξυπνάω είμαι σαν σκαντζόχοιρος, παιδιά! Ο φίλος μου ο ύπνος είναι φίλος μ” όλα τα παιδιά… απ” την Ανατολή ως τη Δύση και από τον Νότο ως τον Βορρά… Ένα βιβλίο που, με γλύκα και με χιούμορ, συμφιλιώνει τα παιδιά με την ιδέα του ύπνου.
Εκδόσεις Ψυχογιός. Συγγραφέας: Ράνια Μπουμπουρή. Εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος (2 έως 4 ετών)

– Τα μυστικά της βεντάλιας: Η θεία Σαρλότ δε λεγόταν πάντα Σαρλότ. Κάποτε, πριν πάει στο Παρίσι και “πάρουν τα μυαλά της αέρα”, όπως έλεγε ο μπαμπάς, ήταν απλώς η θεία Καλλιρόη, η αδελφή της μαμάς από την Κοζάνη. Μόλις πάτησε   όμως το πόδι της στην Πόλη του Φωτός και άρχισε να μελετά την ιστορία της Αναγέννησης, κάπως σαν να αναγεννήθηκε και η ίδια και από τότε πάντα συστηνόταν ως Σαρλότ. Η θεία Σαρλότ είχε δύο αγάπες στη ζωή της: τις βεντάλιες και τη Γαλλία. “Οι βεντάλιες δεν είναι απλώς ένα αξεσουάρ της μόδας, ma cherie”,  έλεγε κάθε φορά που επισκεπτόταν την αγαπημένη της ανιψιά, τη Μυρτώ. “Έχουν γλώσσα και μιλούν, και πρέπει να μάθεις να τις ακούς, γιατί αποκαλύπτουν πολλά συναρπαστικά μυστικά”. Η Μυρτώ δεν καταλάβαινε τότε τι ακριβώς εννοούσε. Ούτε και φανταζόταν ποτέ ότι η θεία Σαρλότ σύντομα θα εξαφανιζόταν μυστηριωδώς και ότι θα έπρεπε να αποκρυπτογραφήσει τα μυστικά της βεντάλιας για να τη σώσει…
Εκδόσεις Ψυχογιός. Συγγραφέας: Βέρα Πρατικάκη. Εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού (9 έως 11 ετών)

– Η Τσιμπηματού: Τη γιαγιά μου τη λένε “Τσιμπηματού” και μου λένε ότι της μοιάζω πολύ. Τσιμπηματού δεν είναι το αληθινό της όνομα. Κατερίνα είναι, όπως και το δικό μου. Όμως Τσιμπηματού τη φωνάζουν από μικρή γιατί τσιμπούσε μπράτσα και πόδια, κοιλιές και πλάτες! Κανείς δε συμπαθεί μια Τσιμπηματού! Όμως εγώ την αγαπώ… κι ας της μοιάζω πολύ.
Εκδόσεις Ψυχογιός. Συγγραφέας: Μαρία Ρουσάκη. Εικονογράφηση: Λέλα Στρούτση (2 έως 4 ετών)

– Το μεγάλο σχολείο: Παιδιά, θυμάστε την Παναγιώτα που μια φορά φοβόταν έναν δράκο; Αφού ξεπέρασε αυτό τον φόβο της, τώρα έχει άλλες ανησυχίες: περιμένει με αγωνία να τελειώσει το νηπιαγωγείο και να πάει, επιτέλους, στο δημοτικό, το “μεγάλο σχολείο”. Θέλει να γίνει μεγάλη κοπέλα! Πώς θα είναι, άραγε, η πρώτη μέρα στο δημοτικό; Θα τα καταφέρει η Παναγιώτα; Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι καλοί της φίλοι Γιώργος και Δώρα, οι γονείς, η δασκάλα και η γιαγιά της;

– “Το μικρό λιοντάρι που έχασε το βρυχηθμό του”, “Η μικρή αλεπού που έχασε την ουρά της”, “Η μικρή ζέβρα που έχασε τις ρίγες της”, “Το μικρό ποντίκι που έχασε τη φωνή του”: Τέσσερις διαφορετικές ιστορίες, τέσσερα διαφορετικά βιβλία με υπέροχη εικονογράφηση, αστεία στιχάκια και παράθυρα που κρύβουν εκπλήξεις για ατέλειωτο παιχνίδι!
Εκδόσεις Μεταίχμιο. Συγγραφέας: Τζέντα Ρόμπαρντ. Απόδοση: Μάρω Ταυρή. (Από 0 έως 3 ετών)

– Ο πρίγκιπας Μισός: Αν είσαι όμορφος, έξυπνος και πρίγκιπας, η ζωή μοιάζει σχετικά εύκολη! Εκτός κι αν έχεις τη συνήθεια ν” αφήνεις τα πάντα… ΜΙΣΑ. Πώς περιμένεις μετά να σου εμπιστευτούν ΟΛΟΚΛΗΡΟ βασίλειο; Έλα όμως που ο δικός μας πρίγκιπας δε φιλοδοξεί να γίνει βασιλιάς! Έχει άλλα σχέδια στο μυαλό του! “Τρίχες” θα πουν με ένα στόμα οι γονείς του. “Ακριβώς!” θα απαντήσει ο πρίγκιπας, ψαλιδίζοντας τα όνειρά τους. Γιατί ο πρίγκιπας Μισός είναι αποφασισμένος να κάνει το δικό του! Θα καταφέρει άραγε να ολοκληρώσει κάτι στη ζωή του; Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά “Διαβάζω ιστορίες 6+”, η οποία περιλαμβάνει απλές, διασκεδαστικές ιστορίες μέχρι 1000 λέξεις που οδηγούν το παιδί στον δρόμο της ανάγνωσης.
Εκδόσεις Μεταίχμιο. Συγγραφέας: Κατερίνα Ανωγιαννάκη. Εικονογράφηση: Πετρούλα Κρίγκου. (Από 6 ετών)

– Είμαι ένας καλλιτέχνης
: Ένα υπέροχο βιβλίο που αντικατοπτρίζει την απίθανη και απύθμενη φαντασία των παιδιών μέσα από έναν πιτσιρικά που μετατρέπει το σπίτι του σ” ένα… “σύγχρονο έργο τέχνης”.
Εκδόσεις Key Books. Κείμενο-Εικονογράφηση: Marta Altes.

– Ο Βασιλιάς Γάτος: Η ζωή ενός γάτου δεν είναι πάντα εύκολη. Τη μια μέρα είναι ο βασιλιάς του σπιτιού και την επομένη όλα αλλάζουν…
Εκδόσεις Key Books. Κείμενο-Εικονογράφηση: Marta Altes.

– Ο Παππούκος μου μεγαλώνει: Ένα τρυφερό βιβλίο για την σχέση παιδιού-παππού. Μια ιστορία ζωής που αξίζει να διαβάσει κάθε παιδί.
Εκδόσεις Key Books. Κείμενο-Εικονογράφηση: Marta Altes.

– Η κοτούλα Τούλα: Η κοτούλα Τούλα λάτρευε τ” αυγά. Όλα τ” αγαπούσε μεγάλα και μικρά. Μονάχα στο φτερό της αχ, να κρατούσε ένα δικό της! Μια συγκινητική ιστορία θριάμβου ενάντια στις αντιξοότητες. Ένα υπέροχο παραμύθι πριν την καληνύχτα.
Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Κείμενο-Εικονογράφηση: Emma Levey. Μετάφραση: Στέλιος Ρουμελιώτης

– Από τη Γη στη Σελήνη ή το κανόνι της ειρήνης!
: “Τι ωραία που είναι η ειρήνη! Μόνο που κανείς δε χρειάζεται πια οπλοποιούς… Ξέρω καλά τη δουλειά μου όμως. Ας υπήρχαν ειρηνικά κανόνια, και θα τα” φτιαχνα καλύτερα απ” όλους…” Αυτά σκεφτόταν ο Ίμπυ Μπαρμπικέιν κοιτώντας το φεγγάρι. Κι εκείνο του έδωσε μια καλή ιδέα. Το μεγαλύτερο κανόνι του κόσμου, το κανόνι που θα χάριζε νέες γνώσεις σε όλη την ανθρωπότητα, θα” ταν αυτό που θα έστελνε μια οβίδα όχι στους εχθρούς, αλλά στην επιφάνεια της ανεξερεύνητης Σελήνης. Ναι! Αυτό θα ήταν το κανόνι της ειρήνης! Τα πιο σημαντικά έργα του μεγάλου οραματιστή Ιουλίου Βερν κυκλοφορούν για πρώτη φορά εικονογραφημένα και προσαρμοσμένα για μικρά παιδιά από το βραβευμένο συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Αντώνη Παπαθεοδούλου.
Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου. Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή (Από 6 ετών)

– Μαλάλα / Ικμπάλ: Δύο ιστορίες γενναιότητας: Μαλάλα και Ικμπάλ: δύο παιδιά από το Πακιστάν που μίλησαν ανοιχτά εναντίον της αδικίας που επικρατεί στον κόσμο τους, διεκδικώντας το δικαίωμα στην ελευθερία και στην εκπαίδευση. Ο Ικμπάλ καταφέρθηκε εναντίον της αιχμαλωσίας των παιδιών σε ετγαστήρια κατασκευής χαλιών. Η Μαλάλα υπερασπίστηκε το δικαίωμα των κοριτσιών να πηγαίνουν σχολείο. Και τα δύο παιδιά υπήρξαν θύματα ανείπωτης βίας: ο Ικμπάλ σκοτώθηκε αλλά η Μαλάλα κατάφερε να επιζήσει και βραβεύτηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2014.
Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Συγγραφέας: Jeanette Winter. Μετάφραση-Επιμέλεια: Χρύσα Φραγκιαδάκη (Από 6 ετών)

– Τα Τζιμάνια 2: Υπόθεση μπλε και μπερδεμένη: Η ξεκαρδιστική σειρά “Τα Τζιμάνια” μας συστήνει μία απίθανη παρέα από μικρά κίτρινα κοτόπουλα! Τα ονόματά τους; Σβούρα, Ζαχαρένια, Ψύλλος και Γλύκα. Ζουν μαζί με τη μητέρα τους σε μια αυλή που φυλάει ένας έξυπνος συνταξιούχος αστυνομικός σκύλος. Αν και θα έπρεπε να περνάνε τη μέρα τους τσιμπολογώντας σπόρια και κυνηγώντας έντομα, τα Τζιμάνια είναι ανήσυχα και επιλέγουν να λύνουν μυστήρια και να πολεμούν το έγκλημα! Και φυσικά μπλέκουν σε απίστευτες, αστείες περιπέτειες! Σ” αυτό το βιβλίο, ένα παράξενο μπλε πουλάκι κάνει την εμφάνισή του στο κοτέτσι και υποστηρίζει ότι κάποιος απήγαγε το… σπιτάκι του! Ταυτόχρονα, ο σκίουρος χρειάζεται επειγόντως ένα σφυρί για να σπάσει τα βελανίδια του. Τι σχέση έχουν αυτά τα δύο γεγονότα και πού βρίσκεται ο Ψύλλος όση ώρα η Σβούρα, η Ζαχαρένια και η Γλύκα προσπαθούν να ρίξουν φως στο μυστήριο;
Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Συγγραφέας: Doreen Cronin. Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς (Από 7 ετών)

– Τα γραμματάκια διαφωνούν: Τα γραμματάκια αποφάσισαν να πάνε μια βόλτα. Όμως είναι εύκολο να συνεργαστούν; Ακολούθησε τα Α,Β, Γ, Δ, Ε, Ζ, Η, Θ, Ι, Κ, Λ, Μ, Ν, Ξ, Ο, Π, Ρ, Σ, Τ, Υ, Φ, Χ, Ψ, Ω στην περιπέτειά τους!
Εκδόσεις Λιβάνης.

– Ελίτσα Μαυρομάτα: Ένα παραμύθι για την ελιά. Ένα παραμύθι για τα παλιά. Ένα παραμύθι σαν τα παλιά. Ήρωες… άνθρωποι στην αιώνια πάλη για επιβίωση, δέντρα φορείς σοφίας, πουλιά αγγελιοφόροι μηνυμάτων, νεράιδες με ανθρώπινη λαλιά. Και στη μέση και πάνω από όλα η ελιά, άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ζωή μας, και το λάδι της, ο πλούτος της, ο πλούτος μας… για να ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Εκδόσεις Λιβάνης. Συγγραφέας: Ζωή Θεοχάρη. Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου.

– Κάθε φορά… μια ιστορία! Το “κάθε φορά μια ιστορία” δεν είναι ένα απλό μαθησιακό παιχνίδι. Κρατώντας στα χέρια σας 56 κάρτες δημιουργικής αφήγησης με γνώριμους χαρακτήρες και αντικείμενα, μπορείτε να φτιάξετε μαζί με το παιδί, κάθε φορά κι από μία διαφορετική ιστορία! Τι άλλο είναι το “κάθε φορά… μια ιστορία”; Ένα ευχάριστο παιχνίδι που βοηθάει τα παιδιά στην ανάπτυξη του περιγραφικού και αφηγηματικού λόγου κι ένα πολύτιμο εργαλείο για γονείς, εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές, ψυχολόγους και εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής.

– Στο πρώτο τεύχος περιέχονται 49 κάρτες διαστάσεων 9,5×12 εκ. και φυλλάδιο οδηγιών στο οποίο αναλύεται ακριβώς η διαδικασία. Οι ήρωες και τα αντικείμενα είναι εμπνευσμένα από την Παραμυθοχώρα.

– Στο δεύτερο τεύχος, που είναι εμπνευσμένο από την Ελληνική Μυθολογία, περιέχονται 56 κάρτες διαστάσεων 9,5×12 εκ., φυλλάδιο οδηγιών στο οποίο αναλύεται ακριβώς η διαδικασία καθώς και φυλλάδιο στο οποίο αναγράφεται η επιστημονική τεκμηρίωση καθώς και παρουσίαση-γνωριμία με τους χαρακτήρες και τα αντικείμενα.
Για παραγγελίες, μπείτε στο www.mythoplastes.gr

Πηγή: www.protothema.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*