Συνέλαβαν 21χρονο για παιδική πορνογραφία και αποπλάνηση παιδιών

Οι αστυνομικοί παρακολούθησαν τα στοιχεία των ηλεκτρονικών του συνομιλιών και μετά από έρευνα στο σπίτι του κατέσχεσαν τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή

Έναν 21χρονο άντρα συνέλαβαν οι άντρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τις βαρύτατες κατηγορίες για παιδική πορνογραφία, αλλά και αποπλάνηση παιδιών και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ, η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται μετά από καταγγελία μέσω e-mail προς την Διώξη, ενώ άμεσα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

«Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα των ψηφιακών στοιχείων – δεδομένων και πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με τη σχετική εταιρία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, από όπου και προέκυψαν τα στοιχεία της οικιακής σύνδεσης του 21χρονου. Από την έρευνα που πραγματοποίησε κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την 11 Ιανουαρίου 2018, στην οικία του 21χρονου σε περιοχή της Αττικής βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και παράλληλα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπό διερεύνηση υπόθεση».

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 11188

• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

• Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Πηγή: protothema.gr

   

Άφησε ένα σχόλιο

*